دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

تلاش روسیه برای ختم جنگ در افعانستان ؟!  

                                   نوشته ی : فروغی   

      شواهد نشان میدهد که روسیه بخاطر حفظ سرحداتش از خطر نفوذ بنیادگرایی اسلامی و تأمین منافع امنیتی منطقوی ، خواهان ختم جنگ در افغانستان است ؛ اما امریکاییان و شرکای بین المللی شان هنوزهم به این فیصله نرسیده اند تا از روی صداقت نا امنی و بی ثباتی را درافغانستان پایان ببخشند .

      براساس همین حقیقت است که دولت روسیه ی فدراتیف که حالا دوباره بحیث قدرت نیرومند جهانی سربلند نموده است ، میخواهد ابتکار عمل را بیشتر بدست گرفته ،  بدون دخالت مستقیم امریکاییان ، راههای پایان بخشیدن به جنگ افغانستان را جستجو و عملی نمایند .

     ما شاهدبودیم که چندی پیش مقامات بلندپایه ی روسها به ادامه ی نشستهای خصوصی با رهبران طالبان ، با مقامات عالیرتبه ی چین و پاکستان داخل مذاکره شده ، به نتایج معینی دست یافتند .  و اکنون نیزپس از مذاکرات جدی میان وزرای خارجه ی روسیه و افغانستان ، درنظردارند تا بزودی مذاکرات جدی و سازنده ای با رهبران افغانستان ، پاکستان ، چین ، ایران و هند انجام داده ، راههای عملی ختم جنگ را در افغانستان پیدا نمایند .

    سرگی لاوروف وزیر خارجه ی روسیه معتقد است که برای یافتن راه حل سازنده برای مشکل نا امنی و بی ثباتیِ رو به وخامت در افغانستان ، باید طالبان را نیز دریک گفتگوی سازنده شامل نمود .      قابل یادآوریست که در نشست قریب الوقوع مقامات بلند پایه ی روسیه ، افغانستان ، پاکستان ، ایران و هندوستان ، قرار نیست تا از امریکا و سایرکشورهای غربی دعوت بعمل آید ــ از کشورهاییکه بدلایل مختلف سیاسی و سودجدیانه ی شان تاکنون چندان علاقه ی واقعی به ختم جنگ در افغانستان نداشته اند .

    دولت امریکا این اقدامات و ابتکارات روسیه را با شک و تردید بسیار تعقیب نموده ، آنرا نه تنها به نفع صلح و ثبات در افغانستان نمیبیند ؛ بلکه آنرا عامل تقویت بیشتر مخالفان دولت افغانستان ارزیابی مینماید . دولت امریکا که خود تا کنون کوشش واقعی و موثری برای ختم جنگ در افغانستان انجام نداده است ، سعی دارد تا با تقویت نیروهای نظامی خویش ؛ حضور محکمتر و دوامدارتر خود را در افغانستان و منطقه تثبیت نماید . چنانچه اخیراً آقای نیکلسن فرماندار قوای امریکایی و ناتو در افغانستان باردیگر خواهان اعزام بیشتر نظامیان امریکایی در افغانستان شده است .

    بهرحال ، آنچه مردم درد رسیده ی ما آرزو دارند اینست که کوششهای مستقلانه ی روسیه ی فدراتیف بخاطر تأمین صلح در افغانستان به ثمرنشسته ، سبب تقابل دوباره ی قدرتهای بزرگ در کشورما نشود .