اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

«
»

بازی بزرگ جدید

آیا ونزوئلا می‌تواند با ایالات متحده بر سر لغو تحریم‌ها مذاکره کند؟

رمزی بارود (Ramzy Baroud)

مترجم یونس غیاثوند.

از فوریه سال جاری تاکنون، با شدت یافتن تنش‌ها در اروپای شرقی و ایجاد پروژۀ بازی بزرگ جدید توسط روس‌ها در این منطقه، کشورهای سوسیالیستی آمریکای جنوبی نیز به طور حیرت‌انگیزی تحت تأثیر این حادثه قرار گرفته‌اند.

قیمت نفت به دلیل جنگ اوکراین به شدت بالا رفته و ایالات متحده سراسیمه دنبال راهی است تا بتواند قیمت نفت را به زیر ۴۰ دلار برساند. دولت بایدن تلاش می‌کند که در وهلۀ اول خسارات دیپلماتیکی را که ترامپ به آمریکا در حوزۀ روابط دیپلماتیک با دول سوسیالیستی وارد کرده است، جبران کند.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ میلادی، درست یک سال بعد از رفتن اوباما شروع به نابودی تمامی دستاوردهای دیپلماتیک اوباما در کوبا کرد و سفارت آمریکا را در ماه مارس ۲۰۱۷ تعطیل ساخت. او معتقد بود که کارکنان سفارت امریکا در هاوانای کوبا از طریق تششعات صوتی دچار سانحه و آسیب شده‌اند. اما تاکنون مدارک معتبری درباره این ادعاهای ترامپ یافت نشده است.

سپس، در سال ۲۰۱۸، ترامپ تحریم‌های بسیار دشواری را بر واردات نفت از ونزوئلا اعمال کرد که منجر به جلوگیری از واردات ۲۰۰ هزار بشکه نفت ونزوئلا به کشورش شد. ترامپ در آن بازۀ زمانی به این دلیل که قیمت نفت زیر ۴۰ دلار بود و ثبات قیمت در بازار جهانی نفت حاکم شده بود، دست به این اقدام زد.

یکی دیگر از دلایل ترامپ برای تحریم اقتصادی آن کشور این بود، که نیکولاس مادورو، رئیس جمهور کنونی سوسیالیست ونزوئلا، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۸ ونزوئلا تقلب کرده و از این رو، خوآن گوایدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا در آن دوره شروع به مبارزه سیاسی جهت براندازی مادورو از ریاست جمهوری کرد و او نیز معتقد بود که مادورو با تقلب در انتخابات پیروز گشته است.

دولت ترامپ با حمایت‌های مالی و سیاسی گوایدو و هوادارانش در ونزوئلا تلاش به این کرد که حکومت وی را ساقط کند. اما با وام‌ها و حمایت‌های نظامی روسیه از قبیل اعزام قوا و تجهیزات نظامی و همچنین قراردادهای تجاری در سال ۲۰۱۹، به مادورو کمک کرد تا حاکمیت خود را ثبات بخشد.

علاوه بر این حمایت‌ها، پایگاه اجتماعی مادورو در ونزوئلا با داشتن ایدئولوژی سوسیالیستی، آرمان‌گرایی و تبعیت از تفکر بولیواری شروع به پشتیبانی از مادورو در آن شرایط سخت سیاسی و اقتصادی کردند.

کشور ونزوئلا اکنون از لحاظ اقتصادی بسیار فقیر است. نرخ تورم در ونزوئلا در سال جاری چیزی حدود ۶۹۰ درصد است و عوامل اصلی این بحران از تحریم‌های اقتصادی ونزوئلا توسط امریکا نشات می‌گیرد.

ونزوئلا از لحاظ منابع ملی کشور بسیار ثروتمندی است. نفت مهمترین ثروت ملی این کشور بشمار می‌رود و درآمد ملی دولت این کشور به میزان صادرات نفت به بازارهای جهانی و قیمت آن وابسته است و همین دلیل، باعث آسیب‌پذیری شدید آن‌ها در مقابل تحریم‌های امریکا می‌باشد. در سال ۱۹۹۸ میلادی، ونزوئلا که یکی از اعضای سازمان اوپک است، روزانه حدود ۳/۵ میلیون بشکه نفت به بازارهای انرژی جهانی عرضه می‌کرد. اما در اثر تحریم‌های امریکا در سال‌های اخیر علیه نفت ونزوئلا، صادرات نفت آنها کاهش شدیدی داشته است.

دولت امریکا در طول دهه‌های متمادی دکترین جیمز مونرو را پیش گرفته و در آن تغییر چندانی ایجاد نکرده است. در همین حال، روسیه که یکی از رقبای اصلی امریکا در جهان است، در حال افزایش ارتباطات دیپلماتیک خود با دول سوسیالیستی امریکای جنوبی می‌باشد. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد، که این کشورها در دوران حیات اتحاد شوروی نیز جزو شرکای راهبردی شوروی‌ها بودند و روسیه کنونی نیز راه شوروی‌ها را در این قاره ادامه می‌دهد. ولی امریکا عملاً کاری از پیش نبرده است.

بایدن خوب می‌داند که سبد نفتی ونزولا می‌تواند کمک شایانی به کاهش شدید و قابل توجه بهای نفت جهانی بکند. بنایراین، او تصمیم گرفت که مذاکراتی را با ونزوئلا جهت برداشتن تحریم‌های نفتی این کشور آغاز کند. اما ابتدا باید رابطۀ خود را با کوبا که یک شریک راهبردی ونزوئلا است، به حالت عادی برگرداند. او در ماه مارس سال جاری سفارت امریکا در پایتخت کوبا،شهر هاوانا را مجدداً گشود.

اما هنوز مذاکراتی با دولت مادورو صورت نگرفته است. مخالفان دولت مادورو که دارای نفوذ سیاسی و اقتصادی گسترده‌ایی در امریکا هستند و در ایالت فلوریدا جمع شده‌اند، به بایدن فشار سیاسی وارد می کنند تا با ونزوئلا مذاکره نکند.

پانوشت مترجم:

امپریالیسم و دموکراسی لیبرالی نیاز به خون دارد. بیایید با همکاری و افزایش علم و مبارزه‌مان جلوی این خون‌آشام جانی را بگیریم و عدالت جهانی را احیا و گسترش دهیم!

٨ فروردین ١۴٠١

منبع: