بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

«
»

امریکا میخواهد بازار ایران هراسی را دوباره گرم نماید

             نوشته ی : فروغی

    با رویکارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهورجدید امریکا ، بازارِ ” ایران هراسی ” از سوی امریکا دوباره گرم شده است . دولت ترامپ در اولین روزهای اقتدار ، با اظهارات و اقدامات تحریک آمیز ، ایران را حامی تروریزم قلمداد نموده ، با اخطارهای پیهم ، رهبران آنکشور را هشدار میدهند که زمان ترامپ را با زمان اوباما اشتباه نگیرند . در برخی ازین اخطارها که بی شباهت به اعلان جنگ نیست ، امریکاییان بسیار هدفمندانه و زیرکانه ایران را قویتر و خطرناکترازآنچه هست نشان میدهند تا با یک تیر دو فاخته را شکار نمایند . هم مصرف داخلی را تآمین کنند و هم ترس و تشویش بیشتر برای شیخ های ثروتمند کشورهای حوزه ی خلیج فارس ایجاد نمایند .      

     با آنکه  اقدامات عجولانه و غوغا برانگیز دونالد ترامپ رییس جمهور جدید امریکا ، زیاد قابل پیشبینی نیست ؛ اما از بهانه جویی هایش بخاطرایجاد فصل نو رویارویی با ایران میتوان حدس زد که : آقای رییس جمهور با این اخطارها ، تهدیدها و بهانه جویی های جنگ طلبانه اش علیه ایران ، میخواهد باردیگربازارسیاستِ ایران هراسی را دوباره گرم نموده ، دورکشورهای ثروتمند خلیج فارس را خط بکشد و از آنان بخواهد تا برای مقابله با ایران قدرتمند ، میلیارد ها دالر سلاح و تجهیزات نو جنگی بخرند .              

     هرچند که جنگ یمن نیز به منظور فروش سلاح ها و تجهیزات نو نظامی برسعودی ها وهم پیمانان ثروتمند شان براه افتاده است ؛  اما آن غایله به تنهایی کافی نیست . ایران هراسی ،ابزار موثرتر از جنگ یمن است ــ ابزاری که میتواند همیشه گی و دوامدار بوده و بخاطر تأمین بازار فروش دایمی سلاح وتجهیزات نظامی بر شیخهای عیاش و ثروتمند عرب از آن به آسانی استفاده صورت بگیرد .

    باساس آمار رسمی منتشر شده تنها عربستان سعودی طی بیست سال اخیر، حدود 500 میلیارد دالر سلاح و تجهیزات جدید نظامی از ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی خریداری نموده است .  به همینگونه است خریداری های سرسام آور نظامی امارات متحده عربی ، قطر، کویت و عمان .

    شاید امریکا هرگزنیت یورش نظامی بر ایران را نداشته باشد ( بخصوص حالا که امکان همصدایی و همراهی اروپاییان در جنگهای سودجویانه ی امریکا بسیارغیر محتمل به نظر میرسد ) ؛ اما سیاست ” ایران هراسی ” امریکا همچنان سالها ادامه خواهد داشت . درست تا آنزمانی که چاه های نفت در سرزمینهای عربی خشک شده و شیخ های عیاش و ثروتمند عرب به افلاس دچارشوند .