زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

«
»

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی

     به دنبال پخش خبر موثقِ دعوت آقای مایکل مک کال رییس کمیته ی روابط خارجی مجلس نماینده گان ایالات متحده ی امریکا از احمد مسعود و هموار کردن فرصت سخنرانی برایش درهفته ی آینده در کنگره ی امریکا ، بتاریخ چهارم سپتمبر 2024 صدای گویا مبارزه و دادخواهی آقای مسعود از کاخ پارلمان بریتانیای کبیر هم بلند شد.
طوری که معلوم می شود آقای مسعود که درس خوانده و تعلیم گرفته ی انگلیس است ، شاید بالاخره مصمم شده است تا ندای آزادی ، عدالت و مقاومت را از بلند گو های پارلمان انگلیس و کاخ کنگره ی امریکا به گوش جهانیان برساند .

      تعجب آور است !  گوهر دادخواهی وآزادی طلبی را دراتاق های کاخ کنگره ی امریکا و قصر پارلمان انگلیس جستجو کردن و همزمان با آن اعتماد مردم افغانستان و جهان را ازین طریق بدست آوردن ، هم تعجب آور است و هم پرسش برانگیز .

     مسعود جوان که نه واقعیت تلخ طرفداری و حمایت بی دریغ امریکا و انگلیس از کشتار بیرحمانه ی مردم غزه را می بیند و نه تسلیم کردن بی قید و شرط افغانستان به تروریستان را ، مگر اندیشه و ترسی از کوبیدن مهر انگلیسی و امریکایی بر پیشانی اش ندارد ؟ مثل این که ندارد . او بی هراس از بدنامی ، از منبع و محور تمام شرارت ها    ( انگلیس و امریکا ) همسویی و هم صدایی با مقاومت ملی می طلبد .

     این رو آوردن به بارگاه امریکا و انگلیس بالاخره این حقیقت را بما روشن ترخواهد کرد که شاید مسعود جوان هم می خواهد برهمان طبلی بکوبد که چهل و اند سال پیش سایر رهبران مجاهدین با رونالد ریگان در کاخ سفید کوبیده بودند . ( ربانی ، مجددی، خالص ، گیلانی ، محمدی وغیره …)

    اما ایکاش مسعود جوان می دانست که امریکاو انگلیس همانگونه که رهبران و قوماندان نامدار جهاد را با فساد و گندیده گی آلوده کرده ، بالاخره همه را به مهره های سوخته ی بدنام تاریخ مبدل نمودند ؛ به او هم رحم نخواهد کرد.

    آقای مسعود باید از خود بپرسد که امریکا و انگلیس چرا و به کدام دلایلی از طالب بنیادگرا ، بیرحم و ویرانگر که ثمره ی پنجاه سال کار استخباراتی و اوپراتیفی شان است صرف نظر کنند و به شما و رهبران فاسد و بد نام پیشین تان باور و اعتماد نمایند ؟

   آیا مسعود جوان خواهد توانست وظایف خطیر طالبان را درمنطقه که انتقال ویرانی و بنیادگرایی اسلامی به کشورهای آسیای میانه ، چین ، روسیه و ایران است ، به عهده بگیرد و به انجام برساند ؟ که هرگز نمی تواند .

    ایکاش مسعود جوان می دانست که فرصت دادن به این سخنرانی ها ، نه بخاطر ترقی و نیکنامی او بلکه برای تعجیز ، بدنام کردن و بیچاره نشان دادن بیشتر او ترتیب داده می شود .
    ایکاش او می دانست ، همانگونه که مسعود پدر با توطئه چیدن توسط یاران نزدیک اش از صحنه بیرون ریخته شد ، اکنون او هم با دسایس شاگردان همان یاران نزدیک پدر، ضربِ صفر خواهد شد .

     از دشمنان دیرینه ی مردم افغانستان( انگلیس و امریکا ) که تروریزم طالبانی را برای نابودی فرهنگ ، زبان و ارزشهای تاریخی تان مسلط و مقرر کرده اند ، امان و درمان خواستن ساده لوحی و تعجب انگیزاست !

     آنان با درک این که شما ذوق زده ی رهبری و سخنرانی های تبلیغاتی استید ، باریختن دانه های شیرین برای تان ( چون دعوت از شما در مراجع معتبر دولتی شان ) ، می خواهند شما را فرد ارتباطی و جزء جواسیس و ایادی خویش معرفی نمایند.
شما باید بدانید که به این ترتیب متأسفانه  شما با دستان خود پایان تان را رقم می زنید .
این که مشاوران تان دشمنان تان استند ، شکی وجود ندارد ؛ اما اگر این همه را خود دانسته و آگاهانه انجام می دهید ، به شما هم شک باید کرد.

     از جانب دیگر، شما که تاهنوز یکبارهم سردمداران فساد و همرزمان مولتی میلیونر پدر ارجمند و شهید تان را انتقاد نکرده اید ، چگونه می خواهید اعتماد مردم را با خود داشته باشید ؟ آیا گاهی از نزدیکان و همرزمان نزدیک پدرارجمند تان پرسیده اید که چگونه به سرعت برق مولتی میلیونر شدند ؟

    به باور ناظران بیطرف ، این راهی که شما در پیش گرفته اید ، آخرین منزل اش به ترکستان می انجامد . این همان راهیست که رهبران فاسد و بدنام مجاهدین طی کردند و در پایان به گودال تاریخ افتادند . اتکا و اتحاد شما با آن تاریخ زده های شرمساری که شما طی سخنرانی تاریخی چهارم سپتمبر تان در پارلمان بریتانیا باز به افتخاراز آنان یاد نموده و همه  را به اتحاد و مقاومت دعوت نمودید ، متأسفانه برای شما حکم خودکشی و تباهی را دارد آقای مسعود !

     و نکته ی آخر این که ، امریکا هیچگاهی شما را به کرسی طلبان نخواهد نشاند . چون شما هرگز نمی توانید از منافع آزمندانه و جنگ افروزانه ی امریکا در منطقه حفاظت و حراست نمایید . از نظر انگلیس و امریکا شما ها هیچکدام آن ظرفیت و جسارتی را که گروه تروریستی طالبان دارند ، ندارید . فقط نیروی قهار و افراطی طالبان می توانند از منافع حیاتی امریکا در منطقه حمایت و محافظت نمایند .
و درست به همین دلیل امریکا هرگز نمی خواهد طالبان را ضعیف و کم توان ببیند .اگر امریکا می خواست طالبان ضعیف وناتوان باشند ، تمام تجهیزات و سلاح های خود را در اختیار شان نمی گذاشتند . مگر ندیدید که آنان به جای تخریب و از کار انداختن تجهیزات و تسلیحات شان ، همه را دو دسته به طالبان تسلیم کردند .

      نتیجه این که این رجز خوانی ها از پارلمان انگلیس و کاخ کنگره ی امریکا ، در واقع دانه های شیرینی است که گلو گیر آقای احمد مسعود خواهد شد ؛ هرگاه واقعیت های منطقه و قدرت های نوظهور و بازدارنده ی منطقه ای را از نظر دور بیندازند . 

                                                                                    فروغی