میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

«
»

خشم مردم جهان از جنایات آمریکایی در کشورهای دیگر 

برگرفته از: مجله هفته

11.09.2022

خشم عموم مردم جهان از جنایات متعدد نیرو های آمریکایی در کشور های دیگر

چندی پیش دادگاه شهر دئگو کره جنوبی به یک مورد حادثه رانندگی رسیدگی کرد. در این حادثه یکی از نیروهای ارتش آمریکا مستقر در کره جنوبی با دو خودرو برخورد و پس از آن از محل فرار کرده بود. در اثر این سانحه دو راننده کره ای مجروح شدند و راننده آمریکایی مقصر حادثه نیز به پرداخت 15 میلیون وون جریمه محکوم شد. اخیراً در ایتالیا، استرالیا و کشورهای دیگر نیز چندین حادثه‌ ناشی از رانندگی در‌حالت مستی سربازان آمریکایی رخ داده است که باعث کشته شدن مردم محلی شده است.

مدت‌هاست که رفتارهای نادرست و حتی اقدامات غیرقانونی نیروهای ایالات متحده مستقر در کشورهای پیوسته تکرار می‌شود و تأثیر منفی بر زندگی و ثبات اجتماعی در محل استقرار این نیروها داشته است. کارشناسان خاطرنشان می‌کنند نیروهای آمریکایی تحت عنوان «همکاری امنیتی» مدعی هستند که به اصطلاح «قانون» و «نظم» را در کشور میزبان حفظ می کنند اما در واقع این نیروها از «حقوق فراقانونی» نسبت به شهروندان کشور میزبان برخوردار هستند، و بر همین اساس مرتکب جنایات متعدد در کشور میزبان می‌شوند و خشم عمومی را برمی‌انگیزند.

به گزارش هانکوک ایلبو، در فاصله سال‌های 2016 تا 2021، سالانه بیش از 400 مورد جرم مربوط به نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی گزارش شده که معادل یک جرم در هر روز است.

حوادث مشابه بارها در دیگر پایگاه های نظامی آمریکا در خارج از این کشور رخ داده است. به گزارش رسانه ها، در روز 21 اوت، یک سانحه رانندگی در شمال شرقی استرالیا رخ داد که یک سرباز آمریکایی مست در حال رانندگی باعث کشته شدن یک پسر 15 ساله شد. به گفته تلویزیون استرالیا، برخی از اعضای ارتش آمریکا مخفیانه متامفتامین و سایر مواد مخدر به استرالیا قاچاق می کنند.

در ژاپن، 70 درصد از پایگاه های نظامی ایالات متحده در اوکیناوا متمرکز هستند. مدت‌هاست که ارتش ایالات متحده مشکلات زیادی مانند جرایم جنایی، آلودگی محیطی و صوتی، سقوط قطعات هواپیماهای نظامی و غیره را برای مردم اوکیناوا به ارمغان آورده است. بر اساس آمار پلیس اوکیناوا، از سال 1972 تا 2020، تعداد جرایم ارتش آمریکا و کارکنان وابسته مستقر در اوکیناوا به بیش از 6000 مورد رسیده و از میان آنها نزدیک به 600 مورد جرایم بزرگ مانند قتل، سرقت، آتش‌سوزی و تجاوز جنسی بوده است. علاوه بر این، بیش از 4000 نفر در حوادث رانندگی ناشی از تصادف با نیروهای ارتش ایالات متحده کشته و زخمی شدند.

تحلیلگران استرالیایی خاطرنشان کردند که به طور کلی برای نیروهای آمریکایی مستقر در کشورهای دیگر، احترام گذاشتن به حقوق بشر، اعتقادات مذهبی و آداب و رسوم مردم محلی دشوار است و دلیلش هم این است که ارتش ایالات متحده نظارت بر نیروهای خود را نادیده گرفته و در برابر تحقیقات خارجی مقاومت می‌کند که همین موضوع منجر به تعداد زیاد پرونده های جرم و جنایت سربازان آمریکایی شده که در عین حال عادلانه نیز رسیدگی نمی‌شوند. نزدیک به 70 درصد از نظامیان آمریکایی که در کره جنوبی مرتکب جرم شده بودند، اکنون تبرئه شده‌اند.



.China Radio International.CRI. All Rights Reserved ©

16A Shijingshan Road, Beijing, China. 100040