«جنگ های بی فایده» به نفع چه کسانی ست ؟

نوشتۀ مانلیو دینوچی
Par Manlio Dinucci
Mondialisation.ca, 13 février 2018
ترانه ای که برندۀ جشنوارۀ سانرمو شد همراه است با ویدئوکلیپی که صحنه های جنگ و تروریسم را در جهان نشان می دهد، در حالی که با وجود این همه بدِ روزگار زندگی باید ادامه یابد « زیرا همه چیز فراسوی جنگ های بی هودۀ شما ادامه دارد».
اجازه دهید یک فیلم مستند دربارۀ آخرین رویدادها را جایگزین ویدئو کلیپ کنیم.
https://www.youtube.com/watch?v=YKAxdYhYR8Y
(ویدئو با زیر نویس فرانسه مطابق است با متن زیر)
در اروپا در مرز شرقی علیه روسیه که مانند نیروی تهاجمی تهدید کننده ای معرفی شده، ناتو نیروهای بیشتری را صف آرائی می کند (به علاوه نیروهای ایتالیائی). در چهارچوب گسترش جنگ افزار هسته ای به بهای 1200 میلیارد دلار، استانهای همبستۀ آمریکا از سال 2020 خود را برای آرایش جدید نیروهایش در ایتالیا، آلمان، بلژیک و هلند، و احتمالاً به همچنین در لهستان و دیگر کشورهای شرقی آماده می کند. F35 به بمب های جدید هسته ای B61-12مجهز خواهند شد. نیروی هوائی ایتالیا که در سپتامبر گذشته یک گروه به ستاد فرماندهی راهبردی استانهای همبستۀ آمریکا فرستاده بود در رزمآیش های هسته ای شرکت خواهد کرد.
آمریکا افزون بر این روسیه را متهم می داند زیرا در خاک خودش با نقض منشور منع گسترش موشکهای هسته ای میان برد ( 1987 ) موشکهای میان برد زمین پایه مستقر کرده است. در پاسخ، آمریکا خود را برای گسترش موشکهای مشابه پرشینگ 2 و کروز سالهای 80 در اروپا آماده می کند. بر این پایه رویاروئی نظامی مشابه به جنگ سرد پدید می آید که به افزایش نفوذ آمریکا در اروپا و همبستگی مجدد هم پیمانان در استراتژی مشترکی می انجامد که هدفش حفظ فرادستی در جهانی ست که در حال دگرگونی به سر می برد.
این روند مستلزم مخارج نظامی فزاینده ای ست : مخارج نظامی ایتالیا از 70 به 100 میلیون یورو در روز خواهد رسید، اسپانیا از 50 میلیون در روز %73 از هم اکنون تا 2024 افزایش خواهد داشت، فرانسه %40 افزایش خواهد داشت و از مرز 135 میلیون یورو در روز فراتر خواهد رفت. فرانسه برای تقویت انبار هسته ای اش 37 میلیارد یورو تا سال 2025 هزینه اختصاص داده است.
داد و ستد های طلائی برای صنایع نظامی : بازدهی سهام مهمترین در جهان، لاکهید مارتین آمریکائی در سه سال گذشته %84 افزایش داشته است.
چه کسانی در خدمت منافع بزرگ از تمایلات فرادست مدارانۀ آمریکا/ناتو بهره مند می شوند ؟ آموزش و تمرین نئو نازیهای اوکرائینی توسط مربیان آمریکائی که از ویچنزا (شهر شمال شرقی ایتالیا) منتقل شده اند. اوکراین، کی یف به مکانی برای تجمع مبارزان کشورهای دیگر و به سخن دیگر به آشیانۀ نازیسم در حال باززائی تبدیل شده است (در ایتالیا عملاً از این موضوع هیچ حرفی نیست).
در خاورمیانه، با مداخلۀ روسیه به پشتیبانی از دمشق، پس از شکست طرح آمریکا/ناتو برای فروپاشی دولت سوریه همانگونه که پیش از این در لیبی به اجرا گذاشتند، در همآهنگی با اسرائیل برای بالکانیزه کردن کشور و تجزیۀ سرزمین ملی سوریه به پاره های کوچکتر در شرف تکوین است. در گردهمآئی کنگرۀ آمریکا، 6 فوریه سفیر بازنشسته رابرت فورد اعلام کرد که برای عملیات نظامی و مدنی در سوریه، جائی که امروز کمابیش 2000 نظامی آمریکائی در بخش شرقی این کشور حضور دارند، آمریکا 12 میلیارد دلار از سال 2014 خرج کرده است (که بخش مهمی از آن برای تجهیزات نظامی و پشتیبانی از جهاد طلبان برای فروپاشی دولت از درون اختصاص داشته است).
«دفاع راهبردی ملی» پنتاگون “National Defense Strategy 2018” یادآوری می کند که آمریکا در آسیای شرقی با چین روبروست، یعنی رقیب استراتژیکی که از اقتصاد درنده اش برای ترساندن همسایگان استفاده می کند، در حالی که دریای چین جنوبی را در اشکال متنوع به منطقۀ نظامی تبدیل کرده است. پنتاگون در حال بررسی طرحی برای گسیل نیروی واکنش سریع تنفگداران دریائی آمریکا با تجیهزات سنگین به آسیای شرقی ست.
آمریکا که در زمینۀ اقتصادی در رویاروئی با چین خود را شکست خورده می بیند روی نیروی نظامی اش حساب می کند. بر این پایه به تنش های تازه ای در منطقه دامن می زند. اتفاقی نیست، زیرا چنین راه کاری وقتی به کار می بندد که در دیدبانی اش نشانه های انبساط بین دو کره (شمالی و جنوبی) را مشاهده می کند.
این روند شاید به جنگ نوینی بیانجامد، که چندان بی فایده نیست و خیلی برای استراتژی امپراتوری ضروری نیز هست.
ترجمۀ حمید محوی
پاریس/16 فوریه 2018
لینک متن اصلی :
https://www.mondialisation.ca/a-qui-sont-utiles-les-guerres-inutiles/5623115