توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

«
»

ایالات متحده امریکا به تغیر جغرافیای اوکراین رضایت دارد

ایالات متحده امریکا به تغیر شکل اوکراین از نظر اقتصادی به مثابه یک کشور مشتری از نیمه بهار سال 2016 رضایت نشان داده است و نمیخواهد که اوکراین به شکل سابقش و در جغرافیای سابق خود باقی بماند.

از اینکه درین اواخر در اطراف قضایای اوکراین و هم دنباس حرکت های جدی مانند ملاقات ها، دیالوگها، تماس های تیلفونی، مذاکرات میان سیاست مداران بلند پایه روسیه وامریکا جریان دارد که از نتایج و موافقتنامه های حاصله اکثراً کیف و حلقات بسیار وسیع و بلند پایه اوکراین به شمول شخص رئیس جمهور پروشنکو درجریان قرار داده نمیشوند.

کارشناس آژانس اطلاعاتی جبهه جدید ( اندری گینیازوف) اطلاع رسانی میکند که از آن طرف اقیانوس اطلاعات دقیق و موثق راجع به آماده گی تغیر فورم اوکراین که جزئیات و جهات اساسی آن میان طرفین معضل آن کشور روسیه و اوکراین جریان دارد.

برای اینکه خواننده گان را در جزئیات مسائله سرگردان نساخته باشیم به زبان صاف و ساده باید گفت که اوکراین را به تجزیه تحت فضای یک دولت به نام آماده میسازند و در فرارسیدن یک اقتصاد؟ که از کنترول بازیگران اصلی در اقتصاد جهانی بیرون میشود، که دیگر به خود آمریکا نیز زنگ خطر را به صدا در می آورد.

اگر چه تا هنوز آنقدر محسوس نیست، مگر پیشگویی ها و غیب گویی ها وادار میسازد تا مسائل اوکراین هم در مسکو و هم در واشنگتن موقتاً به دست فراموشی سپرده شود.

کشور های بزرگ و غنی در اوکراین کدام منبع و یا ذخایری ندارند مگر باآنهم اوکراین را با چنین فورم و جغرافیا نباید گذاشت.

قرار تفکر جناب کینیازوف هم اکنون در ایالات متحده امریکا جر و بحث ها و مذاکرات گرم و داغ روی سرنوشت اوکراین به ارتباط مقاومت جدی روسیه جریان دارد، امریکا علاقه ندارد که مانند کشور  پولند در به پا ایستاد نمودن اقتصاد اوکراین میلیارد ها دالر را به مصرف رساند، ممکن آنطرف اوقیانوس بدین نتیجه رسیده باشد که دیگر در اروپا پولند دومی را که به قیمت دوصد ملیارد دالر برای ایالات متحده امریکا تمام شد، ضرورت نیست.

نظریاتی وجود دارد که در سرزمین های اطراف کیفی که از کنترول خارج است میکانیزم انتخابات در دست ساختن است که درین انتخابات رهبران شناخته شده دانسک و لوگانک در سطح جهان روی قدرت دولتی و سیاسی می آیند.

اینک از رهبران دانسک و لوگانسک کدام درین حلقه شامل میشود، نفس جر و بحث ها را تشکیل میدهد.

قسمت های باقیمانده کشور تحت شعاع تغیر شکل نیز قرار دارد که به احتمال زیاد به سه قسمت منقسم خواهد شد. این تقسیمات در بخش غرب اوکراین با در آوردن آن به( تحت الحمایه) پولند، رومانیا و هنگری ، بخش مرکزی با کیف میباشد، البته این کار بسیار سوال بر انگیز است. از نظر کینیازوف این تقسیمات و این بخش یک دولت ناسیونالیستی خواهد بود و بخش جنوب شرق آن که تحت تاثیر روسیه میباشد البته تغیر جغرافیای آن در وسط بهار و آواخر تابستان سال 2016 صورت خواهد گرفت.

اختلافات بیشتر روی شهر ادیسه نسبت پلانهای امریکا در رابطه به ایجاد پایگاه نظامی بحری ناتو باقی میماند. نظر موجود تا حدی کافی به لحظات بعدی اوکراین شجاعانه تر است، گرچه اوکراین آرام و دقیق به طرف چنین وضع یعنی تغیر جغرافیا در حال گرایش و غلتیدن است.

ا.دهقان

14.02.2016