وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

«
»

اوکراین زباله‌دان تسلیحات اسقاطی ناتو است

رسانه آمریکایی گزارش داد اگرچه غرب از تعهد خود به حمایت از آرمان‌های اوکراین دم می‌زند، اما سلاح‌هایی که آمریکا و اروپا به این کشور ارسال کرده‌اند در واقع تسلیحات قدیمی و منسوخی هستند که از رده‌ خارج شده‌اند.

 اوکراین زباله‌دان تسلیحات اسقاطی ناتو است

 نشریه آمریکایی گزارش داد تسلیحاتی که غرب به کی‌یف ارسال کرده از نظر کیفی دست‌کمی از «زباله» ندارند و اوکراین به زباله‌دان تسلیحات ازرده‌خارج غربی تبدیل شده است. ایسنا به نقل از نشنال‌ اینترست نوشت: دروغ‌های غرب جنگ اوکراین را در بر گرفته و رسانه‌ها و سیاستمداران غربی افسانه‌هایی از میزان کارآمدی تسلیحات ارسالی به کی‌یف سر داده‌اند.

بر اساس این گزارش، فرانسه خودروهای زرهی «AMX-۱۰RC» را به اوکراین فرستاده که اغلب از آن‌ها با عنوان تانک‌های زرهی سبک یاد می‌شود. این در حالی است که تولید این تانک‌ها به اوایل دهه ۸۰ میلادی بازمی‌گردد و آخرین به‌روزرسانی آن‌ها در سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاده است. ارتش فرانسه از سال ۲۰۲۱ شروع به از رده خارج کردن این تانک‌ها کرد؛ زیرا این خودروهای زرهی دیگر برای جنگ‌های مدرن کارایی ندارند.

همچنین تانک‌های انگلیسی «چلنجر ۲» که به اوکراین ارسال شدند نیز دوره‌های آخر چرخه خدمت خود را سپری کرده و هیچ تاثیری در میدان نبرد نداشتند. نشنال اینترست همچنین اشاره کرده است که وقتی آمریکا از قصد خود برای ارسال ۳۰ تانک آمریکایی «آبرامز ام-۱» به اوکراین خبر داد، شوق فراوانی در جبهه غرب به راه افتاد، اما هیچ رسانه‌ای به این نکته اشاره نکرد که نسخه به‌روزرسانی شده این تانک‌ها در اختیار کی‌یف قرار نخواهد گرفت.

انهدام تانک چلنجر انگلیس توسط ارتش روسیه

به طریق مشابه، جنگنده‌های اف-۱۶ که غرب به اوکراین وعده داده نیز تاثیر چندانی در نتیجه جنگ نخواهند داشت، زیرا این جنگنده‌ها دیگر عمر خود را کرده‌اند و در مقابل، روسیه جنگنده‌های نسل پنجمی در اختیار دارد که می‌تواند کار اف-۱۶ها را یکسره کند.

این وضعیت باعث شده تا تحلیلگران به این فکر بیافتند که شاید جنگ اوکراین برای دولت‌های غربی محلی برای کسب سود مالی است و در این راه مردم اوکراین قربانی می‌شوند.

نشنال اینترست نوشت: «کافی است کمی بدبین باشید تا به این نتیجه برسید که این‌ها همگی عامدانه اتفاق افتاده و کارخانه‌های تسلیحاتی غرب سعی دارند با وادارکردن کشورها به ارسال تسلیحات قدیمی خود به اوکراین، به این کشورها سلاح‌های جدید بفروشند».

جنگنده اف-۱۶

بااین‌وجود، این نشریه آمریکایی اذعان کرد حتی در صورت ارسال پیشرفته‌ترین تسلیحات غربی به اوکراین، باز هم این کشور در جنگ شکست خواهد خورد. نگارنده این گزارش برای اثبات این ادعا به گفت‌وگوی خود با یک کهنه‌سرباز آمریکایی اشاره کرد که باورداشت «آمریکا می‌تواند بهترین تانک‌های جهان را به اوکراین بفرستد، اما آن‌ها باز هم شکست خواهند خورد، زیرا آن‌ها نمی‌دانند چطور از این (تسلیحات) استفاده کنند.»

این گزارش در حالی منتشر شده که از ابتدای جنگ اوکراین، مقامات روسیه به کشورهای غربی هشدار دادند ارسال سلاح به اوکراین تاثیری در عملکرد این کشور در میدان نبرد نخواهد داشت و تنها موجب طولانی‌شدن جنگ می‌شود.