محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

«
»

ارتش وارد فساد نشود

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

سرلشکر پاسدار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هنگام معارفه فرمانده جدید ارتش گفته است: « ارتش و سپاه باید در درگیری مستقیم با دشمن باشند/ تکیه صرف بر رزمایش کافی نیست/ هزینه تهاجم به ایران برای دشمن سنگین خواهد بود. باقری ادامه داد: ارتش و سپاه بعنوان دو بازوی قدرتمند و در کنار آنها ستادکل و ناجا، یک ید واحده در دفاع از انقلاب هستیم.

باقری گفت: ارتش توان و ظرفیت بسیار بالایی دارد که با استفاده از آنها می‌تواند مشکلات معیشتی را حل کند و همه ما وظیفه داریم به ارتش در حل مشکلات معیشتی کارکنان ارتش کمک کنیم…».

ارتش ایران پس از انقلاب خونین اسلامی بیشترین شمار قربانیان کشور را در آغاز؛ مراحل پاکسازی و سپس جنگ هشت ساله میان ایران و عراق پرداخته است. در این سال ها رژیم اسلامی کوشید تا ارتش را به یک زیر مجموعه فرمانبر سپاه پاسداران کاهش دهد.

ارتش ایران به دلیل ساختار و مظلوم واقع شدن این توفیق اجباری!  را داشته است که تاکنون از هیچ یک از مزایای سپاه پاسداران در رانت خواری های گوناگون سهمی نبرده و به فساد آلوده نشده است.

بازنشستگان ارتشی با وضعیت دشوار اقتصادی روزگار می گذرانند در حالی که سپاهیان در رانت خواری های گوناگون و اقتصاد کشور گوی سبقت را از همگان ربوده اند.

اخیر با افزایش تهدیدات آمریکا و برخی از کشور های منطقه علیه جمهوری اسلامی، مرگ احتمالی رهبر و دعوای قدرت در ایران، رژیم حاکم بر کشور به احتمال بروز یک جنگ  با خارجی یا درگیری های داخلی می اندیشد. تحریم های احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران می تواند این نیروی اصلی بقای جمهوری اسلامی را فلج نماید.

وظیفه اصلی پیش بینی شده برای ارتش ایران در قانون اساسی جمهوری اسلامی در دفاع از کشور در برابر حمله بیگانگان خلاصه می شود. هدف از شعار های سردار پاسدار باقری در باره شرکت ارتش در کنار سپاه در درگیری مستقیم با دشمن، دخالت دادن و شریک ساختن نیرو های ارتش ایران در ماجراجویی های  گوناگونی است که سپاه پاسداران در منطقه آفریده و دیگر به تنهایی توان پیشبرد آنان را ندارد.

روند تضعیف و تحلیل رفتن نیروهای سپاه در نتیجه، استمرار دخالت و شرکت فعال آنان در این ماجراجویی های منطقه ای و گاه جهانی شتاب بیشتری یافته است. بکار گرفتن نیرو های شیعه افغان، پاکستانی و عراقی در سوریه بیانگر کمبود های سپاه پاسداران می باشد. سپاه پاسداران تکیه گاه اصلی رژیم جمهوری اسلامی در سرکوب جنبش های آزادیخواهانه مردم ایران می باشد.

ارتش ایران اما،  به دلایل تحقیر و ستم هایی که از سوی انقلابیون متحمل شد، دفاع جانانه در جنگ هشت ساله و نقش نداشتن در فساد در نگاه ملت مظلوم پرست ! ایران مظلوم واقع شده است و می رود تا جایگاه شایسته ای در قلوب ایرانیان بدست آورد. جایگاهی که می تواند در معادلات  تغییر قدرت در ایران نقش کلیدی را بازی کند. بی شک در رویارویی میان مردم و رژیم، جایگاه ارتش در کنار مردم خواهد بود.

مصاحبه های اخیر حسین دهباشی با برخی از افسران ارتش که ریشه در ارتش شاهنشاهی دارند بیانگر جانفشانی ودرایت افراد ارتش در مقایسه با  سپاه و بسیج بود. مصاحبه هایی که با استقبال مردم روبرو شدند.

رژیم و سپاه پاسدارانش از این اقبال ارتش خشنود نیستند وبا اینکه دیگر هیچ فردی از دوران ارتش رژیم پادشاهی در این نهاد بجای نمانده است هنوز از ارتشی که دارای گرایش های میهن پرستانه می باشد  احساس نگرانی می کنند و قصد دارند با تغییر فرماندهان  و واگذاری برخی امتیازات مادی هر چند ناچیز این نهاد را نیز به فساد آلوده کرده و شریک جرم سپاه پاسداران نمایند.

شرکت ارتش در ماجراجویی های سپاه پاسداران به حیثیت این نهاد آسیب رسانده و مردم را از آن دور خواهد کرد. رژیم می خواهد ارتش را از چشم ملت بیاندازد.

بیست و ششم آگوست 2017