درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

حق باشد بر زبانم

امین االله مفکر امینی             2025-05-10! تــا اخـــــرین نفس، حرفی حق باشد بر…

«
»

افغانستان بار دیگر در چنگال پاکستان

hemat

داکتر همت فاریابی
درین شرایط که افغانستان در حلقوم پاکستان فرو برده میشود، نیروهای آزاده افغانستان از هر قوم و تبار متحدانه از خواب افیونی آرزو های واهی بیدار شوند و دست به دست هم داده افغانستان را از سقوط مرگبار در بطن پاکستان نجات دهند. هموطنان عزیز پشتون تبار همچنان در عمق فاجعه در حال وقوع پی ببرند و متوجه شوند که پاکستان در قدم اول دشمن تاریخی خلق پشتون شمرده میشود اما اظهارات کاذب دولتمردان پاکستان که طرفدار یک حکومت پشتون سالار هستند، آنطوریکه پرویز مشرف در مصاحبه خود با تلویزیون بی بی سی بیان کرد، فاقد هرگونه صداقت بوده اما در واقعیت امر پلان ستراتیژیک خطرناکی طرح و عملی شدن آن در انتظار افغانستان است که میتواند موجودیت این کشور را به مثابه دولت مستقل زیر سوال ببرد. آنطوریکه با گذشت هر روز ماسک چهره های گماشته شده آی اس آی پاکستان دریده شده و ثابت میگردد که هسته مرکزی دولت وحدت ملی به شمول رئیس جمهور اشرف غنی وابسته به استخبارات پاکستان هستند. بطور مثال آی اس آی برای رئیس جمهور غنی دستور داد که ستانکزی نوکر دیگر سرسپرده پاکستان باید وزیر دفاع شود، وقتیکه پارلمان افغانستان او را با اکثریت قاطع رد نمود، اشرف غنی توانائی آنرا ندارد برخلاف خواسته پاکستان شخص دیگری را در پست وزارت دفاع معرفی نماید. در مورد رئیس امنیت ملی که برخلاف گویا همکاری استخباراتی بین پاکستان و افغانستان مخالفت نشان داد و برطرف گردید. اما انتصاب رئیس جدید امنیت ملی احتمالآ یک مانور بیش نیست و این مانور برای صاف کردن راه براب شخص سرسپرده استخبارات پاکستان خواهد بود.
ندادن امکانات نظامی در جبهات جنگ و سهل انگاری های معنی دار حکومت در ارسال قوت های کمکی در جبهات محاصره شده و سپرون فاجعه بار جبهات درحال سقوط در اختیار طالبان که در جلریز، قیصار، کوهستانات، قندوز و فعلآ در اولسوالی سنگین ولایت هلمند انجام پذیرفت، به پالیسی روزمره حکومت در تبانی با پاکستان تبدیل شده است. هموطنان این حقیقت تلخ را درک کنند که اشرف غنی هیچ کاری را برخلاف خواسته آی اس آی پاکستان انجام داده نمیتواند. اظهارات بی پرده اخیر پرویز مشرف که گفت: (ما یک حکومت پشتون سالار در افغانستان میخواهم و اشرف غنی درین کار بهتر از کرزی است) شاهد این مدعا است. مگر تعبیر عینی و برحق “حکومت پشتون سالار” همانا حکومت دست نشانده و خادم پاکستانی در افغانستان است نه منافع خلق پشتون !
موقعیکه یک اولسوالی مهم و سترتیژیک سقوط میکند و صد ها عسکر دولتی کشته میشود مگر رئیس جمهور اصلآ از فاجعه خبر ندارد ! در سقوط اولسوالی سنگین عین سناریوی قندوز, قیصار, جلریز از جانب دولت افغانستان عملی شده است. در روزهای وقوع فاجعه ولسوالی سنگین, محمد جان رسولیار والی هلمند تلاش میکند با رئیس جمهور غنی, سرپرست وزارت دفاع و دیگر اراکین قصر نشین تماس گرفته و از عمق فاجعه اطلاع دهد اما با هیچکسی ازین حکمروایان نمیتواند تماس برقرار کند و بالآخره مجبورآ اطلاعات خود را درج فیسبوک خود مینماید به امید آنکه شاید کسی از اراکین {غیرمسئول مقتدر} این اطلاعات را از فیسبوک آو دریافت کنند و نیروی کمکی برای نجات سربازان جان به کف اولسوالی سنگین بفرستد, بیخبر از آنکه این سناریو ها قبلآ توسط پاکستان تهیه شده و به شکل “رهنمای عمل” برای اشرف غنی و دارو دسته آن سپرده شده است !
درین مرحله حساس اتحاد واقعی اقوام غیر پشتون یکجا با آن بخش هموطنان آزاده پشتون که سلطه پاکستان را بالای افغانستان مردود میدانند، یگانه رمز نجات افغانستان از چنگال پاکستان میباشد. امروز هم فرصت اندکی باقیست ولی فردا چنین فرصتی وجود نخواهد داشت. فراموش نشود که این نمایشنامه یکبار توسط پاکستان اجرا گردیده است. با احترام
24-12-2015