افغانستان : ۹ خبرنگار در حمله انتحاری کابل کشته شدند
عملیات انتحاری نخست در ساعت هشت و سی دقیقه در منطقه ششدرک کابل و علیه ایست بازرسی ریاست امنیت ملی انجام گرفت که در طی آن به گفته مقامات ۲۵ شهروند کشته شدند. کمتر از نیم ساعت بعد به هنگامی که خبرنگاران در محل برای پوشش خبری حاضر شدند، انفجار دوم در جمع آنها روی داد. گروه دولت اسلامی (داعش) با انتشار اطلاعیهای مسوولیت این کشتار را برعهده گرفت.
کریستف دولوار دبیر اول گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد :«گزارشگران بدون مرز (RSF) تلاش دولت افغانستان را در حمایت از خبرنگاران درک میکند و میخواهد این تلاش با حفاظت و آموزش بیشتر همراه شود. گزارشگران بدون مرزاز دبیر اول سازمان ملل میخواهد که سازمان ملل متحد با برگزیدن گزارشگری ویژه برای حفاظت از خبرنگاران، پیامی روشن برای حفاظت از ژورنالیستان به جامعه جهانی . کشورهای درگیر در منطقه بدهد.»
در انفجار دوم که حمله مستقیم به خبرنگاران بود، گزارشگرانبدون مرز (RSF) تا این ساعت مطلع شده است که : یار محمد توخی تصویربردار طلوع نیوز ، عبادالله حنانزی خبرنگار رادیو آزادی،غازی رسولی خبرنگار تلویزیون یک، نوروز علی رجبی (خاموش) تصویربردار تلویزیون یک، شاه مری فیضی عکاس فرانس پرس، سلیم تلاش خبرنگار تلویزیون مشعل، علی سلیمی تصویربردار تلویزیون مشع، محرم درانی خبرنگار تلویزیون شمشاد و سباوون کاکر خبرنگار رادیو آزادی، در این انفجار کشته شدهاند.
عمر سبحان، عکاس رویترز، احمدشاه عظیمی، خبرنگار آژانس ندای آگاه، عیار لمر، خبرنگار هفته نامه وحدت ملی، سباوون کاکر، تصویربردار رادیو آزادی، ناصر هاشمی، خبرنگار الجزیره و داوود قیصانی، تصویربردار تلویزیون میوند، نیز در این حمله زخمی شدهاند.
این حمله مرگبارترین حمله به خبرنگاران پس از سقوط طالبان در افغانستان است. در شام چهارشنبه ۳۰جدی ١٣٩٤ در منطقه دارالامان کابل یک انتحار کننده موتر خود را در کنار یک موتر حامل کارمندان متعلق به گروه رسانهیی”موبی” که تلویزیون طلوع جزو آن است،منفجر کرد در این حمله ۷ تن به شمول شش کارمند گروه رسانه ای موبی به قتل رسیدند. از آن سال تا امروز گزارشگران بدون مرز(RSF) دست کم کشته شدن ۳۴ خبرنگار و همکار رسانهای را در حملههای مختلف درندگان آزادی رسانههای، طالبان و گروه دولت اسلامی شمارش کرده است.
گزارشگران بدون مرز غمشریکیخود را به خانواده و همکاران قربانیان کشتار امروز اعلام میکند.
گزارشگران بدون مرز کتابچه رهنمای ایمنی برای خبرنگاران، که راهنمای عملی برای خبرنگارانی است که در مناطق ناامن گزارشگری میکنند، با همکاری سازمان یونسکو تهیه و به دو زبان پشتو و دری نشر کرده است.
در رده بندی جهانی آزادی رسانهها در سال ۲۰۱۸ افغانستان از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۱۸ قرار دارد.