افغانستان؛ کشوری که توسعه در آن چند بار متوقف شد

نگاهی تاریخی و فرهنگی به «آغازهای ناتمام»، از دولت‌سازی تا…

نــذر

سعید، ماشینش را جلوی در ورودی امامزاده پارک کرد. پیاده…

انشاء

خانم "میر"، معلم کلاس سوم "شهید شمسه"، رو به دانش‌آموزان…

اسراف

"رها" دست مادرش را سفت گرفته بود، که در شلوغی…

از افغانستان تا هرمز؛ وقتی بحران‌های منطقه به یک زنجیره…

وحیدالله نورزی Wahidullah Noorzai Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist |…

عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

«
»

انصافا دلقکی شغل سختی است !

رویترز در گزارشی به نقل از محققان سازمان ملل، می‌گوید در جنگ سوریه به هزاران نفر تجاوزشده است. تجاوز و سوءاستفاده جنسی در جریان جنگ، در زمره جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می‌روند.رویترز نگفت که مبتکر و خالق و منهدس اصلی این جنگ غرب و آمریکاست . بقیه بازیگرانی بیش نیستند حتی روسها .


اسحاق جهانگیری معاون حسن روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه گفت : جان بولتون در کاخ سفید از مجاهدین ماهیانه حقوق میگیرد ولی ما ازش ترسی نداریم . جهانگیری نگفت که علاوه بر حقوق ماهیانه ، کاخ سفید و بولتون پول بیمه و پاداش و اضافه حقوق و کرایه خانه و مساعده و وام هم میگیرد یا نه ؟ فقط گفت ما نمیترسیم و اتفاقی نمیافتد …

سردار نقدی هم گفت : حمله نظامی آمریکا به حکومت اسلامی ما مصادف با نابودی خودش است . البته از این سخن چنین نباید برداشت کرد که باید منتظر اقدامات نظامی آمریکا بود چرا که بنیه اقتصادی آمریکا امروز توان آغاز یک جنگ را ندارد و انسجام داخلی نیز در این کشور وجود ندارد …. ولی اگه به ما حمله کنه ، حتی از اسرائیل زودتر نابود میشه.

هوشنگ امیراحمدی ( ص) هم نوشت که حکومت اسلامی ایران برای نجات خودش باید یک حکومت نظامی تشکیل دهد …. تا من سر پیری به کارتون خوابی نیافتم….


انصافا دلقکی شغل سختیه !

برداشت مخاطب میتواند مثبت یا منفی باشد که مسئول برداشت خودش است . کار من کاشتن علامت سوال درذهن مخاطب است، جوابها پیش مخاطب است . به نظر من ضمن اینکه همه حق دارند تا نقد و مخالف پدیده ای باشند ، ولی شخصا راجع به پدیده ای که شناخت مکفی ندارم نقدی هم اگر داشته باشم ولی حداقل حکم صادر نمیکنم .


مخالفت عده ای با مجاهدین وزن سیاسی ندارد . هیئت حاکمه سیاسی در کاخ سفید و سیاستهای غرب که اعمال میکنند به نام ترامپ است و اشخاص ظاهرا در ذهن عده ایی پررنگ است و فکر میکنند سیاست مشخص روی زمین با افراد مختلف تغییر میکند . خط سیاسی را سیستم بر اساس منافع خودش ترسیم میکند و افراد میآیند تا آن خط را پیش ببرند ! نیروی مجاهدین را به نسبت بقیه نیروها در زمین سیاست نه بدتر میدانم و نه بهتر … کسی اگر نیروی سیاسی بهتری یا سناریوی سفیدی سراغ داری معرفی کند نیرویی که توان کار جدی داشته باشد . از نظر من جریان سلطنت و رضا پهلوی در مقابل حکومت اسلامی فقط یک عکس و ژست تبلیغاتی هستند ، مجاهدین خلق سناریوی سیاه یا سفید یا خاکستری هم باشند ولی فعلا تنها نیرویی است که میتواند سازماندهی کند و قدرت اجرایی و تجربه دارند .

مجاهدین خلق در زمان صدام یک تهدید یا سناریوی سیاه بودند ، اگر فرضا قدرت سیاسی را قبضه میکرد و اگرواگرواگر…به یک کره شمالی مشابه در خاورمیانه میرسیدیم ! بعد از دوران صدام دیگر تهدید نیست . قوانین زمین سیاست کاملا عوض شد غرب رسما با بلعیدن عراق در خاورمیامنه ساکن شد و نبض وقایع را به دست گرفت . مهندسی بازی سیاسی و صاحب زمین بازی غرب است . نیروی مجاهدین در میان نیروهای مخالف حکومت اسلامی ایران اصلی ترین موجودی زمین سیاسی ایران است .


من مخالف و منتقد مجاهدین بوده و هستم . ولی به نظرم موضوع ” نقد ” با موضع گیری سیاسی کاملا متفاوت است . من به نفع هیچکدام از مرتجعین غالب و مغلوب موضع سیاسی نمیگیرم ، فقط به تجربه میفهمم که اول نیروی حاکم باید سیبل باشد . ضمن اینکه تشریح و آنالیز سیاست روز با تمایلات شخصی را نمیشود قاطی کرد ممکن است فقط مواقعی اتفاقی موازی هم شوند . به نظر من در شرایط فعلی جنگی در تقدیر نیست ، تیترهای جنگی در مدیا فقط بهانه خوبی هستند تا افراد و جریانات حول آن حرفشان را بزنند . شخصا با هر گونه جنگی تحت هر عنوانی مخالفم ، و البته استمرار وضع موجود در ایران یا خدایی کردن ولایت فقیه برایم بیشتر درد آور است !

28.03.2018
اسماعیل هوشیار