سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

«
»

جنگ اوکراین و نمایان شدن اختلاف‌ها میان آمریکا و اروپا

سران اروپایی که به‎تازگی در لندن گردهم آمدند، اعلام کردند که برای تدوین طرحی به‌منظور پایان دادن به جنگ اوکراین، اما با تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف، کار خواهند کرد.

این دیدار در انگلیس پس از سفر جنجالی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به کاخ سفید انجام شد.

به گزارش کانورسیشن، پیامد‌های یکی از غیردیپلماتیک‌ترین و بدنام‌ترین نشست‌های کاخ سفید در تاریخ اخیر، دنیایی تغییر یافته را نشان می‌دهد.

ترامپ با سرزنش زلنسکی به دلیل عدم تمایل به صلح و عدم قدردانی کافی از آمریکا، اکنون تمام کمک‌های نظامی را به اوکراین متوقف کرده است.

در هفته‌های بین سخنرانی جی‌دی ونس، معاون ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ تا لحظه‌ای که دونالد ترامپ تمام کمک‌های نظامی آمریکا را به اوکراین قطع کرد، تنش‌‎ها میان واشنگتن و بروکسل تشدید شده است.

این فشار به‌ویژه برای کایر استارمر بسیار شدید است، زیرا او به خاطر آرامشی که با آن سعی کرده تمرکز خود را بر هدف اساسی حفظ آمریکا در اتحاد با اروپا بر سر حاکمیت و استقلال اوکراین حفظ کند بسیار تحسین شده است.

این کار بسیار دشوار است، زیرا نهاد‌های نظامی، سیاسی، اطلاعاتی و سیاست خارجی انگلیس حمایت عملی از اوکراین را به عنوان محور اصلی سیاست در قبال روسیه برای بیش از یک دهه تبدیل کرده‌اند.

اکنون به نظر می‌رسد بزرگترین متحد انگلیس در صدد نابودی کار آن دهه است؛ برای وزارت خارجه انگلیس این امر نهتنها باعث سرگردانی می‌شود، بلکه شبیه به زندگی ناگهانی در جهانی بدون نقشه است.

اگر پیشنهاد‌های کنونی انگلیس و اروپا برای آتش‌بس شکست بخورد، اروپا احتمالا بهطور مستقیم وارد درگیری می‌شود؛ از زمان مخالفت ترامپ، سران اروپایی از زلنسکی استقبال می‌کنند.

ترامپ به صراحت گفته است که آمریکا تضمین‌های امنیتی برای اوکراین ارائه نخواهد کرد و از نیرو‌های نظامی اروپا خواسته است که به جای آن مسئولیت را بر عهده بگیرند.

اما آیا اروپا می‌تواند به‌طور معناداری پوشش امنیتی برای اوکراین فراهم کند، بدون اینکه آمریکا از آن حمایت کند؟ قابلیت‌های امنیتی واقعی اروپا چیست؟

اعضای اروپایی ناتو در مجموع ۲ میلیون سرباز فعال دارند که بخش کوچکی از آنها به‌طور مستقیم تحت فرماندهی این ائتلاف خدمت می‌کنند.

براساس آخرین برآورد‌های ناتو، ترکیه و لهستان به ترتیب با ۴۸۱ هزار و ۲۱۶ هزار سرباز بیشترین سرباز را دارند.

متحدان اروپایی ناتو در مجموع حدود ۷ هزار جنگنده، ۶ هزار و ۸۰۰ تانک، ۲ هزار و ۱۷۰ کشتی نظامی و ۶ ناو هواپیمابر براساس شاخص دفاعی جهانی فایرپاور دارند.