افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

«
»

تحلیل «عطوان» از پاسخ قاهره به طرح «لاپید»: غزه و مصر فروشی نیستند

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر شناخته شده جهان عرب در مطلبی در «رای الیوم» با اشاره به پیشنهاد «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به قاهره درباره غزه، آورده است: واکنش مصر به پیشنهاد لاپید درباره اداره غزه از سوی قاهره به مدت ۱۵ سال در ازای رفع بدهی های مصر، مخالفتی سریع و کوبنده و تاکید بر اصول مصر درباره برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی بود.

این تحلیلگر در ادامه نوشت: صرف طرح این پیشنهاد از سوی رئیس اپوزیسیون رژیم اشغالگر در نشست «ایپک» در واشنگتن نمایانگر شکست همه طرح‌های آمریکایی و اسرائیلی در غزه و کرانه باختری از کوچاندن گرفته تا نسل کشی و به ویژه پایان دادن به حکومت مقاومت در غزه است.

عطوان تاکید کرد: آنچه ما را آزار می‌دهد نگاه فرودستانه به مصر و نگاه تحقیرآمیزی است که گویا همانند گدایان به دنبال پول است و اینکه از اوضاع اقتصادی دشوار آن به ویژه بدهی‌های خارجی بالغ بر ۱۵۵ میلیارد دلار مصر برای باج گیری استفاده کنند. آنها مصر اصیل را نمی شناسند.

وی بیان کرد: هنگامی که نتانیاهو و ارتش او در سیطره نظامی بر غزه ناکام مانده و در برابر حماس و پایداری آنها و غلبه آن در نبرد اندیشه ها و رسانه‌ای و روند تحویل مبادله اسیران ناکام ماند و به آمریکا متوسل شد تا مراسم تحویل پایان داده شود؛ حالا رهبر مخالفان (دولت صهیونیستی) دست به دامان مصر شده است تا اداره غزه را بر عهده بگیرد و بر روند بازسازی نظارت داشته باشد و این پس از شکست همه تلاش‌ها برای مرحله پس از حماس در غزه بود.

این تحلیلگر افزود: سوال مطرح کنونی این است که پس از شکست اشغالگران و ارتش آن در غزه چه می شود؟ غزه فروشی نیست و مصر با میراث کهن بیش از هشت هزار ساله نیز فروشی نیست. این پیشنهاد لاپید عمر رژیم آپارتایدی را طولانی نمی‌کند.

عطوان نوشت: این طرح لاپید نمی‌تواند از جانب خود او باشد بلکه از سوی صهیونیست‌های حاکم بر آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی و نیز متاسفانه برخی کشورهای عربی است که تاکیدی بر دو نکته است؛ نخست اینکه اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه مصر چند هفته قبل پیشنهادی از آمریکا و رژیم اشغالگر درباره گرفتن ۲۵۰ میلیارد دلار و حذف بدهی هایش در ازای موافقتش با اسکان 2 میلیون غزه‌ای در شهرهایی در سینا دریافت کرده، واقعیت داشتند. دوم، بحران های اقتصادی و گرسنه نگه داشتن که برخی کشورهای عربی مانند مصر، اردن و لبنان به شکل عامدانه در معرض آن هستند و در ورای آن نیز رژیم اشغالگر و آمریکاست تا آنها را در دام قروض غرب و صندوق بین المللی پول اندازند و آنگاه به باج گیری از آنها بپردازند و گرنه آیا رئیس اپوزیسیون اسرائیلی توان مطرح کردن چنین پیشنهادی را دارد؟

عطوان تاکید کرد: این موضع رسمی حمایت رسمی و مردمی بسیاری از کشورهای عربی را با خود دارد و باید که در صدر برنامه های نشست ماه مارس سران عرب در قاهره باشد و شایسته حمایت و تشویق است زیرا توطئه آمریکا و اسرائیل به کرانه باختری و غزه متوقف نخواهد شد و به مصر، اردن، عربستان، یمن، الجزایر، سوریه و لبنان هم خواهد رسید. مردم این کشورها باید ممنون مقاومت و ملت فلسطین باشند که سدی در برابر اشغالگران ایجاد کردند و بیش از ۱۶۰ هزار شهید و زخمی در دفاع از امت اسلامی و مقدسات آن تقدیم کردند. مقاومت و پایگاه مردمی آن همچنان آماده جانفشانی بیشتر در راستای تاکید بر وحدت است.