آلبر کامو،‌ محصول یا قربانی استعمار فرانسه؟

درودها دوستان گرامی ما! محمدعثمان نجیب  نماینده‌ی مکتب  دینی فلسفی  من بیش از…

کتاب "زندگی عیسی" نقد مسیحیت بود 

Strauß, David (1808-1874) آرام بختیاری داوید اشتراوس؛- مبارز ضد مسیحی، مبلغ علم…

عدل الهی و عدالت اجتماعی و سرنوشت عدالت در جهان

نویسنده: مهرالدین مشید  خوانشی فلسفی–دینی از نسبت خدا، انسان و مسئولیت…

لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

«
»

بیماری اجتماعی وبیماران فرهنگی !

 

در حالی که یک سریال طنز به نام “درحاشیه” توسط حکومت اسلامی ایران متوقف شد ، سگ کشی در شیراز با اسید ادامه دارد . در جامعه ایران ازعمل اسید پاشی به انسان ….به تزریق اسید به سگ رسیدند ! این جامعه بیمار است . جامعه ای که نقاط ضعفش یا نفهمد و یا به آن افتخار هم بکند ، بیمار است . به قول کاربری ، نمایش نقاط ضعف هر قشری با طنز ، یک کار فرهنگی باید محسوب شود . پزشکان که سوگند بقراط را خوانده اند ، و به رفتار درستشان ایمان دارند ، نباید از پخش این سریال طنز مکدر شوند ، بلکه باید خوشحال باشند که زوایایی سیاه این صنف با طنز نشان داده می شود تا برای بهبودیش قدم بردارند .

موضوع سانسور و خود سانسوری در جامعه امروز ایران نهادینه شده است . اخلاق سیاسی اجتماعی سقوط بدی کرده است . این جامعه و سقوط اخلاقی اش پدیده یک شبه نیست . در حکومتی که از روز اول ، طبیعت رفتاری انسان به نام الله و دین تابو و سانسور شد ، تا توحش و خون و جنایت ، جای ارزشهای انسانی را بگیرد ! سگ کشی و سانسور همه جانبه هم با رضایت هم پیش میرود ، و مثل معتاد به مواد مخدر از آن لذت هم میبرند ، حاکمییتی که از روز اول صحنه های اعدام و خون و توحش و جنگ را تبلیغ رسمی کرد و نشان داد و در عوض طبیعی ترین رفتارها را ، مثل خوراک و پوشاک و شادی و موزیک….را سانسور کرد ، محصولش بهتر از این نمیشود !

حالا فرهنگ زشت سانسور و جنایت ، مثل اکسیژن طبیعی شده است . هر چه سرمان را زیر برفها میکنیم فکر میکنیم بهتر است و هیچکسی ما را نمی بیند . اعتیاد را پنهان می کنند ، آمار بیماری ایدز در جامعه را پنهان می کنند ، اختلاس را پنهان می کنند ، فحشاء را پنهان میکنند ، بلاهت سیاستمدار را پنهان میکنند و درعوض تمام صحنه های جنایت را آشکارا تبلیغ میکنند و فکرمان این است که هر چه اتفاقات اطرافمان را پنهان کنیم بهتر است و هیچ کس پی به سقوطمان نمی برد .

جامعه ای که طی 4 دهه حاکمییت اسلام ، یادش داده اند و یاد گرفته ، تمام نقاط ضعفش را پنهان کند ، نهایتا سقوطش را نمیتواند پنهان کند و تمام رفتارهای اجتماعی و سیاسی اش این سقوط را فریاد میزند . به شهادت یک ایرانی مسافر ، زوجهای جوان با هماهنگی و رضایت هم برای هم مشتری میبرند تا به قول خودشان خرج زندگی درآید ! سانسور یک سریال طنز، سریال اسید پاشی به انسان ، تزریق اسید به سگها ، نمایش طنابهای دار ، همه نشانه های قوی سقوط اخلاقی جامعه است . تمامی این رفتارهای ناهنجار موجود اجتماعی ، سلولهای درهم تنیده ارگانی بیماراست !

اسماعیل هوشیار

20.04.2015