پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

«
»

تحلیلگر سابق «سیا»: آمریکا درباره عراق و صدام مرتکب اشتباه شد

تحلیگر سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) که از رییس جمهور پیشین عراق بازجویی کرده است، اعتراف کرد که آمریکا درباره صدام حسین و عراق مرتکب اشتباه شده است.

خبرگزاری فارس: تحلیلگر سابق «سیا»: آمریکا درباره عراق و صدام مرتکب اشتباه شد

«جان نیکسون» تحلیلگر پیشین آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) که صدام حسین رییس جمهوری معدوم عراق را مورد بازجویی قرار داده بود، تأکید کرد که آمریکا درباره صدام و عراق «مرتکب اشتباه» شد.

نیکسون گفت‌وگوهای زیادی با صدام داشته است و در حال حاضر می‌گوید که مداخله آمریکا در عراق به چندین دلیل اشتباه بوده است.

وی همچنین تصریح کرد که به طور ویژه، دیدگاه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در خصوص گرایش صدام به استفاده از سلاح های شیمیایی اشتباه بوده است.

نیکسون همچنین تصریح کرد که آمریکا همچنین در خصوص سلامت، عادات شخصی و مشارکت وی در اداره عراق نیز مرتکب اشتباه شده است.

این تحلیلگر سیا همچنین از عملکرد «جرج بوش» که تحت رهبری وی آمریکا به عراق حمله کرد نیز انتقاد کرد و گفت که رئیس‌جمهور سابق آمریکا در خصوص موضوع عراق و صدام فقط آن چیزهایی را می‌شنید که دلش می‌خواست بشنود.

نیکسون در حین بازجویی هایش از صدام از او پرسیده بود که آیا تا به حال در خصوص مشارکت در یک حمله پیش‌دستانه با سلاح‌های کشتار جمعی علیه ارتش آمریکا که در عربستان سعودی مستقر شده‌اند، فکر کرده است یا خیر.

بنا به گفته نیکسون که در هفته نامه‌ای «میل آن ساندی» نگاشته شده است، صدام در پاسخ به این سوال گفته بود: «ما هیچ‌گاه درباره استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی فکر هم نکردیم. این موضوع اصلا مورد بحث قرار نگرفته است. از سلاح‌های شیمیایی علیه جهان استفاده کنیم؟ آیا انسان عاقلی را سراغ دارید که چنین کاری بکند؟ وقتی این سلاح‌ها علیه ما استفاده نمی‌شود، آیا کسی وجود دارد که از این سلاح‌ها استفاده کند؟».

این تحلیلگر سیا اعتراف کرد: «اینها چیزی نبود که انتظار شنیدنش را داشته باشیم».

طبق ادعای این گزارش، دلیلی اصلی که دولت‌های آمریکا و انگلیس برای توجیه حمله بحث‌برانگیز به عراق از آن استفاده کردند، خطر سلاح‌های کشتارجمعی بود که در اختیار دولت عراق قرار داشت.

بر اساس این گزارش، صدام در آن زمان گفته بود که آمریکا به این دلیل مرتکب چنین قضاوت اشتباه بزرگی شده است زیرا «جرأت شنیدن و درک کردن را نداشتند».

بنا به گزارش ایندیپندنت، اطلاعات اشتباه حول موضوع سلاح‌های کشتار جمعی تنها اشتباهی نبود که آمریکایی‌ها درباره عراق مرتکب شدند.

بنا به گفته نیکسون، صدام به وی در خصوص تلاش آمریکا برای ساخت ملت عراق هشدار داده بود و گفته بود: «شما شکست خواهید خورد. خواهید فهمید که حکومت کردن بر عراق ساده نیست».

زمانیکه از صدام پرسیده شده بود که به چه دلیل اینگونه فکر می‌کند، پاسخ داده بود، به این دلیل که آمریکا مردم عراق را درک نمی‌کند زیرا آمریکایی‌ها زبان مردم این کشور، ذهنیت این کشور و تاریخ و حتی آب و هوای این کشور را درک نمی‌کند.

بنا بر گزارش‌ها، صدام در سال 2006 درست سه سال بعد از دستگیری‌اش در «تکریت» به دست نیروهای ویژه آمریکا اعدام شد.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت گزارش کرد، اما پیش‌بینی‌های صدام دقیق بود: عراق دچار هرج و مرج شد و حدود 200 هزار نفر در درگیری‌های این کشور جان خود را از دست دادند.

طبق این گزارش، عراق تا حد زیادی به عنوان یک کشور شکست خورده تلقی می‌شود و همچنان دچار خشونت‌های گسترده از جانب داعش است.

نیکسون می‌گوید که بوش، سیا را عامل شکست عراق می‌داند اما نیکسون می‌گوید بوش فقط چیزهایی را که خودش می‌خواست می‌شنید.