نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

«
»

خلیفه، فیلم سی آی ای بین تخیل و واقعیت

هنر جنگ

مانلیو دینوچی

المانفستو – روزنامۀ حزب کمونیست ایتالیا

مرکز پژوهش های جهانی سازی، 29 اکتبر 2019

 image.png

ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از مشاهدۀ حذف ابوبکر البغدادی گفت « مثل تماشای فیلم بود »، خلیفه رهبر دولت اسلامی (داعش) در اتاق مخصوص کاخ سفید پخش شده بود. سال 2011 در همینجا بود که رئیس جمهور آمریکا اوباما حذف دشمن شمارۀ یک در آن دوران یعنی اسامه بن لادن رهبر القاعده را تماشا می کرد.

با همان صحنه پردازی : سرویس های سرّی ایالات متحدۀ آمریکا از مدتها پیش مکان دشمن را شناسائی کرده بودند، او به اسارت گرفته نمی شود بلکه او را از بین می برند : بن لادن کشته می شود، البغدادی خودش را می کشد یا «خودکشی» می شود و جسدش از بین می رود : جسد بن لادن در آب غرق می شود، باقیماندۀ جسد البغدادی به وسیلۀ کمربند انفجاری از هم می پاشد و این یکی نیز در دریا پراکنده می شود.

همان شرکت تولید فیلم : سازمان اطلاعات، متشکل از 17 سازمان فدرال. علاوه بر سی آی ای (آژانس مرکزی اطلاعات) در اینجا آژانس اطلاعات دفاع (Dia) ولی هر بخش از نیروهای نظامی نیز، مانند وزارت امور خارجه و وزارت امنیت ملی دارای سرویس سرّی خاص خود می باشد.

سازمان اطلاعات برای عملیات نظامی از فرماندهی نیروهای ویژه استفاده می کند که در بیش از 75 کشور مستقر هستند و مأموریت رسمی آنان علاوه بر «عملیات مستقیم برای حذف یا به اسارت درآوردن دشمنان»، «جنگ نامتعارف است که از سوی نیروهای فرامرزی هدایت می شود و توسط فرماندهی سازماندهی شده اند».

این موضوع دقیقاً همانی ست که در سال 2011 در سوریه روی می دهد. و یعنی همان سالی که در اثر عملیات جنگی ایالات متحدۀ آمریکا و ناتو لیبی تخریب شد. المانیفستو (روزنامۀ حزب کمونیست ایتالیا) این موضوع را با مدارک مستند منتشر کرده و نشان داده است. برای مثال : در مارس 2013 نیویورک تایمز پروندۀ تجسسی جامعی دربارۀ شبکۀ سی آی ای منتشر کرد که نشان داد که این شبکه از طریق ترکیه و اردن و با تأمین مالی از سوی عربستان سعودی و دیگر رژیمهای سلطنتی خلیج (فارس) سیل اسلحه برای مبارزان اسلامگرا جاری کرده است. این مبارزان پیش از آنکه به داخل سوریه نفوذ کنند توسط فرماندهی نیروهای ویژۀ ایالات متحدۀ آمریکا آموزش دیده بودند.

در ماه مه 2013، یک ماه پس از بنیانگذاری گروه دولت اسلامی (داعش)، البغدادی در سوریه با یک هیئت نمایندگی سنای ایالات متحدۀ آمریکا به ریاست جان مک کین John McCain، همانگونه که یک عکس مستند نشان می دهد، ملاقات کرد.

در ماه مه 2015 دیدبان حقوقی[1] پرونده ای به تاریخ 12 اوت 2012 از پنتاگون را افشا کرد که در آن نوشته شده بود که « امکان ایجاد یک شاهزاده نشین سلفی مذهب در سوریۀ شرقی وجود دارد و این دقیقاً همان چیزی ست که کشورهای غربی خواهان آن هستند و به همین گونه دولتهای خلیج (فارس) و ترکیه که از مخالفان پشتیبانی می کنند».

ویکی لیکس در ژوئیۀ 2016 یک ایمیل به تاریخ 2012 را افشا می کند که در آن وزیر امور خارجه هیلاری کلینتون نوشته بوده است که به دلیل مناسبات ایران و سوریه « سرنگونی اسد برای اسرائیل خیلی مفید خواهد بود و بیم این کشور را در از دست دادن انحصار هسته ای کاهش خواهد داد».

این موضوع توضیح می دهد که چرا با وجود این که  ایالات متحدۀ آمریکا و هم پیمانانش علیه داعش اردوی نظامی به راه می اندازند، نیروهای داعش می توانند بی هیچ مانعی در فضای باز در ستون طویل خودروهای نظامی حرکت کنند.

مداخلۀ نظامی روسیه در سال 2015 به پشتیبانی از نیروهای دمشق سرنوشت جنگ را واژگون کرد. هدف استراتژیک مسکو جلوگیری از تخریب دولت سوریه است که در غیر این صورت  به وضعیتی مشابه لیبی و هرج و مرج خواهد انجامید، یعنی وضعیتی که از دیدگاه ایالات متحدۀ آمریکا و ناتو برای حمله به ایران قابل بهره برداری بوده و در عین حال محاصرۀ روسیه را نیز ممکن خواهد کرد.

ایالات متحدۀ آمریکا بی آنکه دیده شود با پشتیبانی از استقلال طلبان کُرد به بازی با کارت تجزیۀ سوریه ادامه می دهد. ولی آمریکا پس از تجزیۀ سوریه کُردها را رها خواهد کرد تا ترکیه در جایگاه خط مقدم ناتو در منطقه را از دست ندهد.

در چنین چشم اندازی ست که درمی یابیم چرا البغدادی مانند بن لادن (که پیش از این متحد ایالات متحدۀ آمریکا علیه روسیه در جنگ افغانستان بود) نمی توانست به عنوان اسیر گرفته و رسماً محاکمه شود، ولی حتا جسدش باید ناپدید می شد تا مدرکی از نقشی که در استراتژی ایالات متحدۀ داشت باقی نماند و باید کاملاً از بین می رفت. به همین علت است که ترامپ این همه فیلم خلیفه را که به این خوبی به پایان رسیده دوست داشته است.

لینک متن اصلی :

 https://www.mondialisation.ca/le-calife-un-film-cia-entre-fiction-et-realite/5638341

ترجمۀ حمید محوی

30 اکتبر 2019

[1] Judicial Wtach