شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

«
»

ابرقدرت گستاخ؛ توصیف چین از آمریکا

چین آمریکا را ابرقدرتی گستاخ نام برد که با ایجاد آشوب، بی توجهی به حقوق ملت ها و نظامی کردن نقاط مختلف دنیا به دنبال کسب منافع خود است.

واکنش شدید چین به آمریکا پس از اعزام ناو جنگی این کشور به دریای جنوبی صورت می گیرد و پکن می گوید اصلی‌ترین دلیل متشنج شدن دریای جنوبی، ورود نیروهای دریایی و هوایی این کشور به آن است.
آمریکا به تازگی دور تازه ای از اعزام ناوهای خود به منطقه را آغاز کرده که آخرین مورد آن ناوشکن «لارنس» است که در این هفته وارد منطقه آبی دریای جنوبی چین شد.
پس از انتقادهای گسترده چین و محکوم کردن حضور این ناوشکن آمریکایی در اطراف جزایر «نن شا» در دریای جنوبی، پکن تاکید کرده است که از حقوق خود عقب نشینی نمی کند و از منافع کشور در این منطقه دفاع خواهد کرد.
آمریکا تلاش دارد در شرق، جنوب شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام به مقابله با چین برخیزد و هر نقطه ای که پکن حضور و نفوذ دارد واشنگتن نیز رایزنی با کشورهای آن منطقه را در دستور کار قرار می دهد.
در همین ارتباط روزنامه چاینا دیلی، ارگان حزب حاکم کمونیست چین مطلبی منتشر کرده و در آن آورده است: آمریکا ابرقدرت گستاخی است که با نظامی کردن منطقه برای تامین منافع خود گام بر می دارد.
روزنامه خاطرنشان می کند که دلیل مواج شدن آبهای منطقه به خاطر حضور آمریکایی ها است و آنها به بهانه حراست از دریانوردی در دریای جنوبی، ثبات و امنیت را به مخاطره انداخته اند.
بحث مالکیت بر جزایر مختلف دریای جنوبی یکی از منازعات اصلی امروز میان چین و آمریکا و برخی از کشورهای دیگر مدعی در این منطقه است.
نشریه چینی می نویسد: پکن مجبور است تدابیر قاطعانه تری در آینده در پیش بگیرد تا اطمینان حاصل کند منافعش بخاطر این اقدامات نظامی آمریکا مورد تهدید قرار نخواهد گرفت.
پیشتر روزنامه «گلوبال تایمز» چین نیز هشدار داده بود که ارتش این کشور باید از تجهیزات پیشرفته تری برای رویارویی با آمریکا بهره بگیرد.
رسانه های گروهی چین گزارش کرده اند که با تحرکات نادرست و تحریکات پنتاگون فضای مشورت و رایزنی روز به روز کمتر و کوچکتر می شود و چاره ای جز اتخاذ تدابیر قوی‌تر نیست.
چاینا دیلی نوشته است که ما به دنبال جنگ برای تسلط بر منطقه نیستیم اما هرگز اجازه هم نمی دهیم دیگران حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین را تهدید کنند.
مناقشه بر سر دریای جنوبی همواره میان چین و کشورهای شرق آسیا وجود دارد که هرازگاهی موجب بروز اختلاف و تنش بین آنها می شود.
سه کشور چین، ویتنام و فیلیپین به ترتیب اصلی ترین مدعیان مالکیت بر دریای جنوبی چین هستند.
این پهنه آبی از مسیرهای مهم کشتیرانی به شمار می رود و گفته می شود از نظر منابع طبیعی نیز بسیار غنی است.
ارزش تجارت دریایی که سالانه از این منطقه عبور می کند پنج هزار میلیارد دلار برآورد است.