طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

هنر و حقوق فرهنگ ها...!

هنر یا خوب دیدن: عمق و ظرفیت دریافت کننده را٬ لازم…

«
»

حزب کمونیست عراق حمله نظامی ‌ترکیه به عراق را محکوم می‌کند

اگر ضعف دولتی ناشی از اختلافات و درگیری‌های میان جناح‌ها و احزاب حاکم، سیاست نفرت‌انگیز تقسیم قدرت به‌صورت فرقه‌ای که اولویت را به منافع حزبی و به زیان منافع ملی می‌دهد، و اتکاء بر قدرت‌های خارجی برای تحمیل وقایع در داخل عراق وجود نمی‌داشتند، بسیاری از مسائلی که هم اکنون در شرف وقوع‌اند، از جمله این تجاوز جدید ترکیه روی نمی‌دادند.

منبع: شبکه همبستگی، ۹ دسامبر ۲۰۱۵

سرمقاله نشریه «طریق الشعب» (راه خلق)، ارگان حزب کمونیست عراق در هفتم ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ حمله ارتش ترکیه به استان نینوا در شمال عراق را به‌شدت محکوم کرد. ترجمه این مقاله به شرح زیر است:


«ما به‌همراه خلق‌مان، گزارش‌هایی در مورد حمله نظامی ‌جدید ترکیه به عراق، این بار به استان نینوا (موصل)، به‌بهانه کمک به آموزش نیروها برای آزادسازی استان از دست سازمان تروریستی داعش را با نگرانی بسیار دنبال کرده‌ایم.»

«این در واقع اولین بار نیست که نیروهای ترکیه به قلمرو عراق تجاوز می‌کنند، یا این که هواپیماهای جنگی‌شان حریم هوایی عراق را برای انجام وظایفی نقض می‌کنند که بخشی از اهداف و برنامه‌های ترکیه است. آنکارا از موافقت خود با رژیم دیکتاتوری صدام که به‌بهانه مبارزه با حزب کارگران کردستان (PKK) که آن را «سازمانی تروریستی» می‌نامد به نیروهای ترکیه اجازه داده بود تا ۲۰ کیلومتری داخل قلمرو عراق مستقر باشند، بسیار فراتر رفته است.»

«حضور نظامی ‌ترکیه در داخل خاک عراق در طول به‌اصطلاح “جنگ برادرکشی“ در منطقه کردستان در طی دهه ۱۹۹۰ ادامه یافت، و حتی پس از تغییرات سال ۲۰۰۳، چه در دولت‌های زمان اشغال عراق توسط آمریکا و چه دولت‌های بعدی پس از آن تا به امروز تغییر نکرد.»


«افشای این تهاجم جدید نظامی ‌و به بحث گذاشتن علنی آن، از ریشه این معظل پرده برداشته و نقض مستمر حاکمیت و استقلال کشور ما توسط نیروهای ترکیه، و دخالت آشکار در امور داخلی کشور ما را آشکار کرده است، که به این وسیله ترکیه به‌خود حق می‌دهد تا حمایت خویش از این یا آن گروه عراقی را اعلام کند که موجب بروز واکنش‌های اضطراب‌آلود، دلهره آور و ترسناک می‌شوند.»

«شرایط کنونی کشور ما، مشکلاتی که با آنها رو‌به‌رو است و نبرد ملی و مقدس آن علیه تروریسم و داعش، و نیاز آن به حمایت و کمک، قرار نیست موجب توجیه نقض حاکمیت و یکپارچگی ارضی عراق، و همچنین مشروعیت بین‌المللی آن شود.»

«در این زمینه، پذیرفتنی نیست که قطعنامه‌های شورای امنیت علیه تروریسم، که خواهان مبارزه با تروریسم، محکم کردن طناب دار برگردن آن و قطع منابع مالی و انسانی آن است، به‌طور خودسرانه و یک طرفه در مغایرت با آن قطعنامه‌ها تعبیر و تفسیر شوند. این قطعنامه‌های سازمان ملل، همان‌قدر با صراحت بر احترام به استقلال و حاکمیت عراق تأکید دارند که بر الزام به این که هر گونه حمایت و پشتیبانی باید به تقاضای دولت عراق و در همکاری و هماهنگی با آن باشد.»

«مقامات قوای مجریه و مقننه عراقی، و مطابق با وظایف آن‌ها بر طبق قانون اساسی، تنها مراجع ذیصلاحی هستند ـ و نه هیچ‌کس دیگری ـ که محق‌اند حرف آخر را در خصوص هماهنگی حمایت و پشتیبانی خارجی بزنند، و آن را به‌طور مناسبی در نبرد برای آزادسازی سرزمین‌مان از دست داعش تروریستی بکار گیرند و بازگشت آوارگان به مناطق‌شان را تضمین کنند. حاکمیت و نیروهای امنیتی و نظامی ‌آن مسئول حفاظت از جان و مال مردم هستند.»

«ما در حزب کمونیست عراق، ضمن محکوم کردن هرگونه مداخله و نقض حاکمیت و استقلال کشورمان توسط هر طرفی، و ضمن این که خواستار خروج فوری نیروهای ارتش ترکیه از خاک‌مان هستیم، از دولت عراق می‌خواهیم با توسل به شورای امنیت سازمان ملل متحد، رسیدگی به کلیت این مسئله را به‌منظور تضمین حقوق عراق به‌عنوان یک کشور مستقل خواستار شود.»

«در خصوص پرداختن به این موضوع مهم و ضروری، که پیامدهایی برای حال و آینده عراق دارد، باید خاطرنشان کرد که اگر ضعف دولتی ناشی از اختلافات و درگیری‌های میان جناح‌ها و احزاب حاکم، سیاست نفرت‌انگیز تقسیم قدرت به‌صورت فرقه‌ای که اولویت را به منافع حزبی و به زیان منافع ملی می‌دهد، و اتکاء بر قدرت‌های خارجی برای تحمیل وقایع در داخل عراق وجود نمی‌داشتند، بسیاری از مسائلی که هم اکنون در شرف وقوع‌اند، از جمله این تجاوز جدید ترکیه روی نمی‌دادند. در هر شرایطی، بمب‌های زمان‌داری وجود دارند که تضمین‌های لازم برای امنیت و ثبات در این کشور را فراهم نمی‌کنند.»

«این شرایط حساس و خطیر به موضع روشن همه طرف‌ها در عراق، آگاهی از خطرات تهدید میهن، تلاش برای تقویت وحدت ملی، و پیش رفتن در مسیر اصلاحات واقعی، اصلاح مسیر روند سیاسی و رهایی از کمبودهای جدی، انجام فرایند آشتی ملی و تقویت عهد و میثاق‌ها در بافت اجتماعی نیاز دارد. این امر نیز بسیار مهم است که تمامی‌عوامل ملی و کمک‌های خارجی در نبرد برای رهایی از داعش و تروریسم، برای دستیابی به امنیت و ثبات، و برای راه‌اندازی فرایند توسعه‌ای که یک زندگی غرورآمیز و پرافتخا ررا برای مردم عراق فراهم کند به‌طور صحیح به کارگرفته شوند.»


«ما فقط به این طریق می‌توانیم پیش‌نیازهای قدرت و استحکام را تأمین و تضمین کنیم که عراق واقعاً آزاد و مستقل باشد، با مردمی ‌که زمام تصمیم‌گیری را در دست خود داشته باشند و درباره آینده خویش مطابق با اراده آزاد خود تصمیم‌گیری کنند.»