جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

«
»

بازداشت ژورنالیست افغان به اتهام همکاری با گروه‌های مخالف مسلح

ما از مسوولان ریاست امنیت ملی خواهان توضیح روشن و مستندات اتهامات علیه سید رحمن بی‌کور هستیم. ما می‌خواهیم که سید رحمن بی‌کور از حق قانونی خود برای مشورت با وکیل مدافع و ملاقات بهره‌مند شود

گزارش‌گران بدون مرز خواهان توضیح روشن مسوولان ریاست امنیت ملی بالای بازداشت سید رحمن بی‌کور، گزارشگر آژانس خبری وخت نیوز در ولایت کنر است. وی در تاریخ ٧ ثور ١٣٩٣ از سوی ماموران ریاست امنیت ملی در شهر جلال آباد به اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف بازداشت شده است.

دو خبرنگار دیگری که به همراه سید رحمن بی‌کور در جلال بازداشت شده بودند، پس از چهار ساعت بازجویی آزاد شدند، اما وی به کابل انتقال داده شد. سید رحمن به گفته مسئولان ریاست امنیت ملی به همکاری با « گروه‌های تروریست و دشمنان افغانستان» متهم شده است، در روز ٢٣ ثور دوباره به زندان ریاست امنیت ملی در جلال آباد منتقل شده است.

رضا معینی مسوول دفتر افغانستان و ایران گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد:« برای ما ملاحظات ریاست امنیت ملی برای حفظ امنیت در کشوری که از سوی تروریست‌ها تهدید می‌شود، قابل فهم است. اما متهم بازداشت شده نیز دارای حقوقی است، که باید رعایت شود. ما از مسوولان ریاست امنیت ملی خواهان توضیح روشن و مستندات اتهامات وارده علیه این خبرنگار هستیم.ما می‌خواهیم که سید رحمن بی‌کور از حق قانونی خود برای مشورت با وکیل مدافع و ملاقات بهره‌مند شود.»

بسیاری از ژورنالیستان و همکاران سید رحمن بی‌کور این «اتهامات سنگین» علیه او را باور ندارند. فریده نیکزاد رئیس آژانس وخت نیوز به گزارش گران بدون مرز می‌گوید: «او خبرنگاری بسیار فعال و روشنفکر جدی بود، از خانواده‌ای شناخته شده است»

خبرنگار دیگری در ولایت کنر که نمی‌خواهد نامش فاش شود، به گزارش‌گران بدون مرز اعلام کرد « سید رحمن بیکور به مدت ده سال در هالند زندگی می‌کرد و سپس در سال ١٣٨٤ برای خدمت به کشورش بازگشت. او با بسیاری از رسانه‌ها همکاری می‌کرد. من سال‌هاست او را می‌شناسم و این اتهام همکاری با طالبان را اصلاً نمی‌فهمم. تنها احتمالی که می‌دهم این است که برای فعالیت‌هایش به نفع یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری کسانی از طرف مقابل برایش دسیسه‌ای درست کرده باشند!»

لطف‌الله مشعل سخنگوی ریاست امنیت ملی به گزارش گران بدون مرز در این باره گفت که « سید رحمن بیکور به جرائم خود اعتراف کرده است». اما این خبرنگار از حضور وکیل محروم بوده است. قرار است پرونده وی روز شنبه آینده به سارنوالی ارسال شود.

روز ٢٤ ثور با قول مساعد لطف‌الله مشعل، قرار بود فریده نیکزاد و خلپوک ساپی رئیس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان و نماینده ای سوی گزارش‌گران بدون مرز در زندان ریاست امنیت ملی در کابل با سید رحمن بیکور ملاقات کنند. اما پیش از چاشت امروز، سخنگوی ریاست امنیت ملی اطلاع داد که سید رحمن بیکور به جلال آباد انتقال یافته است اماوی اضافه کرده بود که « برای شما فردا هر ساعت که بخواهید وقت ملاقات را در جلال اباد تعین میکنیم»

حجت‌الله مجددی خبرنگار با سابقه رادیو تلویزیون محلی و مسئول انجمن آزاد روزنامه‌نگاران افغانستان در شمال افغانستان، نیز در تاریخ ١٧ سنبله ١٣٩٠ در ولایت کاپیسا از سوی قوای امنیت ملی بازداشت شده بود، وی نیز از سوی ریاست امنیت ملی به اتهامات سنگینی متهم شده بود. اما پس از برگزاری دادگاه در روز ٢٧ جدی همان سال بنا بر رای دادگاه بی گناه شناخته شد و آزاد شد.