خطر گرسنگی حاد میلیونها نفر را در افغانستان تهدید میکند
جنگ، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، قحطی؛ واژگانی که میلیونها انسان را در افغانستان در معرض خطر قرار دادهاند. در ۲۰ ولایت این کشور ماههاست باران نباریده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) اعلام کرد که شمار افرادی که در افغانستان در معرض خطر گرسنگی حاد قرار گرفتهاند به دستکم سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.
ساکنان مناطق جنوب شرقی این کشور بیش از همه از پیامدهای خشکسالی و جنگ در عذاب هستند. در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار تن از آنان خانههای خود را رها کرده و آواره شدهاند.
به گزارش این نهاد بینالمللی، مهمترین دلیل این وضعیت خشکسالی است. در ماههای گذشته در دستکم ۲۰ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان باران نباریده است.
سازمان ملل چند ماه پیش اعلام کرده بود شمار کسانی که در افغانستان امنیت غذایی ندارند به ۱۳ میلیون نفر رسیده است. این سازمان همچنین هشدار داده بود که اگر در این باره چارهاندیشی نشود، شمار آوارگان داخلی و افرادی که به خارج پناه میبرند به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
سرنوشت نامعلوم کمکهای مالی
برنامه جهانی غذای سازمان ملل قرار است تا ماه مارس ۲۰۱۹ حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن از افرادی را که در افغانستان با خطر گرسنگی مواجه هستند، زیر چتر کمکهای خود قرار دهد. در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار افغان تحت پوشش این نهاد بینالمللی هستند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، پخش عادلانهی مواد خوراکی و دارویی بین نیازمندان افغانستان بهآسانی میسر نخواهد بود. یکی از مهمترین موانع این است که طالبان بخش قابل توجهی از این کشور را کنترل میکند.
علاوه بر این معلوم نیست که آیا کمکهای بینالمللی به دست نیازمندان واقعی برسد. اوایل سال جاری میلادی گزارشی از “بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان” (SIGAR) منتشر شد که بیانگر فساد گسترده در میان مسئولان پخش کمکهای مالی در این کشور بود.
در گزارش بازرس ویژه آمده بود که کمکهای نقدی ایالات متحده بدون برنامهریزی دقیق و با سرعت پخش شدهاند و زمینه را برای ایجاد فساد گسترده فراهم آوردهاند.