ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

«
»

انصافا دلقکی شغل سختی است !

رویترز در گزارشی به نقل از محققان سازمان ملل، می‌گوید در جنگ سوریه به هزاران نفر تجاوزشده است. تجاوز و سوءاستفاده جنسی در جریان جنگ، در زمره جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می‌روند.رویترز نگفت که مبتکر و خالق و منهدس اصلی این جنگ غرب و آمریکاست . بقیه بازیگرانی بیش نیستند حتی روسها .


اسحاق جهانگیری معاون حسن روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه گفت : جان بولتون در کاخ سفید از مجاهدین ماهیانه حقوق میگیرد ولی ما ازش ترسی نداریم . جهانگیری نگفت که علاوه بر حقوق ماهیانه ، کاخ سفید و بولتون پول بیمه و پاداش و اضافه حقوق و کرایه خانه و مساعده و وام هم میگیرد یا نه ؟ فقط گفت ما نمیترسیم و اتفاقی نمیافتد …

سردار نقدی هم گفت : حمله نظامی آمریکا به حکومت اسلامی ما مصادف با نابودی خودش است . البته از این سخن چنین نباید برداشت کرد که باید منتظر اقدامات نظامی آمریکا بود چرا که بنیه اقتصادی آمریکا امروز توان آغاز یک جنگ را ندارد و انسجام داخلی نیز در این کشور وجود ندارد …. ولی اگه به ما حمله کنه ، حتی از اسرائیل زودتر نابود میشه.

هوشنگ امیراحمدی ( ص) هم نوشت که حکومت اسلامی ایران برای نجات خودش باید یک حکومت نظامی تشکیل دهد …. تا من سر پیری به کارتون خوابی نیافتم….


انصافا دلقکی شغل سختیه !

برداشت مخاطب میتواند مثبت یا منفی باشد که مسئول برداشت خودش است . کار من کاشتن علامت سوال درذهن مخاطب است، جوابها پیش مخاطب است . به نظر من ضمن اینکه همه حق دارند تا نقد و مخالف پدیده ای باشند ، ولی شخصا راجع به پدیده ای که شناخت مکفی ندارم نقدی هم اگر داشته باشم ولی حداقل حکم صادر نمیکنم .


مخالفت عده ای با مجاهدین وزن سیاسی ندارد . هیئت حاکمه سیاسی در کاخ سفید و سیاستهای غرب که اعمال میکنند به نام ترامپ است و اشخاص ظاهرا در ذهن عده ایی پررنگ است و فکر میکنند سیاست مشخص روی زمین با افراد مختلف تغییر میکند . خط سیاسی را سیستم بر اساس منافع خودش ترسیم میکند و افراد میآیند تا آن خط را پیش ببرند ! نیروی مجاهدین را به نسبت بقیه نیروها در زمین سیاست نه بدتر میدانم و نه بهتر … کسی اگر نیروی سیاسی بهتری یا سناریوی سفیدی سراغ داری معرفی کند نیرویی که توان کار جدی داشته باشد . از نظر من جریان سلطنت و رضا پهلوی در مقابل حکومت اسلامی فقط یک عکس و ژست تبلیغاتی هستند ، مجاهدین خلق سناریوی سیاه یا سفید یا خاکستری هم باشند ولی فعلا تنها نیرویی است که میتواند سازماندهی کند و قدرت اجرایی و تجربه دارند .

مجاهدین خلق در زمان صدام یک تهدید یا سناریوی سیاه بودند ، اگر فرضا قدرت سیاسی را قبضه میکرد و اگرواگرواگر…به یک کره شمالی مشابه در خاورمیانه میرسیدیم ! بعد از دوران صدام دیگر تهدید نیست . قوانین زمین سیاست کاملا عوض شد غرب رسما با بلعیدن عراق در خاورمیامنه ساکن شد و نبض وقایع را به دست گرفت . مهندسی بازی سیاسی و صاحب زمین بازی غرب است . نیروی مجاهدین در میان نیروهای مخالف حکومت اسلامی ایران اصلی ترین موجودی زمین سیاسی ایران است .


من مخالف و منتقد مجاهدین بوده و هستم . ولی به نظرم موضوع ” نقد ” با موضع گیری سیاسی کاملا متفاوت است . من به نفع هیچکدام از مرتجعین غالب و مغلوب موضع سیاسی نمیگیرم ، فقط به تجربه میفهمم که اول نیروی حاکم باید سیبل باشد . ضمن اینکه تشریح و آنالیز سیاست روز با تمایلات شخصی را نمیشود قاطی کرد ممکن است فقط مواقعی اتفاقی موازی هم شوند . به نظر من در شرایط فعلی جنگی در تقدیر نیست ، تیترهای جنگی در مدیا فقط بهانه خوبی هستند تا افراد و جریانات حول آن حرفشان را بزنند . شخصا با هر گونه جنگی تحت هر عنوانی مخالفم ، و البته استمرار وضع موجود در ایران یا خدایی کردن ولایت فقیه برایم بیشتر درد آور است !

28.03.2018
اسماعیل هوشیار