اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

«
»

تداوم تجارت تروریسم میان پاکستان وآمریکا

عارف عرفان

 دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در کنگره آمریکا گفت که طراح حمله تروریستی در میدان هوایی کابل که منجر به قتل ۱۳ تن از نظامیان آمریکایی گردید ،در پاکستان دستگیر شده است.او درین مورد از دولت پاکستان قدردانی نمود.

آری؛ حدود بیش از چهار دهه است که پاکستان به زایشگاه،پرورشگاه وبنگاه صادراتی تروریسم جهانی مبدل شده است.شبکه های تروریستی که تحت نمایشگاه های متعدد ونام های مختلف کشور های آفریقایی،خاور میانه،آسیای میانه،اروپا،کشور های جنوب اسیا،افغانستان،ایران و بسا کشور های جهان گسترش یافته است،از چشمه زار اردوگاه های تروریستی پاکستان برخاسته واز همان‌جا انگیزش یافته و به مثابه تجربه موثر وویرانگرانه وبه حیث کشنده ترین سلاح معاصر توسط بازیگران سیاسی به اشکالات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.این دانه های زهری در دهه ای هشتاد در پاکستان زرع شد و به تمام جهان سرایت کرد.

جالب اینجاست که نه تنها اینکه پاکستان در راستای اهداف استراتژیک اش از تروریسم جهانی به حیث سلاح مرگبار استفاده مینماید بلکه در مواقع ضروری با هنگامه سازی های دروغین،نام ها و استخوان های سرکردگان وعاملین تروریستی را برای آمریکا بفروش رسانیده وازین معاملات نیز سود می جوید.

در سال ۲۰۱۱ زمانی که آمریکا در پروژه “جنگ با تروریسم”در افغانستان به بنبست رسید ،مقدمات فرار آمریکاییها وتسلیمی افغانستان برای پاکستان را نقشه گذاری کرد، استخبارات دو کشور آمریکا وپاکستان نقشه ای جدیدی مهندسی کرد که در نتیجه در یک صحنه سازی دروغین،گویا اسامه بن لادن در ایبت آباد پاکستان به قتل رسانیده شد. قتل فرضی اسامه بن لادن به حیث دست آورد بزرگ رهبران کاخ سفید در همه جای جهان جار زده شد وطوری وانمود گردید که آمریکا در” جنگ با تروریسم” پیروز شد.

اما حقیقت پنهان در خصوص تهاجم آمریکا بالای مقر اسامه بن 

لادن در پاکستان، چه بود؟ 

ظاهراً اسامه در یک تیاتر سیاسی به دستور دولت ایالات متحده کشته شد.اما شواهد عینی گواه بران است که اسامه بن لادن در زمان حمله آمریکا در ایبت آباد پاکستان قبلاً ” مرده” بود . براساس گزارش «بریت دی،تحقیقات جهانی،می ۲۰۱۲» داستان کشتن آن بوسیله کماندو های آمریکایی بدون هیچگونه سوالی توسط ناوگان های تبلیغاتی ورسانه های دروغ پرداز تحت کنترل طوطی وار برای مردم وارونه جلوه یافت وتوسط مردم ساده باور غربی بلعیده شد. برقول آگاهان قتل بن لادن یک دروغ بزرگ است.

بسیاری از مفسران معتبر، از جمله تحلیلگران اطلاعاتی و سران کشورها، مدت هاقبل ازسال ۲۰۱۱ ادعا کرده بودند که بن لادن مرده است.

افسانه سازی محمد شریف الله

طالبان اظهار نمود که طراح حمله به فرودگاه کابل در زندان ماست. پاکستان چه کسی را تحویل داده است؟

 یک مقام ارشد طالبان به شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفته است: در حال حاضر، ما دو تبعه تاجیکستانی به نام شریف‌الله را در بازداشت داریم. آن‌ها به حبس طولانی‌مدت محکوم شده‌اند و در بمب‌گذاری در دروازه ابی و سایر حملات نقش داشته‌اند.

وی افزود: از هیچ فردی با نام محمد شریف‌الله که تبعه

 افغانستان باشد، اطلاعی نداریم و تنها افراد با این نام در کابل، همان دو تاجیکستانی هستند که در زندان طالبان به سر می‌برند.

 این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پاکستان مدعی است طراح حمله به فرودگاه کابل را، فردی به نام شریف‌الله، بازداشت کرده و او را به اف‌بی‌آی تحویل داده است.

گذشته از اظهارات طالبان در مورد طراح حمله تروریستی در میدان هوایی کابل،این پرسش بوجود می آید که طی دوران چهار سال با حفظ قدرت استخباراتی دو سازمان بزرگ مانند سی آی ای آمریکا وآی ای ای پاکستان،این طراح حمله تروریستی در کدام یک از سیارات جهان پناه جسته بود؟

مهمترین پرسشی که کاخ سفید از آن اجتناب مینماید اینست که این حمله را کدام مرجع وسازمان استخباراتی برنامه ریزی کرده بود ؟

بیگمان که مجموع حملات در آن زمان در افغانستان توسط آی اس ای پاکستان برنامه ریزی می شد که سوگوارانه مورد پرسش اصلی قرار ندارد.

هرگاه ادعا میشود که مرجع اصلی داعش بود،پس آدرس داعش مشخص ومعلوم است!

 انگیزه های این افسانه سازی چیست؟

نخست اینکه دونالد ترامپ شدیدا مشتاق است تا دست آورد های خود را مستدام برخ رقبای سیاسی خود ومردم آمریکا بکشاند ودر برابر آنها فخر فروشی نماید.

موضوع دوم عبارت از نفرت پراگنی اخیر ترامپ در خصوص پاکستان وحمایت انکشور از گروه های تروریستی است.

مزید بران در یک رویکرد دیگر میتوان ملاحظه نمود در صف آرایی جهانی وسراغاز جنگ تجاری میان آمریکا و چین وسیر تحولات ژیوپولتیک منطقوی  ،گرایش ترامپ بیشتر  بسوی هند است. 

چندی قبل دونالد ترامپ ومودی صدر اعظم هند در بیانیه مشترک به تاریخ ۱۳ فبروری از پاکستان خواستند که عاملان حملات تروریستی سال ۲۰۰۸ در بمبیی هند را دستگیر و به عدالت بسپارد .در بیانیه گفته شد که پاکستان نباید اجازه دهد که خاک انکشور مورد استفاده تروریستان قرار گیرد.

پاکستان با اهدای چنین تحایف کذایی تروریسم برای آمریکا ،یک نقشه پنهان دیگری هم طرح کرده است وان عبارت از بدست آوردن سلاح های به جامانده ارتش آمریکا در افغانستان است.

بنابر نقشه استراتیژیک آمریکا قرار بود تا این سلاح ها توسط نیروهای نیابتی آمریکا یعنی طالبان برای لشکر کشی های منطقوی بکار رود اما با دگر دیسی عظیم در میان طالبان،ظهور درز های کلان میان آنها وافزونی نقش ایران ،چین وروسیه درین پروژه،درین اواخر اعتماد آمریکا نسبت به طالبان کاهش یافته ،ازینرو استرداد تجهیزات آمریکا از افغانستان در سطح برنامه های ترامپ قرار گرفته است.پاکستان میخواهد از وضعیت موجود سود برده ونقشه را به نفع پاکستان دگرگون نماید‌.

با احترام

عارف عرفان

لندن،مارچ ۲۰۲۵