زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

«
»

آیا می خواهند ایران رابه میدان جنگ مبدل کنند ؟

           نوشته ی : اسماعیل فروغی

     حمله ی مرگبار تروریستی در کرمان ایران – زادگاه قاسم سلیمانی که چهارسال قبل به فرمان مستقیم دونالد ترامپ درسوریه ترورشد ، پیام روشنی داشت به رهبران ایران ؛ و آن ترساندن و تهدید ایران بود به نا امن شدن بیشتر و بازداشتن آن کشوراز دخالت بیش ازحد درامورشرقمیانه ـ بخصوص دخالت در جنگ اسراییل و غزه .

      این که کدام قدرتی درپشت این ترورخونبار قراردارد بزودی روشن‌ترخواهد شد ؛ اما دولت ایران و تحلیلگران بی شمار جهانی و منطقه ای ، پیشا پیش ، اسراییل و امریکا را مظنونان اصلی قضیه دانسته اند .

      با آنکه امریکا ادعای دست داشتن درین ترور را مضحک خوانده و ازعدم دخالت اسراییل هم شهادت داده است ؛ اما بسیار دور ازتصور و فهم نیست که این عمل فجیع تروریستی ، پاسخ مرگباری باشد از سوی اسراییل و امریکا در برابر حمایت های بیدریغ ایران از مبارزات تاریخی مردم غزه و تحریک و تقویت حزب الله لبنان و سایرگروههای اسلامی منطقه توسط ایران که منافع امنیتی اسراییل وامریکا را درمنطقه به چالش کشیده است .

      ارچند اسراییل و امریکا پیش ازین نیز، انفجارات ، کشتارها و حملات استخباراتی خرابکارانه ی زیادی درایران انجام داده و از آن به افتخار یاد کرده اند ؛ اما هیچکدام از حملات قبلی با این وسعت و گسترده گی نبوده است . شاید مخالفان قدرتمند ایران با براه انداختن این حادثه ی هلاکتبار می خواهند به ایران بفهمانند که اگر از نیابتی بازی هایش در منطقه دست بر ندارد ، هر شهر و شلوغیِ دیگری در ایران می تواند با سرنوشتی شبیه سرنوشت کرمان روبرو گردد .

      حادثه ی کرمان به رهبران جمهوری اسلامی باید بفهماند که امنیت داخلی ایران خیلی آسیب پذیر تر از آن است که مسوولان امنیتی ایران درباره ی آن مقاله می خوانند .

     به باور ناظران بین المللی و منطقه ای ، حادثه ی خونبار کرمان باید مسوولان امنیتی ایران را به آوردن تغیرات ‌کلی و بنیادی در رویکرد شان نسبت به تروریزم اسلامی باورمند کرده باشد . ایران باید بداند که ایالات متحده ی آمریکا می تواند از گروه‌های تندرو اسلامی و انتحاری تحت کنترول اش درافغانستان ، پاکستان ، سوریه و عراق ، هربار و هرزمان و به اشکال مختلف علیه امنیت داخلی ایران استفاده برده و توسط همین گروه ها ، جنگ و ناامنی تمام منطقه را به داخل ایران انتقال بدهند ــ امروز از نام داعش در کرمان و فردا از نام جندالله ، طالب ، الفرقان وغیره در تهران ، شیراز یا اصفهان …

     ایران این را هم باید بداند که نزدیک شدن بی رویه ی شان با طالبان – گروهی که مطابق قرارداد دوحه ، هفته وار چهل تا شصت میلیون دالر از امریکا دریافت می کنند ، هرگز نمی تواند به نفع ایران باشد . طالبان همان گروهی استند که قبل ازین نیز شیعیان افغانستان را رافضی گویان باربار مورد حملات فجیع انتحاری قرار داده و در برخی موارد حتا با افتخار و سربلندی از آن یادآوری نموده اند .

    فراموش نکنیم که یکی از اهداف مهم براه انداختن اینگونه حملات تروریستی و ترور رهبران امنیتی ایران در نقاط مختلف ایران و منطقه ، کشاندن مستقیم پای ایران در درگیری های منطقه ایست که اگررهبران احساساتی آن دست از پا خطا کنند ، درگرد آب نا امنی های خطرناک غرق خواهند شد.

     با آنکه رهبران جمهوری اسلامی ایران در گذشته در برابر حملات زورگویانه ی امریکا و اسراییل با خونسردی و هوشیاری برخورد نموده و هربار با براه انداختن چند حمله ی نظامی پراگنده به منافع امریکا و اسراییل توسط گروه های نیابتی اش پاسخ گفته است ؛ اما دیده شود که اینبار ایران به انفجارهای هلاکتبار کرمان چگونه پاسخ خواهد داد… !؟