وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

«
»

ترامپ گزینه خود را برای فرماندهی نیرو‌های آمریکایی در افغانستان معرفی کرد

به گزارش نشریه هیل، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی ژنرال «آستین اسکات میلر» را به عنوان گزینه خود برای سمت فرماندهی جدید نیروهای آمریکایی در افغانستان معرفی کرده است.

در نتیجه، «میلر» قرار است جایگزین ژنرال «جان نیکلسون» شود که از مارس 2016 فرماندهی جنگ افغانستان را بر عهده داشته است. میلر نهمین ژنرال آمریکایی است که در جنگ 17 ساله افغانستان کنترل نیروهای آمریکایی را در این کشور بر عهده داشته است.

میلر در حال حاضر رئیس فرماندهی مشترک عملیات ویژه آمریکاست. وی همچنین در نبرد موگادیشو در سال 1993 که در بین آمریکایی ها به «سقوط شاهین سیاه» مشهور است به عنوان فرمانده نیروهای دلتا خدمت کرده است. میلر به سبب اقداماتش در این نبرد یک نشان ستاره برنزی هم دریافت کرد. نبرد موگادیشو به عملیات نیروهای آمریکا علیه شبه نظامیان سومالیایی گفته می شود. میلر همچنین در چندین عملیات دیگر در بوسنی و سومالی و همچنین افغانستان و عراق حضور داشته است.

ترامپ در تابستان سال گذشته با ارائه یک راهبرد جدید، تعداد نیروهای حاضر در افغانستان را به 14000 نفر افزایش داد. رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد خروج این نیروها بستگی به شرایط این کشور دارد.

این در حالی است که با وجود افزایش تعداد نیروهای حاضر در افغانستان، به تازگی عناصر گروه تروریستی طالبان چندین حمله در این کشور انجام داده اند. در ماه گذشته میلادی عناصر گروه تروریستی طالبان دو حمله انتحاری در کابل، پایتخت افغانستان انجام دادند که به کشته شدن دهها نفر از جمله 10 خبرنگار منجر شد.

به دنبال وقوع این حملات، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: ما پیش بینی هایی کرده ایم و در حال به کارگیری همه تلاش خود هستیم که بسیاری از این حمله ها علیه مردم بی گناه را خنثی کنیم. اما متأسفانه گاهی متوقف کردن برخی از این حملات امکانپذیر نیست.

همچنین گزارشی که به تازگی درباره مأموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان انجام شده است، نشان می دهد که «پیشرفت اندکی» در تأمین امنیت مردم افغانستان بدست آمده است.