فــــــــــــــراخــــــــــوان

نشست مشترک شورای اروپایی حزب آبادی افغانستان و تشکل نوین…

به پیشواز بزرگداشت از سالگرد ح د خ ا

هویت واقعی هر حزب یا سازمان سیاسی، پیش از هر…

تجلیل از شصت‌ویکمین سالگرد تأسیس ح د خ ا

به مناسبت شصت‌ویکمین سالگرد بنیان‌گذاری حزب دموکراتیک خلق افغانستان، نشست…

قتل نظم و قانون 

رسول پویان  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار حرص تجاوزگران چه افزون است  حدیث هیتلـر و چنگیز…

عشق فطرت اش!

امین الله مفکر امینی                             2026-04-01! زعشق گفتن نباید خواست صرف ارضای خواهشهای…

ګالیلیو ګالیله

دی یو ایتالیوي فیلسوف، ستوری پېژندونکی، فزیک‌پوه، ریاضي پوه…

آلبر کامو،‌ محصول یا قربانی استعمار فرانسه؟

درودها دوستان گرامی ما! محمدعثمان نجیب  نماینده‌ی مکتب  دینی فلسفی  من بیش از…

کتاب "زندگی عیسی" نقد مسیحیت بود 

Strauß, David (1808-1874) آرام بختیاری داوید اشتراوس؛- مبارز ضد مسیحی، مبلغ علم…

عدل الهی و عدالت اجتماعی و سرنوشت عدالت در جهان

نویسنده: مهرالدین مشید  خوانشی فلسفی–دینی از نسبت خدا، انسان و مسئولیت…

لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

«
»

خطاب به رئیس جمهور امریکا إ

میر عبدالواحد سادات

« امریکا در کنار مردم افغانستان می ایستد »

این کلمات از زبان شما در صحبت تیلفونی با رئیس جمهور افغانستان بازتاب گسترده یافته است.              

بدون شک اکنون که از سکانداری شما در قصر سپید پنج ماه میگذرد ، بشما حالی نموده اند که تراژیدی خونبار افغانستان معلول و محصول مداخله خارجی است و امپراطوری امریکا از عوامل عمده آن میباشد و همین ستراتیژیست پرآوازه کشور شما که چند روز قبل رخ در نقاب خاک کشید ، آقای برژنسکی مشاور امنیت ملی اسلاف شما در اوج جنگ سرد و از طراحان تیوری « کمربند سبز » تا زنده بود از اساسگذاری نخستین کمپ تربیه شرارت پیشه گان در جولای ۱۹۷۹ م اظهار ندامت نمیکرد و تباهی کشور های همانند افغانستان رادر مقیاس « برد » ستراتیژیک سقوط اتحادشوری بی اهمیت میخواند که اکنون اخلاف و نسل های بعدی آنان طالب و داعش دمارازروزگارمردم ما بیرون کرده اند و شرارت پیشه گان خوفناک افغانستا را آماج قرارداده و همه روزه جنایات علیه بشریت را مرتکب میشوند.                                                                                                           

                                                                                                            

عوامل تداوم تراژیدی خونبار افغانستان زیاد است و در احوال جاری به صودت مشخص علل اساسی که پاشنه آشیل کشور ما را میسازد ، در بعد داخلی فقدان دولت ملی و مبتنی بر حاکمیت قانون ودر بعد خارجی تداوم همان جنگ اعلام ناشده پاکستان بحیث مرکز ترور و حامی شرارت پیشه گان میباشد . هردوعامل درین حدود دو دهه که مقدرات تاریخی افغانستان در چنبره جیوپولوتیک امریکا رقم میخورد و از « خیر » حضور گسترده نظامی ، سیاسی و اقتصادی ، از مظلومترین خلق خدا در افغانستان به اعزا نشسته قربانی میگیرد . حتی همین حکومت دوسره به اصطلاح وحدت ملی محصول خلاقیت سلف شما و از ابداعات آقای جان کیری میباشد.                                                                      

                                                                                                                   

در حالیکه امریکا حضور خودرا « قرارداد ستراتیژیک » بهانه شاخته است ، مردم با تعجب و افسوس می بینند که مصیبت ملی شان محصول سیاست های کجدار و مریز دولت امریکا است که بگفته وطنی ما هم درمیخ میزند و هم در نعل و ریشه را درپاکستان آبیاری و بحساب شاخ بری ، دست وپای افغانان را قطع مینماید.                                                                                                   

                                                                                                                    

امریکا با نا دیده گرفتن تعهدات خود ، ناقض بنیادی ترین اصول حقوق بین المللی ( پکتا ــ سنتا ــ سروندا ـــ قرارداد باید اجرا گردد ) پنداشته میشود و در عین حال مسولیت اخلاقی ( مورال اوبلیگیشن) خود را بمثابه ابرقدرت و امپراطوری خالق مصایب جاری افغانستان ، زیر پا نموده است.              

آقای رئیس جمهور!

بنیانگذاران امریکا نیز معترف بودند که عمل ، ملاک حقیقت و معیار شخصیت است ، با پیروی ازین اصل وبا عبرت از گذشته دردناک بقول وطنی ما ، داگز او دا میدان . اکنون که درروز مصیبت ملی ملی ما حرف از دوستی زده اید ، منتظر اثبات آن در عمل میباشیم.                                         

                                                              

اظهر من الشمس است که جنایات هولناک دیروز ( چارشنبه خونین سیاه ) که در نوع خود ششمین دهشت آفرینی در شهر کابل در سالجاری و به تعقیب حوادث خونبار ولایات بلخ ، خوست و … توسط طالبان حقانی ( اجیران و ملیشه های آی اس آی ) ، انجام یافته است و اگر بخاطر نابودی قاتلان ما و مراکز تروریستی آنان در پاکستان اقدام نمایید ، باور داشته باشید که مردم صبور و غیورافغانستان به سخن و ادعای دوستی شما باور خواهند کرد و در غیرآن مردم ما که قربانی اهداف امپراطوری امریکا اند ، شما را شریک قاتلان خود و سر نخ شرارت و مصیبت وطن شانرا زیر پای دولت تان دانسته و نفرت و انزجار شان برحق میباشد.                                                                             

با حرمت