دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

اهریمنان، قرن بیست و یک از این بیشتر چه میخواهند؟

(فرهاد)

سالها شد، باد،

مرگ تدریجی جنگل را زند فریاد،

باد در نجوای خونینش،

میدهد هشدار مرغانرا،

های مرغان،

لانه های تان میرود برباد،

(فانی)

چودری سفیر پاکستان در واشنگتن در قسمتی از صحبت هایش گفت، موجودیت شوراهای کویته، پشاور وغیره در پاکستان واقعیت نداشته و ادعای موجودیت گروهای هراس افگن را در پاکستان  افسانه خواند، افزود یک عدۀ از کشور ها پاکستان را به همکاری با هراس افگنان متهم مینمایند در حالیکه گروهای داعش و سایر هراس افگنان در شرق افغانستان لانه ایجاد کرده اند.

کشور بریتانیا از افزایش تعداد نیروهایش به افغانستان زیر بهانه جلوگیری از انجام حملات تروریستان در بریتانیا خبر میدهد.

وزیر خارجه امریکا در گفتگوی تیلفونی با محمد اشرف غنی داشت، حمایت خویش را از نیروهای نظامی در افغانستان اعلام نمود، بر برگزاری  بموقع انتخاب شفاف ولسی جرگه، ریاست جمهوری تاکید نمود افزود از اصلاحات که بخاطر رفاه جامعه صورت گرفته باشد به مردم گزارش دهند.

مردم میگویند ادعا های پوچ و یاوه سرائی های چودری زمانی بلند میشود که طی همین هفته ده ها راکت از آنطرف خط دیورند توسط نظامیان پاکستانی بالای ولسوالی دانگام ولایت کنر پرتاب، یکتعداد محل مسکونی ویران سبب جراحت و بیجا شدن ده ها خوانواده گردید.

به نسبت انجام حملات خونین در ده ولایت کشور از جمله فراه، غزنی، فاریاب، ولسوالی تاله و برفک ولایت بغلان، هلمند، ننگرهار که طبق سناریو اداره آی، اس، آی و حامیان بین المللی آن صورت گرفت سبب شهادت و زخمی شدن صد ها تن گردید به نسبت جابجا سازی ماین در ورزشگاه شهر جلال آباد  لیل 29/2/1397 سبب شهادت هشت تن و زخمی شدن پنجاه تن گردید، انجام جنایات فوق مایه شرمساری برای نظامیان پاکستان و حامیان بین المللی شان میباشد که هنوز هم سنگ حقانیت مبارزه بر ضد تروریزم را به سینه میزنند.

مردم میگویند چرا وزیر خارجه امریکا هنوز هم به چشم جهانیان خاک زده واقعیت ها را پنهان میسازد میافزایند آیا ادارات استخباراتی آی، اس، آی، نظامیان پاکستانی، مافیای بین المللی مواد مخدر، اقتصادی و کشور های توسعه طلب و متجاوز حاضر هستند سالانه ملیارد ها دالر عایدات سرشار را که  از ناحیه کشت، قاچاق مواد مخدر، استخراج غیر قانونی معادن، قطع جنگلات مثمر و غیر مثمر، آثار باستانی و غیره بدست میاورند حاضر به خاموش ساختن شعله های جنگ در افغانستان هستند که منافع سرشار را از دست دهند؟ تجربه گذشته ثابت ساخت که جنگ بخاطر مبارزه با مواد مخدر، تروریزم نه بلکه بخاطر افزایش مواد مخدر، نیرومند ساختن تروریستان که زیر نامهای داعش و غیره در کشور و منطقه  به کشتار مردم ادامه میدهند، بوده و میباشد.

افزایش هزاران تن مواد مخدر در سال جاری که به اروپا، امریکا قاچاق شده یک مثال آن میباشد.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور علت هفت برابر شدن واردات را نسبت به صادرات بی کفایتی دولت خواند افزود صنعت کاران در هر بخش که تولید میکنند و دولت از تولیدات آنها استفاده نمیکند در حقیقت همرای ملت خیانت کرده است.

جای تاسف است که سران قصر سفید و ناتو از دوامدار بودن جنگ در افغانستان هنوز هم حرف  میزنند.

مردم میگویند هراس افگنان با اعمال نفوذ در ارگانهای قوای مسلح توانستند ده ها ولسوالی را سقوط دهند با دست به دست شدن ولسوالی ها صد ها وسایل پیشرفته نظامی را مخالفین مسلح بدست آورده و صد ها تن سربازان و افسران را شهید و زخمی ساخته اند انجام جنایات متذکره  همکاری کشور های توسعه طلب، متجاوز از جمله آی، اس، آی، سعودی، امارات متحده عربی، ایران، مافیای مواد مخدر و اقتصادی که هراس افگنان را تمویل، تجهیز، مالی و نظامی نموده اند، امکان پذیر نیست اگر حمایت کشور ها و گرو های فوق از آنها صورت نگیرد یک هفته هراس افگنان توان مقاومت را در مقابل قوای مسلح قهرمان افغانستان را نداشته و نخواهند داشت.

ایوبی عضو ولسی جرگه میگوید روزانه صد ها تن، سربازان، افسران و مردم بیگناه ما قربانی جنگ تحمیلی و نیابتی خارجی میشوند، عدۀ از اعضای ولسی جرگه علت افزایش بحران های خونین را در کشور کمشکش های قدرت طلبی بین سران حکومت وحدت ملی خوانده اند، اعضای شورای ولایتی و جامعه مدنی ولایت فراه علت سقوط و کشتار سربازان را بواسطه تروریستان نرسیدن به موقع کمک از مرکز و کم توجهی مقامات ذیصلاح خواند، وزرای داخله، دفاع و رئیس امنیت ملی و فرمانده قاطع نیروهای خارجی در افغانستان بعد از چند روز که از سقوط ولایت فراه سپری شده  بالای مخروبه های که سربازان تا آخرین مرمی و به قیمت جانهای شرین خود از آن دفاع نمودند رفته جلسه را دایر نمودند وزیر دفاع جنگ ولایت فراه را تقسیم بالای آب خواند ادعا نمود بعد از اعمار بند سلما پلانهای خصمانه از خارج کشور بخاطر تقسیم آب صورت گرفته که یکی آن جنگ فراه میباشد.

عدۀ دیگر علت دشواریهای خونین را دامن زدن خصومت های قومی، لسانی، سمتی، مذهبی، حزبی، تنظیمی را که طبق سناریوی کشور های متخاصم و متجاوز بواسطه غلامان حلقه بگوش و پست فطرت شان راه اندازی شده، خوانده میافزایند در این جنگ خطرناک هیچ افغان با عزت نمیتواند از شعله های خونین آتش آن خود را نجات دهد و همه در آن خواهند سوخت و بزرگترین خواستهای اهریمنان قرن بیست ویک وحامیان خارجی شان در صورتیکه جلو آن گرفته نشود  برآورده خواهد شد.

گپ بجای رسید، که معاونین سخنگویان ریاست جمهوری و سخنگویان وزارت دفاع ملی، وزارت امور داخله در شبکه های اجتماعی عکس های قبلی از ولایت فراه را غرض اغفال مردم پخش نموده اند.

به نسبت جنایات خونین که هنوز هم جریان دارد مردم همه روزه مرگ تدریجی را سپری نموده و مینمایند نظر سنجی ها نشان میدهد که قریب پنجاه و چهار فیصد مردم در زیر خط فقر زیست مینمایند، وزیر اقتصاد میگوید، چهل و چهار فیصد مردم سه وقت نان خوردن خود را ندارند.

یک پیر مرد شکایت نموده که فرمانده پولیس دره صوف ولایت سمنگان به زور یک دختر نه ساله وی را به نکاح یک افسر خویش، در آورده، همچنان از نکاح دو دختر دیگر بزور توسط فرمانده متذکره یاد آور شده میافزاید به تمام ارگانهای ولایت سمنگان مراجعه نموده کسی به صدای من گوش نداد.

تورید مواد نفتی بی کیفیت، کم کیفیت که سبب آلوده گی هوا میگردد سخت مردم ما را نگران ساخته

نظر به گزارش طلوع نیوز هنوز هم صد ها وسایل و موتر های رنجر و وسایل نظامی پولیس را افسران پیشین وزارت امور داخله و اعضای پارلمان در اختیار داشته  به دولت تسلیم نکرده اند.

تورنجرال مراد علی مراد معین پشین وزارت امور داخله در هنگام خدا حافظی گفت من خجالت میکشم که طی ده ماه نتوانستم به خواستهای سربازان و افسران از ناحیه قره وانه و وسایل جنگی رسیده نمایم.

خلاصه اینکه تجربه گذشته ثابت میسازد که یکی از عوامل عمده گسترش جنایات فوق ادعاهای اهریمنان قرن بیست و یک از جمله چودری و سایر بازیگران که در ویرانی کشور و کشتار مردم بی گناه ما طی چهل سال گذشته نقش کلیدی داشته و دارند، بوده و میباشد.

با تاسف هنوز هم ادامه دارد.

وقت آن فرا رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش، ترقی پسند، عدالت خواه، آزادی دوست، صادق به مردم و وطن با وحدت عمل ونظر صدای اعتراضات خویش را بر ضد بازیهای فوق از طریق وسایل اطلاعات جمعی، جامعه مدنی و مبارزات مسالمت آمیز بلند نمایند.

در غیر از آن از این بیشتر سرزمین ما به صحنه بازیهای خونین اهریمنان کشور های منطقه و جهان مبدل خواهد شد.