آیا واقعاً مجسمه ی آزادی در امریکا به گریه افتاده است ؟
نوشته ی : فروغی
هنوز دوهفته ازآغازکارِدونالد ترامپ رییس جمهورجدید ایالات متحده ی امریکا نگذشته است که بسیاری سیاستمداران ، حقوقدانان و تحلیلگران جهان ، نسبت به آینده ی امریکا و آینده ی روابط میان ملتهای مختلف جهان ، با نگرانی و اضطراب ابراز نظر مینمایند .
اظهارات و فرمانهای ملی گرایانه وغوغابرانگیزرییس جمهورجدید وسخنرانی بلندپروازانه ی وی در روز تحلیف که فقط به امریکا اهمیت قایل شد و بس ؛ ملت امریکا ، ملل و دول مختلف جهان را با پرسشهای تا هنوز بی پاسخ و نگرانیهای بسیار جدی روبرو کرده است .
این اظهارات و اقدامات ، همزمان با ایجاد نگرانیها ، به وجهه و اعتبارجهانی ایالات متحده امریکا نیز ضربه و صدمه ی جدی واردکرده ، مخالفتهای گسترده ی میلیونی علیه امریکا را درسطح امریکا و سراسر جهان برانگیخته است .
دشمنی صریح ترامپ با رسانه ها ، اسلام هراسی ، بیگانه ستیزی ، اظهارات زن ستیزانه و امضای قوانین سختِ ملی گرایانه ونژادپرستانه فقط در چند روز اول کاری ، سبب شده است تا میلیونها امریکایی و مردمان مختلف جهان بروی جاده ها ریخته ، شعارهای ضد ترامپ و ضد حکومت جدید امریکا سر بدهند .
به باور بسیاری آگاهان و ناظران بین المللی ، این اظهارات و اقدامات عجولانه و ملی گرایانه ، نه تنها جامعه ی امریکا را دوشقه کرده است ؛ بلکه متحدین اروپایی و بین المللی امریکا را نیزدوچار سردرگمی ، دوگانه گی و بی باوری نسبت به عظمت و اعتبار آنکشور بحیث ” سوپرپاور ” نموده است .
همه میدانیم که ایالات متحده ی امریکا تنها در اتحاد با اروپایِ پرقدرت و ثروتمند ، بوده است که به مقام ابرقدرتِ اول جهان ارتقا یافته و درهر مسأله ی جهانی سخن اول برزبان میراند . اما در صورتیکه رییس جمهور ترامپ ، اتحادیه ی اروپا را باربار به تمسخر گرفته ، ناتو را ” باشگاه بیکاران ” بخواند و در اولین سخنرانی مهمش در روز تحلیف ، به تکرار و باصراحت اظهار نماید که تنها امریکا برایش مهم است ، فقط امریکا ؛ دیگر نمیتوان انتظار داشت که امریکا همان ” سوپرپاور ” قدیم باشد و همان قُلدُری که همواره حرف اول بزبان داشته باشد .
منع ورود شهروندان هفت کشوراسلامی در امریکا که کاملاً در تضاد با ارزشهای قانون اساسی آنکشورمیباشد ، جهانیان را حتا نگران رعایت حقوق اولی انسانها در امریکا کرده است . اتحادیه ی اروپا و آنانیکه زمانی لاف ارزشهای بیمانند دیموکراسی امریکا برزبان داشتند ، حالا خود با صراحت اعلام نموده اند که دیگر دیموکراسی ایالات متحده امریکا دررسته ی ” دیموکراسی های معیوب ” جهان قرار گرفته است .
در چونین حالت است که پرسش ایجاد میشود :
آیا با رویکارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهور جدید امریکا ، مجسمه ی مشهور آزادی درآنکشور به گریه نیفتاده است ؟