ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

«
»

 اگر به آمریکا اجازه می‌دادم خلیج بنگال را تحت نفوذ خود داشته باشد، همچنان در قدرت بودم

نخست وزیر مستعفی بنگلادش از نقش‌آفرینی آمریکا در اعتراضات اخیری که به سرنگونی او و دولتش منجر شد سخن گفت.

 «شیخ حسینه» نخست وزیر مستعفی سابق بنگلادش در اولین مصاحبه خود از زمان استعفایش تحت فشار چند هفته اعتراضات و ناآرامی علیه وی درباره نقش آفرینی ایالات متحده در سرنگون ساختن او صحبت کرد.

حسینه که حدود یک هفته پیش به دنبال اشغال و غارت شدن کاخ نخست وزیری در بنگلادش به هند گریخت، در اولین مصاحبه پس از فرار خود، به نشریه «اکونومیک تایمز» گفت: «من استعفا کردم تا جلوی اینکه خشونت‌های بیشتری را شاهد باشیم بگیرم. آنها (مخالفان) به دنبال تصاحب قدرت با عبور از روی اجساد دانشجویان بودند اما من با استعفایم جلوی آن را گرفتم.»

شیخ حسینه روز پنجم اوت بعد از آنکه دانشجویان معترض تنها خواسته خود را استعفای حسینه اعلام کردند، استعفای خود را حین خروج از این کشور اعلام کرد. اعتراضات این دانشجویان ابتدا به انگیزه مخالفت با نظام سهمیه‌بندی در مشاغل دولتی بالا گرفت اما بعد از وقوع کشتار و خشونت علیه معترضان آنها استعفای حسینه را مطالبه کردند.

پس از آنکه شیخ حسینه از شهر داکا به هند گریخت، دولت موقتی تحت نخست وزیری «محمد یونس»، برنده جایزه صلح نوبل که قرار است ناظر بر یک دوران انتقالی و تدارک برای انتخابات زودهنگام باشد، تشکیل شد.

حسینه در مصاحبه با اکونومیک تایمز گفت چنانچه از کشور فرار نمی‌کرد کشتار و ویرانگری بیشتری در بنگلادش رخ می‌داد. او اضافه کرد: «من به این دلیل که شما من را انتخاب کردید رهبر شما شدم. شما نقطه‌قوت من بودید.»

بر اساس گزارش‌ها، خشونت‌هایی که بعد از استعفای حسینه رخ دادند به کشته شدن بالغ بر ۲۳۰ تن دیگر منجر شده و به این ترتیب تعداد کشته‌های اعتراضات بنگلادش از زمان شروع تظاهرات دانشجویی در اواسط ژوئیه به ۵۶۰ تن رسیده است.

شیخ حسینه همچنین با خطاب قرار دادن دانشجویان معترض تاکید کرد که هرگز این دانشجویان را «رضاکار» (طرفدار پاکستان) نخوانده است. این نامی بود که در جریان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ به نیروهای شبه‌نظامی سازمان‌دهی‌شده توسط پاکستان داده شد.

او که رهبر حزب «لیگ عوامی» است، افزود: «کلمات من برای آنکه شما را تحریک کنند، تحریف شدند. ویدیوی کامل سخنرانی من در آن روز را ببینید تا درک کنید چطور دسیسه‌گران از بی‌گناهی شما برای بی‌ثبات کردن کشور بهره برده‌اند.»

نخست‌وزیر مستعفی بنگلادش همچنین گفت: «اگر من حاکمیت جزایر سنت مارتین را واگذار کرده و به ایالات متحده آمریکا اجازه می‌دادم خلیج بنگال را تحت نفوذ خود داشته باشد، همچنان در قدرت حضور داشتم. من از مردم سرزمینم استدعا دارم، لطفا نگذارید افراطی‌ها شما را بازیچه‌دست قرار دهند.»

شیخ حسینه ماه مه گذشته از دسیسه‌ای برای تشکیل یک کشور مسیحی مشابه با تیمور شرقی از طریق جداسازی بخش‌هایی از بنگلادش و میانمار صحبت کرده بود. او گفت کشوری که در آن زمان نامش را فاش نساخته بود، به او پیشنهاد پیروز شدن آسان در انتخابات را در صورتی که اجازه به تشکیل یک پایگاه هوایی در بنگلادش را به آن بدهد، مطرح ساخته است.