قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

«
»

اعلامیه مطبوعاتی 

راه های حقوقی جدید برای کشاندن محمد جعفر محلاتی، استاد کالج اوبرلین در امریکا، به دادگاه های حقوقی بدلیل نقش وی درقتل عام زندانیان سیاسی درتابستان سال ۱۳۶۷

۲۳ تیر ۱۴۰۱  )۱۴ ژوئیه ۲۰۲۲( یک روز تاریخی برای  جنبش دادخواهی جهان به ویژه  برای مردم ایران است.  امروز حميد نوری، يکی از عاملان قتل عام زندانيان سياسی در ايران در سال ۱۳۶۷، در دادگاهی  دراستکهلم سوئد به حبس ابد محکوم شد. این حکم دادگاه علیه حمید نوری به اتهام جنایت جنگی و قتل هزاران زندانی در زندان های ایران در سال ۱۳۶۷ تحت قانون صلاحیت جهانی صادر شد.

این اولین باری است که یکی از نمایندگان  رژیم اسلامی ایران برای جنایت های این رژیم در یک دادگاه  بین المللی محاکمه و محکوم شده است. این دادگاه تاریخی ۹ ماه به طول انجامید و در طول ۹۲ جلسه آن، ۵۸ زندانی سیاسی سابق و اعضای خانواده جان باختگان قتل عام ۱۳۶۷ علیه حمید نوری شهادت دادند. این حکم تاریخی برای خانواده های قربانیان قتل عام سال ۱۳۶۷ دریچه ای را باز می کند تا بدنبال رسیدن به عدالت، پای دیگر عاملان این جنایت علیه بشریت، مانند محمد جعفر محلاتی، استاد کالج اوبرلین درامریکا را به دادگاه های کشورهای غربی بکشند. محلاتی در مصاحبه با مسیح علی نژاد در صدای آمریکا، ادعاهای دروغین خود مبنی بر مخفی بودن این قتل عام را تکرار کرد. اما یافته های دادگاه  سوئد و مقالات روزنامه های مختلف آمریکا و بریتانیا نشان می دهد که این قتل عام یک راز نبود و جهان در مورد این جنایت علیه بشریت در هنگام وقوع آن اطلاعات کافی داشت.

از مهر ماه ۱۳۹۹ (اکتبر ۲۰۲۰) کمپین ما علیه محلاتی خواستار آن شده است که کالج اوبرلین محلاتی را اخراج کند، از اعضای خانواده قتل عام سال ۱۳۶۷ به دلیل استخدام محلاتی عذرخواهی کند و روندی را که محلاتی توسط آن در اوبرلین استخدام شده و کرسی استادی دریافت کرده، بررسی کند. ما باید بدانیم که پیش از استخدام محلاتی چه تحقیقاتی در مورد وی صورت گرفته است. آیا کالج اوبرلین با سازمان های مدافع حقوق بشر در مورد نقشی که نماینده سابق ایران در سازمان ملل ممکن است در بحران نقض حقوق بشر در ایران ایفا کرده باشد، مشورت کرده یا نه و آیا چنین اطلاعات گسترده ای نادیده گرفته شده است یا نه. ما همچنین مایلیم ارتباط سفر خانم نانسی دای، رییس سابق کالج اوبرلین به ایران در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴ میلادی) و تصمیم او برای استخدام محلاتی را بدانیم. 

ما گروهی از زندانیان سیاسی سابق در ایران، خانواده های زندانیان سیاسی اعدام شده، فعالان حقوق بشر که برای عدالت و پاسخگویی کار می کنند و حقوقدانان بین المللی که سابقه نقض فاحش حقوق بشر ایران را بررسی کرده اند، خواسته های خود را تکرار می کنیم و امیدواریم با این حکم جدید بتوانیم تلاش خود علیه محلاتی را در دادگاه های حقوقی نیز ادامه بدهیم. 

اتحاد علیه رژیم اسلامی ایران عذرخواهی www.aairia.org

برای کسب اطلاعات بیشتربا لادن بازرگان تماس بگیرید:  212-9546(562) lawdanbazargan@gmail.com