لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

«
»

اتفاقات بریکس بسیار مهمتر از جی-7 است

در آستانه اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی، خورخه کاسترو، تحلیلگر آرژانتینی اطمینان داد که بریکس در حال حاضر برای اقتصاد جهانی مهمتر از G7 است.

به گزارش اسپوتنیک، این کارشناس از ایجاد بانک بریکس در شرایطی استقبال کرد که “جهت تغییر اقتصاد به سمت کشورهای در حال توسعه وجود دارد.

اجلاس بریکس که 22 تا 24 آگوست در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد، به دلیل فرصت پیوستن به بانک توسعه جدید و همچنین اهمیت فزاینده مشارکت بین برزیل و روسیه،هند، چین و آفریقای جنوبی برای اقتصاد جهانی و ژئوپلیتیک برای آرژانتین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار خواهد بود.

این کارشناس در مصاحبه با اسپوتنیک تاکید کرد که بریکس در حال حاضر چیزی بیش از یک “بلوک جایگزین” است، زیرا شامل چندین کشور است که در سال های اخیر بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی داشته اند.

کشورهای عضو بریکس - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.08.2023

این تحلیلگر تاکید کرد: برای جهان و در درجه اول برای کشورهای در حال توسعه، آنچه در بریکس اتفاق می افتد بسیار مهمتر و مرتبط تر از آنچه در G7 اتفاق می افتد است.

کاسترو بر چگونگی تسهیل پتانسیل اقتصادی بلوک توسط بانک بریکس (بانک توسعه جدید)، که آرژانتین ممکن است در نشست ماه اوت در آفریقای جنوبی به آن بپیوندد، تمرکز کرد.

این تحلیلگر همچنین به اهمیت این موسسه مالی اشاره کرد که در حال حاضر بیش از 100 میلیارد دلار سرمایه دارد که “فرصت وام فوق العاده ای به آن می دهد.”

به گفته این کارشناس، رشد بانک بریکس روند اساسی سیستم جهانی را منعکس می کند: اقتصاد جهانی به سمت کشورهای در حال توسعه و در درجه اول به کشورهای آسیایی تغییر می کند.

کاسترو با توجه به اینکه بانک بریکس “جایگزینی برای صندوق بین‌المللی پول یا سازمان‌های بین‌المللی به‌طور کلی نیست”، گفت که این سازمان “بیان تغییرات ساختاری است که نظام جهانی متحمل شده است” و در آن “انتقال فرآیند انباشت از کشورهای توسعه یافته، در درجه اول ایالات متحده، به کشورهای در حال توسعه، و در درجه اول به کشورهای آسیایی، عمدتا به چین است.

در این زمینه، کاسترو نسبت به نیات خاویر مایلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین، بدبین بود و گفت که در صورت انتخاب شدن، به دلایل ایدئولوژیک روابط با چین و برزیل را با وجود اینکه دو شریک تجاری اصلی آرژانتین هستند، مسدود خواهد کرد.

این تحلیلگر معتقد است که ژایر بولسونارو، رئیس جمهور سابق برزیل (2018-2023)، این موقعیت ممکن است در صورت رئیس جمهور شدن وی تحت تأثیر نیروهای رویدادهای جاری تغییر کند.

کاسترو خاطرنشان کرد که “هیچ سیاست بین المللی خارج از واقعیت وجود ندارد” و در حال حاضر برزیل و چین “دو کشور اساسی برای ادغام در سیستم بین المللی” در تجارت و سرمایه گذاری هستند. بنابراین، هر کسی که در آرژانتین یا هر کشور دیگر آمریکای لاتین به قدرت برسد، باید خود را با واقعیت‌های نظام جهانی که به چین نقشی کاملاً تعیین‌کننده برای همه کشورهای منطقه می‌دهد، تطبیق دهد.

پرچم های کشورهای عضو گروه بریکس - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.08.2023

این کارشناس اصرار دارد که در حال حاضر “تغییر این جهت گیری جهان غیرممکن است”، بنابراین ” ادغام که در جهان جنوبی اتفاق افتاده است،روابط اقتصادی به حالت قبل برگشت ناپذیر است.”

این تحلیلگر در پایان گفت: “قاعده اساسی که باید در نظر داشت این است که هیچ راهی برای تسلط بر جهان وجود ندارد. آنچه شما باید انجام دهید این است که با روندهای اساسی جهان در هر دوره تاریخی سازگار شوید.”