تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

«
»

بدون کنترل اوکراین بر شبه جزیره روسیه، هیچ “صلح پایدار” ممکن نیست


رئیس جمهور فرانسه گفت بدون کنترل اوکراین بر شبه جزیره روسیه، هیچ “صلح پایدار” ممکن نیست


ترجمه مجله هفته 

۱۶. ماچ ۲۰۲۴

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه گفته است که اوکراین باید کنترل تمام مناطقی را که زمانی در اختیار داشت، از جمله شبه جزیره کریمه روسیه، دوباره به دست بگیرد.  او توضیح داد در غیر این صورت “صلح پایداری” وجود نخواهد داشت.

رئیس جمهور این اظهارات را روز پنجشنبه در مصاحبه با شبکه های TF2 و France 2 بیان کرد و روسیه را به صراحت به عنوان “دشمن فرانسه” توصیف کرد.  وی در عین حال تاکید کرد که پاریس “جنگ علیه روسیه” به راه نمی اندازد، بلکه صرفا از کی یف در درگیری “حمایت” می کند.

مکرون گفت: “امروز روسیه بدون شک یک دشمن است. رژیم کرملین یک دشمن است.”  ما هر کاری از دستمان بر می‌آید انجام می‌دهیم تا روسیه را در جای خود قرار دهیم، زیرا من خیلی ساده به شما می‌گویم: اگر حاکمیتی وجود نداشته باشد، هیچ بازگشتی به مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی اوکراین از جمله کریمه وجود ندارد.”

اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه در روسیه با مخالفت مواجه شد.  دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: ظاهرا ماکرون از “افزایش سطح مداخله خود” در مناقشات روسیه و اوکراین بدش نمی آید.

پسکوف به خبرنگاران گفت: “بله، بدیهی است که روسیه مخالف فرانسه است، زیرا فرانسه از قبل در جنگ اوکراین درگیر است؛ این کشور به طور غیرمستقیم در این جنگ شرکت می‌کند”.

رئیس جمهور فرانسه اخیراً به طور فزاینده ای جنگ طلب شده است و بر اظهارات خود در پایان فوریه مبنی بر اینکه استقرار احتمالی نیروهای ناتو در اوکراین “نمی توان رد شد” می ایستد.  این اظهارات موجی از مخالفت را از سوی دیگر اعضای بلوک تحت رهبری ایالات متحده برانگیخت.  مکرون در این مصاحبه اخیر از توضیح بیشتر در مورد این موضوع خودداری کرد و مدعی شد که می‌خواهد “ابهام استراتژیک” را حفظ کند و “دلایلی برای عدم دقیق بودن” دارد.

اظهارات ماکرون منعکس کننده موضعی است که بارها از سوی رهبری اوکراین بیان شده است که هدف خود را از بین بردن تمام سرزمین هایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دست کی یف بود، از روسیه گرفته است.

کریمه پس از کودتای میدان در کیف در سال ۲۰۱۴ از اوکراین جدا شد و بلافاصله پس از رفراندوم در سراسر شبه جزیره به روسیه پیوست.  

جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک نیز در آن سال پس از تلاش نافرجام مقامات جدید کی‌یف برای سرکوب آنها با زور که منجر به سال‌ها درگیری در دونباس اوکراین شد، ظهور کردند.

این دو جمهوری و همچنین مناطق سابق اوکراین زاپوروژیه و خرسون پس از حمایت گسترده مردم در همه پرسی که به طور جداگانه در هر منطقه برگزار شد، در پایان سال ۲۰۲۲ به روسیه ملحق شدند.  مسکو بارها اعلام کرده است که حاکمیت این کشور بر کریمه و دیگر سرزمین‌های روسیه با کسی قابل مذاکره نیست.