دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

«
»

تنها دمکراسی خاورمیانه!

21.11.22


خشونت علیه فلسطینی ها
ایدئولوژی کاهانیزم ستم را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه از نظر مذهبی نیز توجیه می کند

توسط ویلند هوبان
یونگه ولت
ترجمه میرفخرایی

در رابطه با تقویت راست افراطی اسرائیل، غالباً از کاهانیسم صحبت می شود، با اشاره به این که با ورود کاهانیست ها به ائتلاف دولت ظاهرا خط قرمز زیر پا نهاده می‌شود. این جنبش به افتخار مئیر کاهانه، خاخام ارتدکس نیویورکی که اتحادیه دفاع یهودیان را در سال ۱۹۶۸ تأسیس کرد، نامگذاری شد. 
این گروه که در سال ۲۰۰۱ توسط اف بی آی به عنوان یک سازمان تروریستی رده بندی شد، خود را به عنوان یک گروه آگاه برای یهودیانی معرفی کرد که فقط می خواهند از خود در برابر یهودی ستیزی دفاع کنند. 
در حقیقت، فعالیت های این گروه بسیار فراتر از این ادعا رفته است: 

آنها به بمبگذاری و حملات به موسسات عربی و یا موسسات اتحاد شوروی، افراد و نئونازی ها متهم هستند. 
کاهانه چندین بار بخاطر به این حملات محکوم شده‌اند، اما پس آنکه مدت کمی را پشت میله های زندان گذراندند دوباره آزاد شدند.
در سال ۱۹۷۱ کاهانه به اسرائیل نقل مکان کرد و در همان سال حزب کاخ را تأسیس کرد. در آنجا نیز بارها دستگیر شد، اما توانست رای آورده و به پارلمان اسرائیل کنست راه یابد. 
او در پارلمان فعال بود تا اینکه او و ناخ در سال ۱۹۸۸ به دلیل نژادپرستی شدیدش از انتخابات محروم شدند یعنی صلاحیت آنها رد شد. 

کاهانه در سال ۱۹۹۰ ترور شد. پیرو او باروخ گلدشتاین، یک شهرک نشین از نیویورک، در سال ۱۹۹۴ قتل عامی را در شهر الخلیل کرانه باختری انجام داد. 
در بخش مسلمان نشین غار پدرسالاران، او ۲۹ نمازگزار را به ضرب گلوله کشت و حداقل ۱۵۰ نفر را زخمی کرد و سپس توسط حاضران در صحنه مورد حمله قرار گرفت و کشته شد. در حالی که این عمل به وضوح در جریان اصلی اسرائیل محکوم شد، گلدشتاین به نمادی برای کاهانی ها تبدیل شد. 


یک بنای یادبود هنوز در هبرون تا به امروز پابرجاست و ایتامار بن گویر که در سازمان جوانان کاخ فعال بود، سال‌ها تصویری از گلدشتاین در خانه اش آویخته بود.  
وجه تمایز چهره هایی مانند کاهانه، رهبر شهرک نشینان باروخ مارزل یا بن گویر از سیاستمداران معتبری مانند نتانیاهو یا ژنرال سابق بنیامین گانتز، که مشترکا مسئول بمباران غزه در سال ۲۰۱۴ و کشتار حدود ۲۰۰۰ غیرنظامی فلسطینی بودند، تنها محیط و پایگاه اجتماعی آنهاست. 

کاهانی ها متعلق به تشکیلات ثروتمندان جامعه نیستند، بلکه متعلق به کف خیابان ها هستند. دستگاه خشونتی آنها نیروهای انتظامی و ارتش نیستند، بلکه ابزارخشونتی آنها تروریست های بی سروپا و اراذل و اوباش مردمی است. 
بن‌گویر نیز چندین بار محکوم شد و دیدگاه‌های او به حدی راست تلقی شد که از خدمت سربازی تعلیق شد. 
تعصب مذهبی هم مزید بر علت است. او در مقایسه با طبقه سیاسی سکولار حاکم، خشونت را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه به لحاظ مذهبی نیز توجیه می کند. 
در حالی که شهر و ساکنان تل آویو خود را به عنوان بهشت دگرباش می فروشد، این سیاستمداران مایلند بی فوت وقت همجنس گرایی را ممنوع کنند. بنابراین، ظهور آنها نه تنها نشان دهنده افزایش خطر برای فلسطینیان و حامیان آنها است، بلکه با خود پتانسیل یک جنگ فرهنگی در جامعه اسرائیل را نیز حمل میکند.

=====