نــذر

سعید، ماشینش را جلوی در ورودی امامزاده پارک کرد. پیاده…

انشاء

خانم "میر"، معلم کلاس سوم "شهید شمسه"، رو به دانش‌آموزان…

اسراف

"رها" دست مادرش را سفت گرفته بود، که در شلوغی…

از افغانستان تا هرمز؛ وقتی بحران‌های منطقه به یک زنجیره…

وحیدالله نورزی Wahidullah Noorzai Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist |…

عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

«
»

تنها دمکراسی خاورمیانه!

21.11.22


خشونت علیه فلسطینی ها
ایدئولوژی کاهانیزم ستم را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه از نظر مذهبی نیز توجیه می کند

توسط ویلند هوبان
یونگه ولت
ترجمه میرفخرایی

در رابطه با تقویت راست افراطی اسرائیل، غالباً از کاهانیسم صحبت می شود، با اشاره به این که با ورود کاهانیست ها به ائتلاف دولت ظاهرا خط قرمز زیر پا نهاده می‌شود. این جنبش به افتخار مئیر کاهانه، خاخام ارتدکس نیویورکی که اتحادیه دفاع یهودیان را در سال ۱۹۶۸ تأسیس کرد، نامگذاری شد. 
این گروه که در سال ۲۰۰۱ توسط اف بی آی به عنوان یک سازمان تروریستی رده بندی شد، خود را به عنوان یک گروه آگاه برای یهودیانی معرفی کرد که فقط می خواهند از خود در برابر یهودی ستیزی دفاع کنند. 
در حقیقت، فعالیت های این گروه بسیار فراتر از این ادعا رفته است: 

آنها به بمبگذاری و حملات به موسسات عربی و یا موسسات اتحاد شوروی، افراد و نئونازی ها متهم هستند. 
کاهانه چندین بار بخاطر به این حملات محکوم شده‌اند، اما پس آنکه مدت کمی را پشت میله های زندان گذراندند دوباره آزاد شدند.
در سال ۱۹۷۱ کاهانه به اسرائیل نقل مکان کرد و در همان سال حزب کاخ را تأسیس کرد. در آنجا نیز بارها دستگیر شد، اما توانست رای آورده و به پارلمان اسرائیل کنست راه یابد. 
او در پارلمان فعال بود تا اینکه او و ناخ در سال ۱۹۸۸ به دلیل نژادپرستی شدیدش از انتخابات محروم شدند یعنی صلاحیت آنها رد شد. 

کاهانه در سال ۱۹۹۰ ترور شد. پیرو او باروخ گلدشتاین، یک شهرک نشین از نیویورک، در سال ۱۹۹۴ قتل عامی را در شهر الخلیل کرانه باختری انجام داد. 
در بخش مسلمان نشین غار پدرسالاران، او ۲۹ نمازگزار را به ضرب گلوله کشت و حداقل ۱۵۰ نفر را زخمی کرد و سپس توسط حاضران در صحنه مورد حمله قرار گرفت و کشته شد. در حالی که این عمل به وضوح در جریان اصلی اسرائیل محکوم شد، گلدشتاین به نمادی برای کاهانی ها تبدیل شد. 


یک بنای یادبود هنوز در هبرون تا به امروز پابرجاست و ایتامار بن گویر که در سازمان جوانان کاخ فعال بود، سال‌ها تصویری از گلدشتاین در خانه اش آویخته بود.  
وجه تمایز چهره هایی مانند کاهانه، رهبر شهرک نشینان باروخ مارزل یا بن گویر از سیاستمداران معتبری مانند نتانیاهو یا ژنرال سابق بنیامین گانتز، که مشترکا مسئول بمباران غزه در سال ۲۰۱۴ و کشتار حدود ۲۰۰۰ غیرنظامی فلسطینی بودند، تنها محیط و پایگاه اجتماعی آنهاست. 

کاهانی ها متعلق به تشکیلات ثروتمندان جامعه نیستند، بلکه متعلق به کف خیابان ها هستند. دستگاه خشونتی آنها نیروهای انتظامی و ارتش نیستند، بلکه ابزارخشونتی آنها تروریست های بی سروپا و اراذل و اوباش مردمی است. 
بن‌گویر نیز چندین بار محکوم شد و دیدگاه‌های او به حدی راست تلقی شد که از خدمت سربازی تعلیق شد. 
تعصب مذهبی هم مزید بر علت است. او در مقایسه با طبقه سیاسی سکولار حاکم، خشونت را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه به لحاظ مذهبی نیز توجیه می کند. 
در حالی که شهر و ساکنان تل آویو خود را به عنوان بهشت دگرباش می فروشد، این سیاستمداران مایلند بی فوت وقت همجنس گرایی را ممنوع کنند. بنابراین، ظهور آنها نه تنها نشان دهنده افزایش خطر برای فلسطینیان و حامیان آنها است، بلکه با خود پتانسیل یک جنگ فرهنگی در جامعه اسرائیل را نیز حمل میکند.

=====