آلبر کامو،‌ محصول یا قربانی استعمار فرانسه؟

درودها دوستان گرامی ما! محمدعثمان نجیب  نماینده‌ی مکتب  دینی فلسفی  من بیش از…

کتاب "زندگی عیسی" نقد مسیحیت بود 

Strauß, David (1808-1874) آرام بختیاری داوید اشتراوس؛- مبارز ضد مسیحی، مبلغ علم…

عدل الهی و عدالت اجتماعی و سرنوشت عدالت در جهان

نویسنده: مهرالدین مشید  خوانشی فلسفی–دینی از نسبت خدا، انسان و مسئولیت…

لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

«
»

افغانستان : ۹ خبرنگار در حمله انتحاری کابل کشته شدند

بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارش‌گران بدون مرز (RSF) امروز ده ثور ۱۳۹۷ در دو حمله انتحاری و انفجار بمب دست‌کم ۹ خبرنگار کشته و ۶ تن دیگر زخمی‌شده‌اند. دومین انفجار به شکل مستقیم خبرنگاران را هدف قرار داده بود. این حمله مرگبارترین حمله به خبرنگاران پس از سقوط طالبان است.

عملیات انتحاری نخست در ساعت هشت و سی دقیقه در منطقه شش‌درک کابل و علیه ایست بازرسی ریاست امنیت ملی انجام گرفت که در طی آن به گفته مقامات ۲۵ شهروند کشته شدند. کمتر از نیم ساعت بعد به هنگامی که خبرنگاران در محل برای پوشش خبری حاضر شدند، انفجار دوم در جمع آنها روی داد. گروه دولت اسلامی (داعش) با انتشار اطلاعیه‌ای مسوولیت این کشتار را برعهده گرفت.

کریستف دولوار دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد :«گزارشگران بدون مرز (RSF) تلاش دولت افغانستان را در حمایت از خبرنگاران درک میکند و میخواهد این تلاش با حفاظت و آموزش بیشتر همراه شود. گزارشگران بدون مرزاز دبیر اول سازمان ملل میخواهد که سازمان ملل متحد با برگزیدن گزارشگری ویژه برای حفاظت از خبرنگاران، پیامی روشن برای حفاظت از ژورنالیستان به جامعه جهانی . کشورهای درگیر در منطقه بدهد.»

در انفجار دوم که حمله مستقیم به خبرنگاران بود، گزارش‌گران‌بدون مرز (RSF) تا این ساعت مطلع شده است که : یار محمد توخی تصویربردار طلوع نیوز ، عبادالله حنانزی خبرنگار رادیو آزادی،غازی رسولی خبرنگار تلویزیون یک، نوروز علی رجبی (خاموش) تصویربردار تلویزیون یک، شاه مری فیضی عکاس فرانس پرس، سلیم تلاش خبرنگار تلویزیون مشعل، علی سلیمی تصویربردار تلویزیون مشع، محرم درانی خبرنگار تلویزیون شمشاد و سباوون کاکر خبرنگار رادیو آزادی، در این انفجار کشته شده‌اند.

عمر سبحان، عکاس رویترز، احمدشاه عظیمی، خبرنگار آژانس ندای آگاه، عیار لمر، خبرنگار هفته نامه وحدت ملی، سباوون کاکر، تصویربردار رادیو آزادی، ناصر هاشمی، خبرنگار الجزیره و داوود قیصانی، تصویربردار تلویزیون میوند، نیز در این حمله زخمی شده‌اند.

این حمله مرگبارترین حمله به خبرنگاران پس از سقوط طالبان در افغانستان است. در شام چهارشنبه ۳۰جدی ١٣٩٤ در منطقه دارالامان کابل یک انتحار کننده موتر خود را در کنار یک موتر حامل کارمندان متعلق به گروه رسانه‌یی”موبی” که تلویزیون طلوع جزو آن است،منفجر کرد در این حمله ۷ تن به شمول شش کارمند گروه رسانه ای موبی به قتل رسیدند. از آن سال تا امروز گزارش‌گران بدون مرز(RSF) دست کم کشته شدن ۳۴ خبرنگار و همکار رسانه‌ای را در حمله‌های مختلف درندگان آزادی رسانه‌های، طالبان و گروه دولت اسلامی شمارش کرده است.

گزارش‌گران بدون مرز غم‌شریکیخود را به خانواده و همکاران قربانیان کشتار امروز اعلام می‌کند.

گزارش‌گران بدون مرز کتابچه رهنمای ایمنی برای خبرنگاران، که راهنمای عملی برای خبرنگارانی است که در مناطق نا‌امن گزارش‌گری می‌کنند، با همکاری سازمان یونسکو تهیه و به دو زبان پشتو و دری نشر کرده است.

در رده بندی جهانی آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۱۸ افغانستان از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۱۸ قرار دارد.