عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

«
»

بابا نوئلهای جنگی !

جنگ سوریه از ژانویه ۲۰۱۱ شروع شد ، که مربوط به تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه موسوم به بهار عربی است . این جنگ وارد سال پنجم میشود . سوریه به خرابه تبدیل شده و آمار تلفات میلیونی هم نیازی به تکرار ندارد . طرفهای ریز و درشت درگیر جنگ به شدت مشغول مذاکره هستند . نوئل 2016 فرا رسید ! ولی جنگ ادامه دارد….

آنها دلایل قوی استراتژیک و اقتصادی خودشان را دارند که چرا لیبی را یک ماهه جمعش میکنند اما در سوریه جنگ ادامه دارد . آنها فقط و به شدت تلاش میکنند که این آتش خاموش نشود . انواع کنفرانسهای مطبوع با سرویسهای متفاوت و متنوع . هتلهای درجه یک با غذاهای مقوی و سفارشی ، شراب ناب ، دسرهای هوشمند ، و خانم هم میارن . برای خانمهای شرکت کننده در کنفرانسها و نشستها….یه نره خر تمیز میارن . ولی جنگ ادامه دارد….

نشست صلح وین شماره یک ، وین دوم ، نیویورک سوم ، نیویورک چهارم ، امام زاده داوود پنجم ، اکبرآباد ششم ، ریاض هفتم….. تابستان و زمستان و همه هم مشغول هستند ! ولی جنگ ادامه دارد !

جنگ گفتنی نیست ، تابلوی نقاشی هم نیست . جنگ یک واقعییت است ، انسانهای قربانی هم واقعی هستند . انسان هم تشکیل شده از انبوهی گوشت و خون و عصب … فقط باید در وسطش باشی تا درکش کنی ، آنها هنوز و هر روز مذاکره میکنند و جنگ ادامه دارد ! صحنه کمی آشنا شد . جنگ ویتنام از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵….

خبرنگار معروف ایتالیایی اوریانا فالاچی ، سالها تحقیق و سفر و مصاحبه کرد . از مسکو تا واشینگتن تا شمال و جنوب ویتنام تا پاریس….و نهایتا گزارشی نوشت که من خلاصه اش را بازنویسی میکنم : در مورد جنگ ویتنام هیچکس و هیچکس به فکر پایان جنگ نیست همه طرفها مشغول حساب و کتاب استراتژیک خودشان هستند . این جنگ حدود ۴ میلیون کشته بر جای گذاشت که 60 هزار نفر آن را سربازان آمریکایی تشکیل داده بودند . زمین جنگ عوض شد ، ولی حماقت در عراق و خاورمیانه و سوریه ادامه دارد . همه آنها با تمام توانشان میکوشند تا این بزرگترین حماقت بشر تداوم یابد ! آنها این حماقت را حق خودشان میدانند و لشگر بی تفاوتها که نوئل جنگی را هم جشن میگیرند . آوارگی، گرسنگی و نبود امکانات بهداشتی و درمانی در کنار سوء استفاده از کودکان برای مقاصد نظامی بخشی از فاجعه ای بود که کودکان جنگ با آن دست به گریبان هستند .

جنگ ادامه دارد . مدتی پیش درپاریس کنفرانسی تشکیل شد جهت نجات کره زمین ! خُب مادرقحبه ها مگه مریضید که اول خراب میکنید ، بعد میخواهی درستش کنی ! اونوقت میگن چرا بی ادبی ؟ مگه میذارن !

دور دیگری از مذاکرات بین‌المللی برای پایان دادن به بحران سوریه قرار است امروز (جمعه) در نیویورک به ریاست جان کری، وزیر خارجه آمریکا، برگزار شود….جنگ ادامه دارد. بابا نوئلهای جنگی برای کودکان ، سلاخی و تجاوز را کادو میدهند !

اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی قطعنامه‌ای موارد نقض حقوق‌بشر در ایران و کره‌شمالی را محکوم کردند.محکومیتی که تهران و پیونگ‌یانگ در موارد مشابه همواره آن را زیر سوال برده و رد کرده‌اند….جنگ ادامه دارد .


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در نامه‌ای به کمیته روابط خارجی سنا گفت ایران بطور “شفاف” و “قابل تایید” تعهدات خود را طبق توافق اجرا می‌کند و مناسب است “تعلیق تحریم‌ها” آغاز شود. جنگ ادامه دارد .

پوتین در جواب یک روزنامه‌نگار که پرسید آیا قدرت سومی پشت ماجرای سرنگونی سوخو نهفته بود، گفت اگر منظور یک تبانی است من چیزی نمی‌دانم. این که مثلا بمب افکن ما را بزنند تا مثلا بخشی از عراق را اشغال کنند، برای ما روشن نیست : «ما نمی‌دانیم که آیا از نظر ‌آمریکایی‌ها ضرورتی دارد که ترک‌ها یک جای آنها را بلیسند یا نه…»

اسماعیل هوشیار