آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

حمایت آمریکا از شبه‌نظامیان خشن و راه نجاتی به‌نام طالبان

نشریه آمریکایی در گزارشی تحقیقی نوشت: «آمریکا در جنگ خود علیه طالبان، از نیروهایی بسیاری خشن‌تر و بدتر از طالبان استفاده کرد. این مسئله باعث شد تا بسیاری از شهروندان افغانستان، طالبان را راه نجات خود علیه آمریکا بدانند.»

هفتم اکتبر ۲۰۰۱، برای اولین بار نیروهای آمریکایی تحت دستور «جورج بوش»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم وارد افغانستان شدند.

این اشغال‌گری تا زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، یعنی به مدت ۲۰ سال، به طول انجامید و با وجود گذشت تقریبا سه سال از زمان خروج آمریکایی‌ها از افغانستان، همچنان عمق جنایات نیروهای ناتو در این کشور که به بهانه مبارزه با طالبان در افغانستان حضور داشتند، مشخص نیست.

نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی تحقیقی که از طریق مصاحبه با شهروندان افغانستان و منابع آگاه و مطلب نگاشته شده است، از تصمیم آمریکا برای حمایت از «شبه‌نظامیانی بدتر از طالبان» در افغانستان پرده برداشته است.

طبق گزارش این نشریه آمریکایی که شامگاه سه‌شنبه منتشر شده است، فرماندهان آمریکایی به بهانه مبارزه با طالبان، از «شبه‌نظامیان و جنایت‌کاران» حمایت کرده و آن‌ها را از سال ۲۰۰۹ استخدام کرده بوده است.

نیویورک‌تایمز همچنین نوشت: «در ابتدا، مردم ولایت قندوز عمدتاً حامی آمریکایی‌ها و مخالف طالبان بودند. اما در تابستان ۲۰۰۹ و پس از تصمیم فرماندهان آمریکایی برای استخدام “شبه‌نظامیان خصوصی” و جنایات این افراد در قندوز و دیگر نقاط شمالی افغانستان، حمایت از طالبان دربرابر وحشی‌گری نیروهای تحت حمایت آمریکا شدت گرفت.»

نشریه آمریکایی گزارش کرد: «در آن دوران، فردی به اسم محمد عمر سریعا به استخدام نیروهای آمریکایی در آمد و طبق گفته ساکنین قندوز، این مسئله، جریان جنگ را تغییر داد و همچنان بسیاری از واشنگتن از تأثیر این تصمیم خود باخبر نیستند.»

نیویورک‌تایمز به نقل از ساکنین قندوز نوشت: «برای سالیان دراز، آمریکایی‌ها در شمال افغانستان از شبه‌نظامیان در برابر طالبان حمایت می‌کردند، اما این شبه‌نظامیان از طالبان نیز بدتر بودند. آن‌ها به بهانه مبارزه با طالبان، غیرنظامیان را زندانی، شکنجه، غارت و حتی اعدام می‌کردند و شهروندان افغانستان این شبه‌نظامیان را نیروهای آمریکایی می‌دیدند.»

آمریکا عامل عذاب افغانستان

نشریه آمریکایی افزود: «در چنین شرایطی، شهروندان افغانستان، آمریکا را عامل عذاب خود می‌دیدند. به‌عنوان مثال، عمر که به نام “دیوار شکن” شهرت یافته بود، پس از استخدام توسط آمریکایی‌ها، به کشتار غیرنظامیان روی آورد اما او فقط یکی از هزاران نیروی استخدام شده توسط آمریکا بود.»

نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش خود با اشاره به خروج فاجعه‌بار آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ نوشت: «عواقب اشتباهات آمریکا، به خوبی در سال ۲۰۲۱ و خروج ناگهانی و فاجعه‌بار نیروهای آن مشخص بود. شمال افغانستان قرار بود به سپر آمریکا تبدیل شود، اما این منطقه، اولین نقطه‌ای بود که دربرابر طالبان سقوط کرد.»

نشریه آمریکایی نوشت: «نیروهای استخدام شده توسط آمریکا، در برابر طالبان مبارزه می‌کردند، اما خود به نیرویی بدتر از این گروه تبدیل شده بودند. آن‌ها با شکنجه و کشتار جمعی غیرنظامیان، به شکل گرفتن نفرتی عمیق در بین شهروندان افغانستان علیه آمریکا و دولت افغانستان دامن زدند.»

نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش کرد: «تصمیم آمریکا برای استخدام شبه‌نظامیانی همچون عمر، یکی از دلایل سقوط سریع افغانستان به دست طالبان پس از ۲ تریلیون دلار هزینه و ۲ دهه جنگ است.»

نادیده گرفته شدن جنایات شبه‌نظامیان توسط آمریکا

نشریه آمریکایی در ادامه گزارش خود نوشت: «با وجود جنایات آشکار شبه‌نظامیان تحت حمایت آمریکا علیه غیرنظامیان، واشنگتن به سفیدشویی جنایات متحدان خود روی آورد و در نهایت به شکست خود در افغانستان دامن زد.»

پیرامون جنایات نیروهای تحت حمایت آمریکا، یک غیرنظامی به اسم «رحیم جان» به نیویورک‌تایمز گفت: «شبه‌نظامیان به سوی غیرنظامیان تیراندازی می‌کردند و آن‌ها را به قتل می‌رساندند. پدر و ۲ برادر من توسط عمر به قتل رسیدند. در نهایت از طالبان حمایت کردیم، زیرا آن‌ها علیه شبه‌نظامیان تحت حمایت آمریکا می‌جنگیدند.»

نشریه آمریکایی نوشت: «حتی طالبان نیز به اشتباهات آمریکا در مناطق شمالی افغانستان و تأثیر آن بر پیروزی خود اذعان کرده است.»

در همین راستا، یکی از فرماندهان اسبق طالبان به نیویورک‌تایمز گفت: «آمریکایی‌ها به اسم مقابله با شورش یا مبارزه با طالبان، از شبه‌نظامیان و قاتلان حمایت می‌کردند. حمایت واشنگتن، شهروندان افغانستان را به سوی ما (طالبان) سوق داد.»

نشریه‌ آمریکایی نوشت: «سه سال از زمان خروج آمریکا از افغانستان می‌گذرد، اما همچنان تاثیرات انسانی و سیاسی شبه‌نظامیان مورد حمایت واشنگتن بر افغانستان مشخص است.»

حمایت شهروندان افغانستان از طالبان در برابر آمریکا

نیویورک‌تایمز همچنین نوشت: «در طول جنگ ۲۰ ساله خود در افغانستان، آمریکا مجموعه‌ای از برنامه‌ها را برای عضوگیری، آموزش و حمایت از مقاومت محلی در برابر طالبان اجرا کرد اما در بسیاری از موارد، دولت افغانستان پول نقد آمریکایی را به شبه‌نظامیان تخصیص داد.»

نشریه آمریکایی در ادامه گزارش کرد: «تقریباً تمام تلاش‌ها مشکل ساز بود. شبه‌نظامیان به سرعت برای خلع سلاح بیش از اندازه قدرتمند شدند و نوعی آشفتگی جنگ داخلی را ایجاد کردند. در همین راستا برخی از افغان‌ها آنقدر از شبه‌نظامیان غارتگر منزجر شده بودند که طالبان را به عنوان مدافعان خود دیدند و به این گروه پیوستند.»

نیویورک‌تایمز همچنین نوشت: «در بسیاری از موارد، شبه‌نظامیان مورد حمایت آمریکا، غیرنظامیان را به همکاری با طالبان متهم و آن‌ها را اعدام می‌کردند. اما با توجه به مصاحبات صورت گرفته، شبه‌نظامیان در پی تصرف زمین‌ها و از بین بردن درگیری‌های قبیله‌ای بودند.»

نشریه آمریکایی گزارش کرد: «با گذشت چهار سال از زمان استخدام شبه‌نظامیانی همچون عمر توسط آمریکا، نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۳، مناطق شمالی افغانستان را رها کرده و مدیریت این مناطق را به دولت افغانستان سپردند، اما نیروهای تحت حمایت آمریکا قدرت گرفتند و روستاها را با خاک یکسان کردند و غیرنظامیان بسیاری را به قتل رساندند.»

طبق گزارش نیویورک‌تایمز، آمریکا «به‌صورت مستقیم» شبه‌نظامیان مورد حمایت خود را رهبری نمی‌کرد، اما با حمایت مالی و نظامی از آن‌ها، شهروندان افغانستان شبه‌نظامیان را «دستان استخدام شده توسط آمریکا» می‌دیدند و طالبان برای آن‌ها «گزینه‌» بهتری به‌نظر می‌رسید.

تلاش دولت افغانستان برای کنترل شبه‌نظامیان

نشریه آمریکایی در ادامه گزارش کرد: «با روی کار آمدن اشرف غنی در سال ۲۰۱۴، او متوجه وحشی‌گری شبه‌نظامیان شد و در تلاشی برای کنترل آن‌ها، وعده داد که افرادی همچون عمر را دستگیر خواهد کرد، اما این مسئله باعث شد تا بسیاری از شبه‌نظامیان مورد حمایت آمریکا، به طالبان بپیوندند.»

از طرفی به گفته مقامات طالبان و مقامات سابق افغانستان، فرماندهان طالبان با استفاده از این شرایط شروع به تماس مخفیانه با رهبران شبه‌نظامیان کردند و با ابراز بی‌اعتمادی، به آن‌ها گفتند که دولت، آنها را دشمن خود می‌بیند.

نیویورک‌تایمز نوشت: «در چنین شرایطی، دولت غنی سریعا سیاست خود را تغییر داد و به ارسال منابع مالی به عمر و دیگر شبه‌نظامیان روی‌آورد. اما پس از شکست اولیه افغانستان در برابر طالبان در سال ۲۰۱۵، کابل به‌جای عبرت گرفتن از اشتباه خود، از افرادی خشن‌تر از عمر حمایت کرد.»

نشریه آمریکایی افزود: «اقدامات اشتباه دولت افغانستان، شهروندان بیشتری را به سوی طالبان سوق داد. اما، به باور شهروندان افغانستان، دولت این کشور در نهایت پول آمریکایی به شبه‌نظامیان پرداخت می‌کرد.»

نیویورک‌تایمز در آخر نوشت: «تصمیم آمریکا برای استخدام شبه‌نظامیان در نهایت به طالبان کمک کرد و بسیاری از این افراد بدون محاکمه، فرار کردند و سرنوشت بسیاری از این افراد، نامشخص باقی مانده است.»