دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

جنگ هستوی امکان دارد که هرلحظه به وقوع بپیوندد

ا.دهقان

نماینده کشور کوریا ای شمالی در ملل متحد اعلام داشت که : ( جنگ هستوی در کوریای شمالی امکان دارد که هرلحظه ضربه ای خود را وارد کند که قابل نگرانی بشریت است.) اما جمهوری دیموکراتیک کوریای شمالی حاضر به دادن جواب دندان شکن به هر موضوع، توطئیه و تحریکات آمریکا آماده است حتی در برابر تجاوز نظامی آن کشور.

طرف آمریکا در زمینه اظهار نظر داشت: ما به تحدیدات و خطرات کوریای شمالی حوصله نخواهیم کرد و به جواب مشابه خواهیم پرداخت. اما حالا از ابزار قبلی خود که ( فشار سیاسی و تحریمات اقتصادی) کار میگیریم. لازم میدانم که اینرا هم یاد آور شم که کنون در جهان 9 کشور در جهان دارای سلاح هستوی استند.

در جهان تقریباً 16350 سرگلوله باز و آماده نشانه گرفتن عاجل هدف علاوه از سرگلوله های سر بسته که در انبار خانه های نظامی کشور های دارای اسلحه هستوی وجود دارند که اطلاعات دراین زمینه مخفی و اسرار آمیز نگهداشته میشود.

سرگلوله های کشنده ذخیره شده ایالات متحده امریکا و روسیه به تعداد 15300 سرگلوله میرسد که 93 درصد سرگلوله های جهان را تشکیل میدهد.

جلوگیری از سلاح هستوی در نیمایی دوم قرن بیست یک موازنه استراتیژیک را به وجود آورد که درج دکتورین کشور های مختلف جهان گردیده است.

امریکا زمانی بالای هیروشیما بم 75 کیلو تن را استعمال کرد که در نتیجه 75 هزار انسان نابود شد. بم های اتومی کنونی طور نمونه یاد آور میشویم که بم اتومی ( تووپل روسی) 550 کیلو تن چارج دارد که در اثر استعمال آن میتوان گفت که صد ها میلیون قربانی خواهند داشت. علاوه از آن شهر های بیشتری را ویران و مسموم خواهند ساخت.

بعد ازوارد شدن نخستین ضربه، انسانها بدون حرف مرگ را نسبت به زنده گی ترجیح میدهند و هم اینرا باید یاد آور شد که بعد از استعمال سلاح هستوی در زمین و زمان آن منطقه زمستان اتومی در فضا به وجود می آید.

اقلیم مودل شده توسط کمپیوتر در یک محدوده محدود سلاح هستوی نشان داد که صد ضربه اتومی به وزن پانزده کیلو تن هرکدام به اندازه 50 درصد طبقه اوزون زمین را سقوط و هم پائین آمدن درجه حرارت متوسط را در جهان صدمه میزند.

امراض سرطان بسیار به سرعت بالا میرود، زمان غرض کشت و به سر رسیدن آن وقتی بسیار کم میماند که این به معنی گرسنگی و کمبود مواد برای تمامی مردم جهان با پیشبینی سردی هوا الی بیست سال دوام خواهد کرد.

نه تنها کورای شمالی و ایالات متحده امریکا دندانهای اتومی خود را نشان میدهند، بلکه پاکستان، هند و کم کم اسرائیل هم قد بلندک میکند.