افغانستان؛ کشوری که توسعه در آن چند بار متوقف شد

نگاهی تاریخی و فرهنگی به «آغازهای ناتمام»، از دولت‌سازی تا…

نــذر

سعید، ماشینش را جلوی در ورودی امامزاده پارک کرد. پیاده…

انشاء

خانم "میر"، معلم کلاس سوم "شهید شمسه"، رو به دانش‌آموزان…

اسراف

"رها" دست مادرش را سفت گرفته بود، که در شلوغی…

از افغانستان تا هرمز؛ وقتی بحران‌های منطقه به یک زنجیره…

وحیدالله نورزی Wahidullah Noorzai Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist |…

عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

«
»

ترامپ و کلینتون با رأی چند میلیون آمریکایی پیروز شدند؟

انتخابات روز سه‌شنبه دموکرات‌ها که در واشنگتن برگزار شد و با پیروزی «هیلاری کلینتون» به پایان رسید، ایستگاه آخر رقابت‌های درون‌حزبی برای مشخص شدن نامزدهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود.

در پایان این رقابت‌های پر فراز و نشیب، در اردوگاه‌ها دموکرات‌ها کلینتون پیروز شد و در بین جمهوری‌خواهان هم «دونالد ترامپ» در جایگاه نخست قرار گرفت.

حضور دو نامزد جنجالی یعنی «برنی سندرز» و ترامپ در این رقابت‌ها موجب شد تا انتخابات درون حزبی امسال در آمریکا با استقبال بیشتری نسبت به سال‌های گذشته مواجه شود. هم سندرز سوسیالیست و هم ترامپ سرمایه‌دار طرفدارانی مختص به خود داشتند که برخی از آن‌ها پیش از این از رأی دادن خودداری می‌کردند.

البته میزان مشارکت در انتخابات مقدماتی در تمام مناطق یکسان نبود و تفاوت قوانین انتخاباتی در ایالت‌های مختلف موجب شده بود تا شمار رأی‌دهندگان متفاوت باشد.

هرچند شمار رأی دهندگان در رقابت‌های امسال افزایش یافت، اما باز هم رأی هیچ‌یک از نامزدها، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه به عدی چون 20 میلیون رأی نزدیک هم نشد.

در جناح دموکرات، هیلاری کلینتون با کسب کمی بیش از 16 میلیون رأی در جایگاه نخست قرار گرفت و سندرز هم که صدها هزار جوان رأی اولی را به سمت خود جذب کرده بود، نزدیک به 13 میلیون رأی به دست آورد.

جمع آرای حامیان حزب دموکرات در رقابت‌های مقدماتی کمتر از 30 میلیون بوده است.

در حزب جمهوری‌خواه هم آمارها تقریبا در همین حدود است، اما به واسطه تعدد نامزدها، این رقم بین کاندیداها تقسیم شده است.

ترامپ که پیشتاز بلامنازع انتخابات مقدماتی بود، 13 میلیون و 600 هزار رأی به دست آورد. این بالاترین رأیی است که تاکنون یک نامزد جمهوری‌خواه توانسته در تاریخ رقابت‌های مقدماتی به دست آورد.

نزدیک‌ترین رقیب ترامپ، تد کروزی بود که تعداد آرایش به 8 میلیون هم نرسیده است. پس از وی «جان کیسیک»، «مارکو روبیو» و «بن کارسون» قرار دارند که به ترتیب 4.2 میلیون، 3.5 میلیون و 835 هزار رأی به دست آورده‌اند.

جب بوش هم که به واسطه نسبت خانوادگی با دو رئیس‌جمهور سابق در ابتدای رقابت‌ها حساب زیادی رو او می‌شد، اما در بین راه به دلیل عدم اقبال عمومی مجبور به کناره‌گیری شد، تنها نزدیک به 300 هزار رأی کسب کرده است.

مجموع آرا جمهوری‌خواهان 30.6 میلیون رأی اعلام شده است.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز  (8 نوامبر) برگزار می‌شود و در صورتی که در گردهمایی حزبی اتفاق غیرمعمولی رخ ندهد، ترامپ و کلینتون نامزدهایی نهایی دو حزب خواهند بود.

هنوز آمار دقیقی از تعداد واجدین شرایط رأی دادن در انتخابات پیش رو منتشر نشده است. در انتخابات سال 2012 حدود 235 میلیون نفر از جمعیت 318 میلیونی آمریکا واجد شرایط رأی دادن بودند. در آن سال باراک اوباما نزدیک به 70 میلیون رأی کسب کرد و رئیس‌جمهور باقی ماند.