افغانستان؛ کشوری که توسعه در آن چند بار متوقف شد

نگاهی تاریخی و فرهنگی به «آغازهای ناتمام»، از دولت‌سازی تا…

نــذر

سعید، ماشینش را جلوی در ورودی امامزاده پارک کرد. پیاده…

انشاء

خانم "میر"، معلم کلاس سوم "شهید شمسه"، رو به دانش‌آموزان…

اسراف

"رها" دست مادرش را سفت گرفته بود، که در شلوغی…

از افغانستان تا هرمز؛ وقتی بحران‌های منطقه به یک زنجیره…

وحیدالله نورزی Wahidullah Noorzai Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist |…

عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

«
»

اعلامیه هیات رییسه بنیاد فرهنگی اوستا در نکوهش کشتار وحشیانه بانو فرخنده

 

کشتار ددمنشانه و به آتش کشیدن گروهی بانو فرخنده  در روز های پایانی سال ۱۳۹۳ خورشیدی با انزجار بی مانند همدیاران ما روبرگردید. « فرخنده شهید » در نتیجه یک اقدام خودسرانه و ضد انسانی به فتوای یک تعویذ نویس و فرمانبرداری گروهی از جوانان  که خود را مدافع دین پنداشتند ؛ سبعانه مورد لت و کوب ، آزار و شکنجه گروهی قرار گرفته و بعداً پیکراش در میان شور ، هیاهو و نعره های تکبیر این جمعیت بی احساس و قسی القلب به  آتش کشیده شده و مورد نمایش قرارگرفت. تصاویر وحشتناک این رخداد نشان میدهد که این حادثه محصول برخورد یک عمل برنامه ریزی شده  و نتیجه تبلیغات گمراه کننده  گروه های طالبی و داعشی که همه روزه با استفاده از برنامه های تلویزونی ، منبرها و سایرامکانات  بدون بازپرس ؛ مردم را در برابر هم قرار میدهند، می باشد. سخت درد بار است که این سیه رویان دین توانسته اند کسانی را به  تماشاگران بی احساس و بی تفاوت در برابر مرگ و زنده گی هم وطن ، هم دین و هم شهری شان بدل نمایند.

راه اندازی این نمایش نفرت انگیز در شرایطی صورت گرفت که هجوم تازه نیروهای عقب گرا وتاجران دین بنام داعش ، القاعده و طالب زنگ خطر را در کشور به صدا درآورده و مردم را به رویارویی و نبرد می طلبد.

این رخداد جانسوز بروشنی نشان داد که اگر مردم بیشتر از این درپراگنده گی و دشمنی باهم بسر ببرند؛ و در دفاع از حقوق و ازادی های شهروندی شان تلاش ننمایند ، نیروهای ارتجاعی و ضد پیشرفت هرلحظه برای از بین بردن آزادی ، دموکراسی و برده سازی مردم  آماده حمله و یورش هستند.

وضع موجود که نتیجه حاکمیت مافیایی نیروهای متحجر به یاری همپیمانان و حامیان منطقه وی و جهانی شان به وجود آمده است ، بیشتر از هر وقت دیگر به همبستگی ، یاری و مقاومت در برابر تلاش های  ضد مردمی  نیازدارد. مقاومت جانانه مردم در روز های گذشته مایه افتخار و امید است.این مقاومت و دلیری بی مانند نشان داد آنهایی که در جریان جنایت سرور و شادی راه انداخته ؛ و ژست  پیروزمندانه به خود گرفته  و در انتظار دریافت لقب «غازی » در کنار نام شان بودند ؛ چه گونه از ندامت و پیشیمانی و ناراحتی وجدان حرف میزنند. و یاهم ملا امامان و بلند پایه گان دولتی که در اولین روز از این خشونت و ستیزه‌ جویی  جانبداری کردند؛ امروز از مردم  و خانواده  فرخنده شهید طلب پوزش می نمایند.

تا وقتی مردم و نیروهای دادخواه ، دموکرات و ترقی پسند بدون تبعیض جنسیتی ، قومی و زبانی منحیث شهروندان اگاه ، با فرهنگ و بامسوولیت در کنار هم در برابر عقبگرایی ، ترور و خودسری عمل می نمایند ، دیگر میدان به روی  طالب و داعش و هم اندیشان تمامیت خواه  شان تنگتر شده و آنها نمی توانند « انسان سوزی » های بیشتری از این نوع را راه اندازی کرده و فرخنده های بیشتری را به خاک و خون یکسان نمایند.

ما درحالیکه همصدا با جامعه مدنی و مردم شریف کشور درافغانستان و درسراسر جهان این کشتار وحشیانه و ننگین را نکوهش مینماییم ؛ از دولت میخواهیم  بربنیاد احکام روشن قانون اساسی کشور  به مسوولیت هایش در راه تامین امنیت جان و مال مردم ، دفاع و حراست از قانونیت وعدالت عمل نماید. علاوتاً ما خواستار آنیم تا :

۱ ـ تمام افراد ملکی و نظامی که به گونه ای درسازماندهی ، راه اندازی و تبلیغ این جنایت سهم دارند؛ مورد بازخواست و برخورد جدی قانون قرارگرفته و عاملین این جنایت گروهی به اشد مجازات محکوم گردند.

۲ـ  به عنوان ارج و احترام به بانو فرخنده و سایر قربانیان جنایات بی رحمانه سالهای اخیر سرک اندرابی  بنام « خیابان فرخنده » وچهارراهی بین پل شاه  دوشمشیره ، لیسه  افغان ـ ترک ، جاده آسمایی و سرک اندرابی بنام « چهارراهی فرخنده » نامگذاری شود.

۳ـ  دولت هرچه زود ترجلو تبلیغات و ترویج خشونت و ستیزه‌ جویی برعلیه وحدت ملی و قانون اساسی از تربیون‌های دینی و از طریق شبکه های رسانه ای به خصوص تلویزون های شخصی و دولتی را گرفته ؛ و به پخش برنامه هایی که  مصروف تبلیغ دشمنی ، انتقامگری و خود سری به نام دین هستند اجازه ندهد.

۴ ـ  دولت به وزارت های تعلیم و تربیه ، تحصیلات عالی و مسلکی  به تمامی موسسات آموزشی دولتی و خصوصی وظیفه بسپرد تا برنامه های آموزشی در باره صلح ، تساهل ، اخوت و برابری ، همپشتی ویاری را شامل برنامه های درسی شان بسازند.

۵ ـ دولت به مالکین و گرداننده گان رسانه های خصوصی  و دولتی به ویژه شبکه های  تلویزونی وظیفه بسپرد تا حد اقل روزانه نیم ساعت برنامه های خود را به مسایل مربوط به رشد آگاهی سیاسی ـ اجتماعی  و بلند بردن سطح مسوولیت های شهروندی اختصا ص دهند.

۶ ـ نهاد های فرهنگی ، احزاب سیاسی ، سازمانهای صنفی و جامعه مدنی کشور به نوبه خود در بلند بردن سطح اگاهی و رشد فرهنگی اتباع کشور سهم ملی و وطنپرستانه شانرا انجام دهند.

همدیاران پاک نهاد!

اگرما دست به دست هم ندهیم ؛ و همصدا و همگام باهم ازحق ، آزادی وعدالت نگهداری نکنیم ، هرلحظه خطر گسترش و ادامه اقدامات ضد انسانی از نوع کشتار بیرحمانه « فرخنده شهید » ما را تهدید میکند.این طایفه ضد افغانی ، متحجر و وابسته به ارتجاع داخلی و بین المللی همین حال درکمین نشسته و انتطار فروکشی مقاومت روان مردم  را برای تعرض و جنایت تازه می کشند.

جاویدان باد نام فرخنده شهید!

افتخار به مردان و زنان  آزاد اندیش ، مبارز و ترقیخواه افغانستان !