بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

«
»

داعش نمادی ازاوج افراط گرایی درجهان

                    محمد عوض نبی زاده

از آغاز دهه‌ ۱۹۹۰، میلادی با سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق ,سرمایه‌داری لیبرال غربی و دموکراسی آمریکایی ابرقدرت‌ جهانی را به سود خود تمام کرد وتوانست که ارزش‌های اساسی خود را به عنوان ارزش‌های جهان‌روا به تمام دنیا عرضه کنداز شروع جنگ سرد ایالات متحده ی  آمریکا از اکثر جنبش ها ی بنیادگرایی اسلامی به عنوان ابزاری مقابله علیه نیروهای چپ وناسیونالیسم سکولار، استفاده کردند. سیاست های امپراتوری آمریکا، مبتنی بربی ثبات سازی کشورها درحالی،صورت میگیرد که سیطره اقتصادی وسرمایه داری آمریکا درجهان با سرعتی شتابناک در حال رنگ باختن وقدرت جهانی آن متکی بر توان نظامی آن شده است. دخالت نظامی و ماجراجویی کاری است که آمریکا بیشترین تبحر را در آن دارد.مداخله‌ نظامی امریکا در خاورمیانه، به منظورایجاد «خاورمیانه‌ جدید»، وآزادسازی خاورمیانه ازاستبداد و صدور دموکراسی به سرزمین‌های غیرغربی،بوده است .

چنانچه قبلا نیویورک تایمز نقشه ای از  14 کشور جدید منتشر که 5 کشور عربی خاورمیانه و شمال آفریقا به دلیل درگیری های سیاسی و مذهبی – نژادی به 14 کشور جدید تبدیل وسوریه و عراق به 4 کشور جدید شامل “کشور علوی”، “کردستان” و ” کشور عرب سنی” و “کشور شیعی”و عربستان سعودی به 5 کشور جدید شامل “عربستان شمالی”، ” شرقی”، “عربستان غربی”، ” جنوبی” “دولت وهابی ” تقسیم   خواهند گردید. کشورهای یمن و لیبی نیز به دلیل اختلافات و درگیری های قبیله ای – مذهبی هر یک به ترتیب به 2 و 3 کشور جدید تقسیم خواهند شد. در طول دهه ی هشتاد میلادی آمریکا، عربستان سعودی و  استخبارات نظامی پاکستان بذر جنبش های جهادی را پراکنده واز دل آنها القاعده اسامه بن لادن را بیرون آوردند و هم چنین نقش ایالات متحده ی امریکا  در خلق داعش به زمانی بازمی گردد که آمریکا سی و شش سال قبل مبنی بر مسلح کردن جهاد در افغانستان، انرا بذر نمود وحالا این عجوبه ی واپسگرا بنام داعش خودنمایی می کند.

آمریکا وغرب ترجیح می دهد اکنون غول سیاه اندیش داعش بیرون از شیشه باشد، داعش کاریکاتوری هولناک و متخاصم است؛  که بر اساس یک هویت مذهبی انحصاری شکل گرفته  واین شیطان بی مرز، عامل اصلی ایجاد یک بحران گسترده آوارگان در جهان گردیده ومردم مناطق زیر تسلط داعش با ترس از  گردن زده شدن به دست داعش، با هدف رساندن خود پناهنده  به  اروپا می شونداما رهبران جهان سرمایه داری اکنون با شعار ترحم به پناهجویان با افکارمردم دنیا بازی میکنند . داعش تهدیدی مخوف و ترسناک است که با نشر فلم های ترسناک قتل هاو اعمال نسل کشی  در قبال مسلمانان شیعه و مسیحیان از طریق گردن زدن، چشم درآوردن و به بردگی گرفتن جنسی زنان، شرورترین و افراطی ترین گروه در جهان کنونی بشمار می رود.

گروه  افراطی داعش به تجهیزات نظامی که آمریکا در عراق باقی گذاشته بود، مسلح شده واز بدست اوردن ثروت های ناشی از فروش نفت قاچاقی و از حضور جهادی های جوان از سراسر دنیا این گروه  فربه شدند، داعش نمادی جهانی اوج  افراط گرایی وادغام  جناح تکفیری اخوان المسلمین و سلفی های جهادی است که عمکرد این گروه موجب شد تا گروه های دیگری از جمله بعثی هاو ناسیونالیست ها و بخشی از شخصیت‌های سرخورده دولت گذشته عراق به آن بپیوندند. داعش پالیسی سازماندهی سه لایه نظامی، امنیتی و ایدئولوژیک درعراق و سوریه وجمع آوری ثروت و اتحاد با قبائل سنی در عراق و سوریه را تعقیب میکند. اعلام بازگشت به خلافت و ارتشی قوی مرکب از 7 لشکر که هر یک از آنها 10 تا 15 هزار سرباز را  در چوکات تشکیلات نظامی  خود دارد .ارتش داعش دارای ، 72 تانک، 124 وسیله نقلیه زرهی ، 4000 خودرو مختلف نظامی و 42 موشک هاواکس و تجهیزات ذخیره  است که قادر به پشتیبانی چهار لشکر پیاده نظام و دو لشکر نیروهای ویژه و غیره . را دارامیباشد. هزینه این ارتش سالانه حدود 8 میلیارد دلار است .

داعش برای اهداف خود از فیس بوک و توئیتر در 108 کشور جهان به شکل  گسترده ای استفاده میکند و بیش از 46 هزار فعال در این ارگانها دارد.ارتباطات و شبکه های اجتماعی مستقیماً به شخص بغدادی متصل است .سازمان البغدادی در حال حاضر 80 در صد نفت سوریه  و تقریباً از7  الی 10 درصد نفت عراق را زیر کنترل داردو  داعش امروز یکی از ثروتمندترین سازمان های دنیاست وذخیره مالی این سازمان به ۷ میلیارد دلار می رسد. داعش پس از حمله به موصل بانک مرکزی عراق را با ذخیره ۲ میلیارد دلارو شمش طلا غارت کردند. علاوه بر این، درآمد حاصل از فروش گاز طبیعی در حدود ۱ میلیون دلار در روز وبزرگترین معدن فسفات را تحت کنترل گرفته اند. ازتجارت فسفات سالانه در حدود ۵۰ میلیون دلار وازتولیدات شیمایی سالانه ۳۰۰ میلیون دلار درآمد برای این سازمان بنیاد گرا دارد.

داعش در ابتدا از ۱۱ گروه رادیکال سنی مذهب زیر پرچم القاعده عراق تشکیل ودراغاز سال ۲۰۱۳ هسته القاعده در سوریه به نام «جبهه النصره» به این گروه پیوست. در نتیجه اتحاد  این دو گروه، «دولت اسلامی عراق » یا همان داعش تشکیل شد. ایندو گروه تروریستی تصمیم گرفت که حوزه نفوذ خود را تا لبنان و سوریه گسترش دهد.شراکت بین جناحهای مختلف «القاعده» چندان به طول نینجامید.در ماه نوامبر ۲۰۱۳ ایمان الظواهری رییس جناح القاعده تصمیم گرفت که داعش را منحل کند. با وجود دستور الظواهری، داعش تصمیم نداشت که متوقف شود و به فعالیت خود ادامه داده، از گروه «جبهه النصره» جدا شد. بمباران های لیبی از سوی ناتو به رهبری آمریکا در سال 2011 زمینه ای مساعد برای پرورش داعش و جنبش های جهادی وابسته به آن را بوجود اورد. گرچه نظام سرمایه داری هیولایی است که دیروز بن لادن و امروز داعش  را برای گسترش سلطه و انحصار ثروت و دیکته نظم خود به جهان, بی ثباتی راتولید کرد و می کند. کشورها را تجزیه و مردم جهان را آواره می کند .

اگر ایالات متحده در سال 2003 به عراق حمله نکرده بود، امروز داعش و دیگر شاخه های القاعده، میلیون ها نفر را در خاورمیانه و شمال آفریقا به وحشت نمی انداختند مدت‌ها است که داعش اهالی عراق، افغانستان، سوریه، پاکستان، ترکیه، لبنان، یمن، فلسطین، و مصر (و  لیبی) را به جغرافیای خشونت مبدل کرده‌اند. باپایان حضور نظامیان امریکا و ناتو, در افغانستان  شبکه های استخباراتی کشورهای همسایه و منطقه را به جان هم انداخته و نا امنی را درکشورما ومنطقه تماشاگرمیباشند.حضورنظامی امریکا درافغانستان ،بازی کاذب پاکستان و طالبان ،صدورو گسترش بنیادگرایان اسلامی بنام القاعده و تولد داعش  در عراق، لبیا ، مصر و سوریه بنام بهارعربی ، تلاش های است که بازی گران این سناریوها  تاهنوز انجام میدهند . القاعده و طالب ، داعش و افکار خشن آن ازپاکستان ریشه گرفته است  چون طالب و داعش همه  اجیرانی اند  که  درکشور ما زیر نام های جداگانه مصروف سوختاندن وبرباد دادن اند . 

افغانستان حداقل در دوبازی بزرگ جهانی قربانی سرنوست طبیعت دست ناخورده و موقعیت  ممتازاستراتیژک در منطقه گردیده  که سالهاست با بی ثباتی دست وپنجه نرم میکند  خانه وکاشانه ی مردمش در آتش مخاصمت وچشم طعم دیگران میسوزد . تجربه چهار دهه جنگ  در افغانستان ثابت ساخت ، که افغانستان در قلب آسیا برای قدرت های بزرگ دنیا و دولت های منطقه از اهمیت استثنایی برخورداربوده، است . اکنون نیزانتقال جنگ» به آسیای میانه قطعی و حوادث خونین  کندز، فقط بازی با افکار عمومی و خریدِ زمان بوده است.چون انتقال جنگ از افغانستان به بیرون امری درحال انجام، است؛ جنگ درشمال، مسیر نبرد راهبردی جدید وادامه ی جنگ 14 سال در جنوب است.حکومت فعلی افغانستان اگر به خوبی از مدیریت این مرحله برآمده بتواند، خصلت داخلی جنگ، افغانستان کاهش می یابدوافغانستان به عنوان صادر کننده جنگ به دیگر کشورهای همسایه احراز موقعیت می کند و افغانستان ، خود درنقش قرارگاه مهم نظامی- راهبردی در بازی های بزرگ که سرنوشت اقتصاد های بزرگ و آینده تمدن های پیشرو را رقم می زند و اهمیت کلیدی جئوپلتیک، اقتصادی و امنیتی کاملاً جدیدیرا پیداخواهد کرد.

این جنگ، ضمانت بقای افغانستان است؛ ورنه، درموقعیت اقتصاد ورشکسته، ناتوانی دفاعی و فقدان ساختار مستحکم اداره مرکزی، افغانستانی وجود نخواهد داشت.در  روزهای اخیر، واحدهای رزم دیده داعش از طریق مرز پاکستان، سیل آسا وارد افغانستان شده و در مناطق مختلف این کشور مستقر می شوند که  واحدهای جنگی داعش با سرعت و مهارت طالبان را شکست داده که طالب ها یا فرار ویا به داعش می پیوندند. داعش در افغانستان نه با هدف بدست گرفتن قدرت در کابل، بلکه با هدف آمادگی برای جنگ در دو جمهوری تاجیکستان و ازبکستان و حضور نظامی در نواحی و مناطق مرزی افغانستان است که انتقال واحدهای رزم دیده داعش به افغانستان، نمی تواند دور از چشم و موافقت امریکا باشد.تقریبا  اکثرکارکنان شرکت های خارجی در هفته های اخیر افغانستان را ترک ودفاتر خود را تعطیل کرده  و برخی ها در خانه های خود کار می کنند و مطابق دستور، حق خروج از خانه را ندارند تا در صورت لزوم بتوان فورا آنها را از افغانستان خارج کرد. این امر نشان میدهد که امریکا و کشورهای عمده اروپائی در انتظار حوادث مهمی در افغانستان اند.

                                                       هجدهم – ماه – اکتوبر – سال 2015 میلادی