افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

برگزاری انتخابات شتابزده در اوکراین نتایجی فاجعه‌بارتر از حمله روسیه خواهد داشت

به گزارش روز دوشنبه شبکه تلویزیونی الجزیره، برگزاری یک انتخابات شتابزده در اوکراین همزمان با جنگ در این کشور و افزایش دو قطبی سیاسی، می‌تواند به بی‌ثباتی منجر شود و نتایج فاجعه باری را برای آن به بار آورد.

این شبکه عربی، با اشاره به نشست روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین با دونالد ترامپ در کاخ سفید برای متقاعد ساختن وی در ادامه حمایت از کی‌یف، خاطر نشان کرده است که پیامد این نشست چیزی نبود که زلنسکی انتظارش را داشت. ترامپ و جی دی ونس معاون وی در این نشست مقابل دوربین‌های تلویزیونی، زلنسکی را به دلیل «بی احترامی» و امتناع از پذیرش راه حل آنها برای آتش‌بس با روسیه مورد انتقاد تند قرار دادند.

نویسنده سپس آورده است: نشست روز جمعه در کاخ سفید ثابت کرد که زلنسکی دیگر در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ به واشنگتن باز نخواهد گشت و بدیهی است که فشار آمریکا بر اوکراین در هفته‌ها و ماه‌های آینده به‌طور چشمگیری افزایش می یابد تا مجبور شود در ازای صلح امتیازاتی به روسیه بدهد.

ترامپ در هفته های گذشته و پیش از نشست جنجالی روز جمعه با زلنسکی، حتی مشروعیت وی را نیز زیر سوال برد و خواهان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین شد؛ انتخاباتی که از نقطه نظر نویسنده این مطلب، می تواند نتایج فاجعه باری برای این کشور درگیر جنگ رقم بزند.

الجزیره یادآور شده است که پیش از حمله روسیه به اوکراین، محبوبیت زلنسکی تنها ۲۸ درصد بود، اما پس از آغاز درگیری در فوریه ۲۰۲۲ (۵ اسفند ۱۴۰۰) رسید. هرچند این رقم طی دو سال گذشته، کاهش یافته و بر اساس نظرسنجی‌ها، اعتماد به زلنسکی از ۵۴ درصد در آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) به ۴۹ درصد در ژانویه ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳) تنزل پیدا کرده است.

نویسنده با اشاره به عواملی همچون فساد گسترده در دولت کی‌یف و خستگی فزاینده از جنگ به عنوان مولفه‌های موثر در کاهش محبوبیت زلنسکی، خاطرنشان کرده است که رئیس‌جمهوری اوکراین خود به خوبی از این نقطه ضعف‌ها آگاه است و نیک می داند در صورت برگزاری انتخابات و شکست، ممکن است به دلیل فساد از سوی رقبای خود تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. نظرسنجی ها نیز نشان می دهد در صورت برگزاری انتخابات فوری، او شکست خواهد خورد.

براساس آمار و ارقام موجود، والری زالوژنی که تا فوریه ۲۰۲۴ (بهمن ۱۴۰۲) فرماندهی کل نیروهای مسلح اوکراین را برعهده داشت، رقیب اصلی زلنسکی است و اعتماد به وی در ماه ژانویه سال جاری (دی ماه) به ۷۲ درصد رسید.

این در حالی است که زالوژنی هنوز برای نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی نکرده است، اما تضمینی هم وجود ندارد که او قصد خود را تغییر ندهد.

از نظر نویسنده، کایریلو بودانوف رئیس اطلاعات وزارت دفاع اوکراین که از محبوبیت ۶۲ درصد برخوردار است، می تواند رقیب دیگر زلنسکی در انتخابات احتمالی باشد. هرچند این مقام اطلاعاتی دولت کی‌یف به تازگی و پس از یک سال حضور پررنگ در رسانه ها، ناگهان از انظار عمومی ناپدید شد. در این میان شایعاتی مبنی بر قصد دفتر زلنسکی برای برکناری او منتشر شده و همین امر دلیل ناگهانی عقب نشینی وی عنوان شده است.

اولکساندر اوسیک قهرمان بوکس نیز دیگر رقیب احتمالی زلنسکی معرفی شده و گفته می‌شود در کشوری که یک کمدین سابق توانسته در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، چرا یک قهرمان ورزشکار نه. رتبه محبوبیت اوسیک در حال حاضر ۶۰ درصد اعلام شده است.

پس از آن، پترو پوروشنکو رئیس‌جمهوری سابق قرار دارد که اگرچه از محبوبیت پایینی برخوردار است، اما همچنان رقیبی خطرناک برای زلنسکی است. او منتقد صریح زلنسکی است و در سفری که اخیرا به آمریکا داشته با تیم ترامپ نیز دیدار کرده است.

الجزیره در عین حال به حمایت اروپایی‌ها از زنسکی پس از دیدار نافرجام روز جمعه وی با ترامپ پرداخته و استدال کرده است: این خود نوعی قوت قلب برای رئیس جمهوری اوکراین است و در عین حال موقعیت داخلی وی را نیز تقویت می کند.

نگارنده معتقد است: فارغ از تمامی این موارد، جنگ احساسات را در اوکراین تشدید کرده و آن را دو قطبی ساخته و وضعیتی ناآرام ایجاد کرده است؛ بدین صورت که از یک سو ملی گراهای افراطی نه تنها جمعیت قابل توجهی دارند، بلکه به عنوان یک بخش فعال که در جنگ حضور پررنگی دارند، در حال قوی تر شدن هستند. ضمن آنکه بخشی از جامعه اوکراین همچنان طرفدار روسیه است و تمایلی به ادامه جنگ ندارد.

بنابراین چنانچه در چنین شرایطی، از خارج از کشور برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بر دولت کی‌یف تحمیل شود، نتایج آن می تواند فاجعه بارتر از حمله روسیه یا از دست دادن مناطق صنعتی اوکراین باشد. چراکه عدم تمایل دولت به برگزاری انتخابات تنها به دلیل آن نیست که یک سوم مردم نمی‌توانند در آن شرکت کنند، بلکه خطر اصلی این است که انتخابات می تواند به «جنگ همه علیه همه منجر شود»؛ عبارتی معروف از توماس هابز فیلسوف انگلیسی قرن هجدهم که معتقد بود زیاده خواهی و خودخواهی انسان می تواند منجر به چنین چیزی شود.

به عبارتی یک انتخابات عجولانه در اوکراین هم راستا با برنامه های سیاسی یک قدرت خارجی، فاجعه بار خواهد بود. از همین رو انتخابات باید زمانی برگزار شود که یک آتش بس پایدار وجود داشته باشد تا همه اوکراینی ها بتوانند بدون نگرانی از دوقطبی شدن جامعه خود به پای صندوق های رای بروند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که پس از گفت‌وگوهای هیات های واشنگتن – مسکو در ریاض عربستان درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری ‌آغاز کرده است، با عصبانیت از حجم کمک های دولت جو بایدن به کی‌یف، انتقاد کرد و زلنسکی را دیکتاتور خواند.