ترجمه‌ی شعرهایی از استاد "صالح بیچار" (به کُردی: ساڵح بێچار)…

همچون خاشاکی در باد  روزی مرگ، می‌آید و به نزد عزیزانم، می‌بَرَدم  مُبدل…

ترجمه‌ی چند شعر از خانم "#سارا_پشتیوان" توسط #زانا_کوردستانی

هنوز هم از تاریکی می‌ترسم  ولی تو دیگر از ترس‌های من…

 رهبرم

                رفتی به جاودانه ونام تو زنده است در قلبها همیشه مقام…

په کابل کې د علامه عبدالشکور رشاد بابا شلم تلین…

تېره یکشنبه د لیندۍ یا قوس پر ۱۱مه په کابل…

    نیو لیبرالیزم چگونه انسان، انسانیت و ارزش های انسانی و…

سلیمان کبیر نوری امروز، اهرمن نیو لیبرالیزم خونتا یعنی امپریالیزم خون…

طالبان دستخوش بازی های آشکار روسیه و چین و بازی…

نویسنده: مهرالدین مشید سایه ی سنگین دیپلوماسی روسیه و چین و…

اشک سیل آسا 

رفتی و با رفتنت روی غزل بی رنگ شد سکته گی…

بیاد رمان سوسیالیسم تخیلی " چه باید کرد؟ "

Tschernyschweski, N.G, (1828-1889) آرام بختیاری دمکرات های انقلابی پیشا مارکسیستی و جنبش…

          داکتر اسد اله حبیب ، حبیب مردم افغانستان   

      تابش گهرباری ازتا بنده گی های مردم افغانستان در چرخش…

قانون اساسی یا حقوق اساسی 

  تحقیق ونگارش از سخی صمیم  نظریات و افکار این قلم انفرادی…

دبیر و مدیران بخش اجرایی دومین (جشنواره جهانی شعرِ سبزمنش)…

به گزارش سبزمنش به نقل از دبیرخانه‌ی دومین(جشنواره جهانی شعرِ…

شاعر و نویسنده‌ی کُرد

استاد "عمر علی" (به کُردی: عومه‌ر عه‌لی)، شاعر و نویسنده‌ی…

باز مرغ هوسش پر گیرد عمل لغو خود از…

در سالون کنفرانس بن اول که ۲۳ سال قبل فجایع…

پاکستان بهای تروریست پروری خود را می پردازد

نویسنده: مهرالدین مشید تنش ها میان کابل و اسلام آباد و…

اغراق در بیان موقعیت جغرافیایی افغانستان

برخی تحلیلگران قراردادی در شبکه های تلویزیونی در باب موقعیت…

موشک بالستیک قاره‌پیما چیست؟

همانطور که از نام موشک بالستیک قاره‌پیما پیداست، این سلاح‌ها…

مردم افغانستان حکومت قانونی می خواهند؛ نه زندانی به نام…

نویسنده: مهرالدین مشید امارت طالبان با اسلام بیگانه است و با…

اهدای کتب توسط دوکتور فیض الله نهال ایماق به کتابخانه…

 سه صد و شصت  و هشت  جلد کتاب به وزارت…

برتراند راسل،- صلح، سوسیالیسم، روشنگری

Bertrand Russel (1872- 1970) آرم بختیاری کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان.  راسل(1970-1872)،…

برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

«
»

 با ورود ترامپ منتظر چه اتفاقاتی باشیم؟ اولویت های او چیست؟

 اولین بار که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ با شکست دادن ساختارهای جمهوری‌خواه و دموکرات به ریاست‌جمهوری رسید، شوکه‌کننده بود. اینکه او پس از شکست در سال ۲۰۲۰، تحریک هوادارانش برای بر هم زدن خشونت‌آمیز انتخاباتی که منجر به باخت او شد، و سپس حفظ کنترل حزبش در حالی که با حدود ۹۰ اتهام کیفری (که در ۳۴ مورد از آن‌ها محکوم شد) مواجه بود، دو سوء قصد ناموفق و یک تغییر در نامزد دموکرات‌ها مجددا در سال ۲۰۲۴به پیروزی رسید یک اتفاق کاملاً سورئال است. تنها یک رئیس‌جمهور پیش از او، یعنی گروور کلیولند توانسته بود پس از یک بار برکناری مجددا به کاخ سفید بازگردد. این اتفاق بیش از یک قرن پیش افتاده بود.

اکثر روسای جمهوری که به قدرت بازمی‌گردند بدون کنترل حزبی متحد بر کنگره این کار را انجام می‌دهند. اما بازگشت ترامپ با توفیق در دستیابی به یک سه‌گانه همراه شده است، و جمهوری‌خواه علاوه بر بازپس گیری کاخ سفید، اکثریت را در هر دو مجلس سنا و نمایندگان نیز به دست آورده اند. این به ترامپ مجددا فرصت می‌دهد تا به جای اعمال اختیارات صرفاً اجرایی قوانین مورد نظر خود را به تصویب برساند. پیروزی او همچنین از خیالش را از بابت دعاوی حقوقی ای که او را گرفتار کرده آسوده می کند. و او وسوسه خواهد شد که در پی انتقام از دشمنان سیاسی‌اش برآید.

ترامپ در ۲۰۱۷ بخش زیادی از سرمایه سیاسی خود را صرف تلاش برای لغو قانون خدمات درمانی مقرون به صرفه، معروف به اوباماکر کرد. دستاورد شاخص او که واقعاً توسط متحدانش در کنگره‌ هدایت شد، یک طرح کاهش عمده مالیاتی موسوم به TCJA بود. بسیاری از قوانین مهم این لایحه تا پایان سال ۲۰۲۵ منقضی خواهند شد و نیاز به یک لایحه جدید برای یا تمدید یا بازنگری آن‌ها خواهد بود. ترامپ مجموعه‌ای از امتیازات مالیاتی را وعده داده که در صورت اجرا، در طول دهه آینده تریلیون‌ها دلار برای دولت هزینه خواهند داشت. همه این‌ها باید در لایحه مالیات کلانی که ارائه خواهد گردید حل شود. ترامپ ممکن است به کاهش هزینه‌های انرژی های پاک، که توسط دموکرات‌ها مورد تایید قرار گرفته به عنوان راهی برای پر کردن بخشی از کسری درآمد دولت توجه کند.

چهار سال پیش رو دوران راحتی برای یک بوروکرات نخواهد بود. دشمنی ترامپ با “دولت پنهان” در زمان دوری او از قدرت تشدید شده است؛ متحدانش برنامه‌هایی را برای از بین بردن افرادی که به نظرشان دسیسه‌گر و شکاک هستند آماده کرده‌اند. او از قدرت اجرایی‌اش برای لغو دستورات اجرایی دوران جو بایدن درباره محدودیت‌های محیط زیستی استفاده خواهد کرد. ترامپ دستورات اجرایی فراگیری درباره مهاجرت صادر خواهد کرد و به دنبال “بستن” مرز جنوبی و محدود کردن پناهندگی خواهد بود.

با اعمال تعرفه‌های گسترده بر کالاهای چینی، احتمالا با توسل به اختیارات امنیت ملی برای اجرای آن‌ها بدون تأیید کنگره ترامپ به سرعت نشان خواهد داد که اهل عمل است. همه این‌ها به چالش‌های قانونی منجر خواهد شد.

با وجود همه آشفتگی‌ها و استرس‌ها درباره بازگشت ترامپ در داخل کشور، سال نخست او می‌تواند در خارج از کشور حتی مهم‌تر باشد. در دوران ریاست‌جمهوری بایدن، آمریکا یکی از حامیان اصلی دفاع اوکراین در برابر تهاجم روسیه بود. ترامپ قول داده که این درگیری را پس از انتخابات و حتی پیش از مراسم تحلیف حل کند. بعید است که کمک نظامی بیشتر از سوی آمریکا انجام شود و ترامپ احتمالا بار بیشتری را به عهده اروپایی‌ها خواهد گذاشت.

با اینکه ترامپ در مورد جنگ‌های سنتی تردید دارد، به شدت به جنگ‌های تجاری علاقه‌مند است. بنابراین وی احتمالاً سیاست‌های کنترل صادرات بایدن بر مواد حساس، مانند تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده در هوش مصنوعی، را در کنار مجموعه‌ای از تعرفه‌های تنبیهی جدید تشدید خواهد کرد.

این آخرین دوره ترامپ در قدرت خواهد بود. او ممکن است به این بیاندیشد که صرف نظر از شکست دشمنان سیاسی داخلی‌ و قطع تعاملات بین‌المللی ایالات متحده میراث او چه خواهد بود. پس از بازسازی حزب جمهوری‌خواه از درون به تبدیل آن به حزبی بومی‌گرا و حمایت‌گر، بدبین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی و مشارکت گسترده تر آمریکا در خارج از مرزها، پیروزی اخیر او تضمین می‌کند که این تحول ایدئولوژیک امری پایدار خواهد بود. جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور جدید، که ۴۰ سال دارد وارث آشکار جنبش “بازگرداندن مجدد عظمت آمریکا” است که به گفتمان غالب محافظه‌کاری آمریکایی تبدیل شده است، به شرطی که بتواند در مقام مورد علاقه ترامپ باقی بماند. به هر مسیری که ترامپ در چهار سال آینده آمریکا را هدایت کند، تاثیرش در دهه‌های آینده کاملا احساس خواهد شد.