افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

«
»

جنگ اوکراین توافق نانوشته آمریکا و شرکا

صادق ملکی

جنگ اوکراین توافق نانوشته آمریکا و شرکا

به نظر می رسد واشنگتن در توافقی نانوشته با همسویان غربی خود تدارک جنگ اوکراین را دیده بود که بر این اساس قرار است که اوکراین یا روسیه وارد نزاعی تمام عیار شود .

بدون تردید ایالات متحده را می توان بازیگر اصلی درگیریها در اوکراین دانست چه جنگ وارد پروسه طولانی شود و یا به سرعت به سرانجام برسد نمی توان تصور کرد که این تحولات بدون ایفای نقش و هماهنگی ایالات متحده باشد.

جنگ اوکراین توافق نانوشته آمریکا و شرکا

کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق بدون شک حیات خلوت روسیه به شمار می روند و با ورود آمریکا به این منطقه بازی پیچیده و چند وجهی در این جغرافیا در حال شکل گیری است.

در تحرکات قبلی ساکنان کاخ سفید نیز شاهد بروز جنگ در منطقه قفقاز بودیم که مطلوب آمریکاییها ایجاد جنگ نیابتی با هدف به صحنه کشیدن ایران و ترکیه بود.

در این رویداد و در حالی که ارمنستان کشور صاحب حاکمیت واکنش خاصی در مورد طرح جابه جایی خاک با آذربایجان و مانورهای صورت گرفته از خود نشان نداد ایران مخالفت سریع و قاطع خود با این جابه جایی اراضی را اعلام و در واکنش به مانور مشترک آذربایجان،ترکیه و پاکستان در حجم وسیعی به نقل و انتقال نیرو و تجهیزات نظامی و مانور در منطقه مرزی با آذربایجان پرداخت. 

جنگ اوکراین توافق نانوشته آمریکا و شرکا

حال بعد از گذشت یک سال کاخ سفید با هدف بازی در زمین روسیه مساله عضویت اوکراین در ناتو و توسعه ناتو که البته به مذاق روسها خوش نیامد منطقه را وارد بازی جدید کرد .

روسیه در اعتراض به توسعه ناتو به سمت مرزهایش وارد عملیات نظامی در اوکراین شد اتفاقی که بسیاری معتقدند مناسبات بین المللی را دست خوش تغییری شگرف خواهد کرد و تعریفی جدید از روابط بین المللی ارائه می دهد.

جنگ اوکراین توافق نانوشته آمریکا و شرکا

شوروی فروپاشید اما از خاکستر آن روسیه ای برخواست که همیشه محل نگرانی آمریکا بوده است. این نگرانی با ظهور پوتین و افزایش قدرت روسیه جدی تر از هر زمان شد.

لازم است توجه داشته باشیم تنها قدرت بازدارندگی اتمی مسکو عامل تشویش غرب نیست. روسیه با ۱۷میلیون کیلومتر وسعت و قدرت نظامی عظیم و منابع فراوان علی رغم فروپاشی شوروی برای غرب خطری جدی محسوب می شودلذا با جنگ در اوکراین می تواند با افتادن در تله گسترش ناتو به شرق به سرنوشت شوروی دچار شود.

آمریکا و بطور کلی غربی ها در عرصه سیاست و تعقیب اهداف راهبردی خودصبور هستند و برای هر شرایطی راهبرد جایگزین دارند. به نظر می رسد اگر دامنه جنگ و تحولات محدود به اوکراین شود و در این میان اشتباه محاسباتی رخ ندهد با تحریم روسیه ها به دنبال محدود کردن و به تبع آن ضعیف کردن روسها را دارند.