غوث الدین بهروز؛ شاعر خوش‌قریحه 

سخنی به قاضی غوث الدین بهروز ! صدای بیداری در…

عنایت پژوهان گردانی

 سمنگان گنجینه‌ای از انسان‌های فرهیخته دارد. عنایت پژوهان گردانی شاعر برخاسته…

د سیستمونو ډولونه (دوهمه برخه): اصلي او فرعي سیستمونه او…

نور محمد غفوری سریزه سیستمونه د جوړښت، فعالیت، موخې او له چاپېریال…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

Wahidullah Noorzai از میراث تمدنی خراسان تا ساختار اجتماعی، قدرت منطقه‌ای…

 ابتکار ملی؛ یگانه راه گذار به صلح پایدار و حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید رهایی افغانستان در کرو ساز و کار ملی،…

سیاسي ګوند او داخليدموکراسي

لیکوال: نور محمد غفوری پیلامه: دا مقاله چې د ۲۰۱۶م کال د…

دومقاله

نویسنده: جمشید کو‌هستانی فرستنده: محمدعثمان نجسب Iwnd Maban Mbik ################### اول ساختار و مدلهای سیاست جنایی ! مقدمه…

ادب چیست؟

برهان الدین « سعیدی » از خدا جوییم  توفیق  ادب  ـــ …

وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

آلزایمر

آلزایمرم که بیدار می‌شود نمی‌دانم امروز، دیروز است! یا که دیروزم، فردا!!! به…

دوران خونین حفیظ‌الله امین و سرکوب رهبران حزب دموکراتیک خلق…

https://www.youtube.com/watch?v=pxhsNfqSXRE افغانستان پس از قیام ثور؛ دوران خونین حفیظ‌الله امین و…

افغانستان و بحران سیاست‌زدگی؛ جامعه‌ای گرفتار منازعه و محرومیت

 نویسنده: مهرالدین مشید سیاست‌زدگی در افغانستان؛ ریشه‌های ساختاری و پیامدهای انسانی سیاست…

نصیب الله سیماب

*** له پښتو ژبې او پښتني فرهنګ تکړه شاعر، ادبپوه، څېړونکی،…

دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

«
»

تلاش برای آزار چین مانند با سر زدن به دیوار فولادی جمعیت یک میلیارد و 400 میلیونی آن است


رئیس‌جمهور چین هشدار داد قدرت های خارجی که سعی در آزار و اذیت این کشور یا نفوذ در آن را داشته باشند، مانند این است که با سرشان به دیوار فولادی جمعیت یک و میلیارد و 400 میلیونی چین بزنند و آن را خون‌آلود کنند.

شی: تلاش برای آزار چین مانند با سر زدن به دیوار فولادی جمعیت یک میلیارد و 400 میلیونی آن است

«شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین در مراسم سالگرد حزب حاکم گفت هیچ کسی نمی‌تواند این کشور را مورد آزار قرار دهد. 

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی هشدار داد: هر کسی که این جسارت را داشته باشد، (مانند این است که) سرش را محکم به دیوار بزرگ فولادی ساخته شده از جمعیت بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی مردم چین بکوبد و خون‌آلود کند.

شی افزود: مردم چین دنیای جدیدی را ایجاد کرده‌اند. هیچ کس نباید عزم، اراده و توانایی مردم چین در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دست کم بگیرد. 

رئیس‌جمهور چین در ادامه گفت این کشور از تجربیات سایر کشورها یاد می‌گیرد اما آموزش‌های متکبرانه کشورهای دیگر را برنمی‌تابد. 

به گفته او، «دوره جدیدی آغاز شده که در آن قدرت‌های جهانی دیگر نمی‌توانند معاهده‌های نابرابر را بر جمهوری خلق چین تحمیل کنند. ملت چین بر روی پای خود ایستاده و به کسی اجازه نخواهد داد سرنوشتش را کنترل کند.» 

رئیس‌جمهور چین در ادامه سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت صدمین سالگرد حزب کمونیست چین خود در مقابل ۷۰ هزار نفر در میدان «تیان‌آن‌من» پکن، از مقام‌های این کشور خواست ارتش آزادی‌بخش خلق چین را به یکی از قوی‌ترین نیروهای مسلح در جهان برای محافظت از امنیت ملی این کشور تبدیل کنند. وی همچنین بر اهمیت مدرن‌سازی و محافظت از حاکمیت چین تاکید کرد.

دولت آمریکا از زمان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا وارد جنگ تجاری با چین شد و این اختلافات رفته رفته به حوزه‌های دیگر نیز کشیده شد.

واشنگتن از یک سو ادعاهایی حقوق بشری علیه چین مطرح کرده و از سوی دیگر از جدایی‌طلبان هنگ‌کنگ و تایوان حمایت می‌کند. کشتی‌های جنگی آمریکایی به همین منظور بارها از تنگه تحت منازعه تایوان عبور کرده‌اند.

علاوه بر این، دولت سابق آمریکا در راستای فرافکنی درباره شکست در مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، ادعای ساخته شدن آن در آزمایشگاهی در چین را مطرح کرد. دولت جدید آمریکا نیز با تکرار این ادعا به آژانس‌های اطلاعاتی دستور داده در این‌باره تحقیق کنند.

این در حالی است که گروهی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت که سال گذشته به شهر ووهان، اولین محل گزارش شیوع ویروس کرونا سفر کرده بودند، پس از چند هفته تحقیقات اعلام کردند خاستگاه آزمایشگاهی برای این بیماری «تقریباً بعید» است.