عشق به حقیقت٬ اقتداربخشی ذهنیت برای عدالت است...!

برخلاف فلسفه غرب در فلسفه مشرق اسلامی٬ عشق با حکمت…

جنگ و درگیری‌های خشونت‌بار: چگونه همه ما را تحت تأثیر…

جهان امروز با چالش‌های بی‌شماری روبرو است، اما یکی از…

نمک بپاش

تو هی نمک بپاش روی زخم‌ها روزی خون‌های سرخ جاری بر سیم خاردارها به…

تاملی بر  دیدگاه های «خدا مرده و یا اینکه سکوت…

نویسننده: مهرالدین مشید درامدی بر دو تجربه‌ی متفاوت از غیبت الهی اندیشه‌ی…

نصایح نامچه

موسی فرکیش «نصایح‌نامچه»، در حقیقت متن گفتار و پیشنهادهای عبدالرحمان خان…

یازدهم سپتامبر؛ مبارزه با تروریسم یا چرخه معکوس تحول در…

نویسننده: مهرالدین مشید حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نه تنها سیاست خارجی…

 آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

«
»

اتفاقات بریکس بسیار مهمتر از جی-7 است

در آستانه اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی، خورخه کاسترو، تحلیلگر آرژانتینی اطمینان داد که بریکس در حال حاضر برای اقتصاد جهانی مهمتر از G7 است.

به گزارش اسپوتنیک، این کارشناس از ایجاد بانک بریکس در شرایطی استقبال کرد که “جهت تغییر اقتصاد به سمت کشورهای در حال توسعه وجود دارد.

اجلاس بریکس که 22 تا 24 آگوست در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد، به دلیل فرصت پیوستن به بانک توسعه جدید و همچنین اهمیت فزاینده مشارکت بین برزیل و روسیه،هند، چین و آفریقای جنوبی برای اقتصاد جهانی و ژئوپلیتیک برای آرژانتین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار خواهد بود.

این کارشناس در مصاحبه با اسپوتنیک تاکید کرد که بریکس در حال حاضر چیزی بیش از یک “بلوک جایگزین” است، زیرا شامل چندین کشور است که در سال های اخیر بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی داشته اند.

کشورهای عضو بریکس - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.08.2023

این تحلیلگر تاکید کرد: برای جهان و در درجه اول برای کشورهای در حال توسعه، آنچه در بریکس اتفاق می افتد بسیار مهمتر و مرتبط تر از آنچه در G7 اتفاق می افتد است.

کاسترو بر چگونگی تسهیل پتانسیل اقتصادی بلوک توسط بانک بریکس (بانک توسعه جدید)، که آرژانتین ممکن است در نشست ماه اوت در آفریقای جنوبی به آن بپیوندد، تمرکز کرد.

این تحلیلگر همچنین به اهمیت این موسسه مالی اشاره کرد که در حال حاضر بیش از 100 میلیارد دلار سرمایه دارد که “فرصت وام فوق العاده ای به آن می دهد.”

به گفته این کارشناس، رشد بانک بریکس روند اساسی سیستم جهانی را منعکس می کند: اقتصاد جهانی به سمت کشورهای در حال توسعه و در درجه اول به کشورهای آسیایی تغییر می کند.

کاسترو با توجه به اینکه بانک بریکس “جایگزینی برای صندوق بین‌المللی پول یا سازمان‌های بین‌المللی به‌طور کلی نیست”، گفت که این سازمان “بیان تغییرات ساختاری است که نظام جهانی متحمل شده است” و در آن “انتقال فرآیند انباشت از کشورهای توسعه یافته، در درجه اول ایالات متحده، به کشورهای در حال توسعه، و در درجه اول به کشورهای آسیایی، عمدتا به چین است.

در این زمینه، کاسترو نسبت به نیات خاویر مایلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین، بدبین بود و گفت که در صورت انتخاب شدن، به دلایل ایدئولوژیک روابط با چین و برزیل را با وجود اینکه دو شریک تجاری اصلی آرژانتین هستند، مسدود خواهد کرد.

این تحلیلگر معتقد است که ژایر بولسونارو، رئیس جمهور سابق برزیل (2018-2023)، این موقعیت ممکن است در صورت رئیس جمهور شدن وی تحت تأثیر نیروهای رویدادهای جاری تغییر کند.

کاسترو خاطرنشان کرد که “هیچ سیاست بین المللی خارج از واقعیت وجود ندارد” و در حال حاضر برزیل و چین “دو کشور اساسی برای ادغام در سیستم بین المللی” در تجارت و سرمایه گذاری هستند. بنابراین، هر کسی که در آرژانتین یا هر کشور دیگر آمریکای لاتین به قدرت برسد، باید خود را با واقعیت‌های نظام جهانی که به چین نقشی کاملاً تعیین‌کننده برای همه کشورهای منطقه می‌دهد، تطبیق دهد.

پرچم های کشورهای عضو گروه بریکس - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.08.2023

این کارشناس اصرار دارد که در حال حاضر “تغییر این جهت گیری جهان غیرممکن است”، بنابراین ” ادغام که در جهان جنوبی اتفاق افتاده است،روابط اقتصادی به حالت قبل برگشت ناپذیر است.”

این تحلیلگر در پایان گفت: “قاعده اساسی که باید در نظر داشت این است که هیچ راهی برای تسلط بر جهان وجود ندارد. آنچه شما باید انجام دهید این است که با روندهای اساسی جهان در هر دوره تاریخی سازگار شوید.”