عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

«
»

جنگ امریکا با داعش یک شوخی بی‌مزه است!

برگرفته از وبلاگ «آینده ما»، ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۵  
منبع: راشیا تودی (آلمانی)، ترجمه و تدوین: رضا نافعی

بنا به‌گفته لاوروف در آخر هفته گذشته ارتش سوریه می‌تواند در نبرد علیه «دولت اسلامی» نیروی تعیین‌کننده باشد. بنا به‌گفته او راهی که غرب در برابر مسئله سوریه در پیش گرفته «راهی است بی‌نتیجه و مهمل». افزون بر این او به اطلاعاتی اشاره کرد که از منابعی از درون ائتلاف ضد‌داعش به‌رهبری آمریکا بدست آمده‌اند و حکایت از آن دارد که نیروهای ائتلاف به‌طور منظم مانع حملات هوایی به مواضع داعش می‌شوند.

لاوروف که با کانال یک تلویزیون روسیه گفت‌و‌گو می‌کرد اضافه کرد: «در جنگ با داعش ارتش سوریه را به کنار نهادن کاری است خلاف منطق. نیروی نظامی ‌سوریه کارآمدترین واحدهای نظامی در جنگ زمینی‌اند.

لاوروف این سخنان را در ارتباط با همکاری‌های موفقی اظهار داشت که هنگام از بین بردن سلاح‌های شیمیایی ارتش سوریه میان سازمان ملل و دولت سوریه برقرار بود. لاوروف گفت در آن زمان به پرزیدنت اسد به چشم رئیس‌جمهور مشروع سوریه نگریسته می‌شد. فعالیت‌های او مورد استقبال سازمان ملل متحد قرار گرفت. اما «یک سال بعد او( اسد) دیگر مشروع نبود، چون دیگر سلاح‌های شیمیایی منبع خطر نبودند بلکه تروریست‌ها منشاء خطر شده بودند.» لاوروف گفت راهی که غرب درپیش گرفته راهی است متکی بر معیار‌های ایدئولوژیک: تمام شرکای غربی ما، بدون استثناء، به ما می‌گویند که دقیقاً می‌دانند منشاء اصلی خطر در خاورنزدیک و شمال آفریقا کجاست. منشاء خطر رژیم اسد نیست. منشاء خطر داعش است».

گاه به هواپیماهای آمریکایی اجازه بمباران مواضع شناخته و تأیید شده داعش داده نمی‌شود، این گزارش را منابع داخلی از درون نیروهای ائتلافی که تحت رهبری آمریکا قرار دارند، در مسکو به ما می‌گویند. لاروف گفت: این رفتار پرسش‌هایی را به‌وجود می‌آورد:

«برخی از همکاران ما که در ائتلاف هستند به ما می‌گویند که به آن‌ها اطلاعاتی داده می‌شود حاکی از این که داعش دقیقاً کجاست و موضعش چگونه است، ولی فرمانده عملیات ائتلاف (یک افسر آمریکایی) اجازه بمباران نمی‌دهد. من می‌توانم حدس بزنم که ائتلاف علاوه بر ادعای مبارزه با داعش در پی رسیدن به هدف‌های دیگری نیز هست.»

لاوروف گفت روسیه از دولت سوریه نیز با همان راه وروشی حمایت می‌کند که به دیگر کشورها، از جمله به عراق، که با خطر تروریسم روبرو هستند کمک می‌کند. این کمک شامل کمک‌های تسلیحاتی و همچنین اعزام کارشناسان روسی و گروههایی برای آموختن شیوه به‌کار بردن سلاح‌های روسی است.

نیروهای دولتی وفادار به اسد در حال نبرد با دشمنان فراوانی هستند. نیرومندترین آن‌ها یکی داعش است که به‌خود نام «دولت اسلامی» داده است و یکی جبهه النصرت است که شعبه رسمی القاعده در سوریه است. فقط روسیه و جمهوری اسلامی ایران هستند که از دولت اسد پشتیبانی می‌کنند، در حالی‌که بخش عمده کشورهای عربی، به‌ویژه کشورهای عربی خلیج (فارس) و ترکیه از شورشیان به‌اصطلاح «میانه‌رو» پشتیبانی می‌کنند. به این ترتیب موضع اکثر کشورهای خلیج فارس روشن است که داعش را نشانه‌ای از جنگ داخلی سوریه می‌دانند و نه علت آن. داعش از سال گذشته با پرچم سیاه و سفید در خاک کشور سوریه می‌جنگد و از آن زمان تاکنون توانسته است مناطق بزرگی را تحت تسلط خود درآورد. طبق گزارش‌های سازمان ملل، از سال ۲۰۱۱، آغاز جنگ داخلی در سوریه، تاکنون دست‌کم ۲۲۰هزار نفر قربانی این جنگ شده‌اند.