هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

«
»

اردوغان رئیس جمهور ترکیه شد/ رقبا: اردوغان به سمت خودکامگی پیش خواهد رفت

هیئت عالی انتخابات ترکیه روز یکشنبه با اشاره به آمارهای اولیه اعلام کرد رجب طیب اردوغان در نخستین انتخابات ریاست جمهوری این کشور با کسب اکثریت آراء پیروز شده است.

 هم زمان با تایید پیروزی رجب طیب اردوغان در اولین انتخابات ریاست جمهوری ترکیه رقبای حزب عدالت و توسعه ادعا کردند که اردوغان به سمت خودکامگی پیش خواهد رفت.

  خبرگزاری رویترز گزارش داد ، سادی گوون رئیس هیئت عالی انتخابات ترکیه در کنفرانسی خبری گفت نتایج اولیه نشان می دهد اردوغان اکثریت آراء معتبر را در این انتخابات به دست آورده است.
وی افزود :« ما بیش از 99 درصد آراء را شمارش کرده ایم و من فردا آمار دقیق آراء نامزدهای انتخاباتی را اعلام خواهم کرد.»

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از طرفدارانش برای انتخاب وی به عنوان دوازدهمین رئیس جمهور ترکیه تشکر کرد.

اردوغان دوره اي جديد از آشتي اجتماعي را در ترکيه خواستار شد

در همین حال رئیس جمهور جدید ترکیه  پس از آنکه مشخص شد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شده است اعلام کرد قصد دارد به عنوان رئیس جمهور یک دوره جدید از آشتی اجتماعی را آغاز کند.
وی افزود :« من با همه وجود می گویم ، بیایید امروز یک دوره جدید از آشتی اجتماعی را آغاز کنیم. بیایید بحث های قدیمی را در ترکیه قدیمی رها کنیم.»

اردوغان به سمت خودکامگي پيش خواهد رفت

برخی از کارشناسان مسائل سیاسی ترکیه و منتقدان رجب طیب اردوغان می گویند با توجه به رویکردی که وی در 11 سال گذشته داشته است،رئیس جمهوری او که قرار است با همه اختیارات لازم قرار باشد،ترکیه را به سمت خودکامگی پیش خواهد برد.
شبکه خبری فرانس24 در گزارشی به موضوع انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه پرداخت و اعلام کرد نخستین انتخابات ریاست جمهوری با رای مستقیم مردم در این کشور ساعتی پیش پایان پذیرفت و از قرار معلوم رجب طیب اردوغان با کسب بیشترین آراء پیروز این انتخابات شده است.
فاطمه کیزیلبوغا،خبرنگار شبکه خبری فرانس24 در استانبول، در این باره گفت بر اساس اعلام ناظران بین المللی میزان مشارکت در این انتخابات نسبت به دیگر انتخاباتی که در ترکیه برگزار می شود پایان بوده است.
کیزیلبوغا چندین دلیل را در پایین بودن مشارکت مردمی موثر می داند. نخست آنکه نام دیگر نامزدهای مطرح این انتخابات خیلی دیر مطرح شد. یعنی تقریبا همین دو ماه پیش بود که نام دو نامزد دیگر این انتخابات اعلام و مورد تایید قرار گرفت.دلیل دیگر پایین بودن میزان مشارکت در این انتخابات آن بود که شمار زیادی از مردم در تعطیلات تابستانی بودند اما این دلیلی اصلی نمی تواند باشد. به نظر می رسد جمعیتی که در این انتخابات شرکت نکرده بودند به علت آن بود که آنها هیچ کدام از نامزدهای مطرح در این انتخابات را نماینده خود نمی دانستندو از طرفی به نظر می رسد شرکت نکردن در این رویداد سیاسی ، به نوعی اذعان به شکست بوده است. زیرا اگر شرکت هم می کردند می دانستند پیشاپیش بازنده آن بودند.
خبرنگار شبکه خبری فرانس24 در استانبول، درباره پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه واینکه این پیروزی چه نتایج برای ترکیه خواهد داشت گفت اردوغان وعده داده است در صورتی که سمت ریاست جمهوری ترکیه را به دست گیرد ترکیه نوینی را پایه ریزی خواهد کرد. ترکیه ای که مترقی تر، ثروتمند تر و پیشرفته تر خواهد بود. به همین علت نیز وی در تبلیغات انتخاباتی اش همیشه عملکرد اقتصادی یک دهه ای که سکان دار ترکیه بوده است پیش می کشید و به مردم درباره آینده بهتر برای کشورشان اطمینان خاطر می داد.
منتقدان وی می گویند اردوغان به گونه ای سخن می گوید که انگار وی می خواهد در صورتی که سمت ریاست جمهوری کشور را به دست گیرد کارهای دولت را نیز خودش عهده دار شود. اردوغان نیز در پاسخ گفته است با توجه به آنکه نخستین رئیس جمهور ترکیه خواهد بود که با رای مستقیم مردم انتخاب می شود در نتیجه از همه اختیارات لازم برخوردار لازم برخوردار خواهد و از همه این اختیارات استفاده خواهد کرد و در این راه حتی قانون اساسی کشور را نیز تغییر خواهد داد.
از همین رو، برخی از کارشناسان مسائل سیاسی ترکیه و منتقدان وی می گویند رجب طیب اردوغان در طول مدتی که در سمت نخست وزیری کشور بوده است انحرافاتی زیادی داشته است و اکنون که قرار است رئیس جمهوری با همه اختیارات قرار باشد به نظر می رسد ترکیه رابه سمت خودکامگی پیش خواهد برد.