غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

۲۰۲۱؛ افغانستان چگونه به نقطه عطف شکست غرب تبدیل شد؟

سقوط یک نظام، پایان یک جنگ یا آغاز یک نظم…

 از بیست سال جمهوریت قلابی تا پنج سال امارت استبدادی…

 نویسنده: مهرالدین مشید مردم افغانستان پس از سرنگونی دور نخست حاکمیت…

«
»

آیا فروپاشی امریکا در راه است ؟ 


                          نوشته ی : فروغی

       جنگ اقتصادی ـ تجاری امریکا در چند جبهه و تحریم های دیوانه وار آنکشور در برابر کشورهای مختلف جهان چون چین ، روسیه ، ایران ، ونزویلا ، ترکیه و برخی کشورهای اروپایی ، نتایج زیانباری برای تمام جهان از جمله خود امریکا در پی خواهد داشت .

       همه میدانندکه عمده ترین اهداف تحریمهای دیوانه وار امریکا علیه کشورهای مختلف ، تاثیرگذاری و تخریب حکومات کشورهای مورد نظر و نجات امریکا از فروپاشی و سقوط اقتصادی است .

       فشارها و تهدیدهای اقتصادی – تجاری امریکا بر متحدان اروپایی اش ، بر ترکیه ، بر روسیه و چین ؛ قبل از همه بازار ارز در اکثر کشورها را متزلزل و بی ثبات کرده ، صدها هزار جای کار را در کشور های مختلف جهان به خطر مواجه نموده است .

       اما کشورهای مختلفِ مورد تحریمِ امریکا هم دست روی دست نگذاشته ، هریک بدنبال نجات خویش اند .

       ترکیه ی هنوز عضو ناتو  و بسیاری کشورهای اروپایی که از این جنگ اقتصادی و تحریم های دیوانه وار امریکا به تنگ آمده اند ، آرزو ندارند روابط تجاری – اقجتصادی شان را با جهان ، بیش ازین در سایه ی دیکته های قلدرمآبانه ی ایالات متحده ی امریکا  تنظیم نمایند .

       روسیه و چین قدرتمند دیگر امریکا را در معاملات جهانی بعنوان یگانه قدرت نظامی – اقتصادی جهان محاسبه ننموده ، با امریکا یا بدون امریکا ، به روند پیشرونده ی پیروزی های اقتصادی – امنیتی شان ادامه میدهند .

       حتا ایران و ونزویلای آسیب پذیرنیز، از چهاردهه به اینسو ، با استفاده از جهانی شدن روابط اقتصادی – تجاری ، تحریم های دیوانه وار امریکا را دور زده به زنده گی ادامه میدهند .

      کارشناسان امور اقتصاد جهانی در حالیکه با نگرانی به این وضعیت نگاه می نمایند ، تشدید بحران های اقتصادی  و حتا ایجاد ارز های جاگزین در برابر دالر امریکایی را پیشبینی می نمایند . ( یوروی اروپایی  یا ین چینایی )

        پایان آمدن روزافزون ارزش دالر در برابر سایر اسعار ، میتواند روند تغیرات جدی در بازار ارز جهانی را سرعت بیشتر ببخشد .

        کارشناسان و ناظران بین المللی به این باوراند که با اتخاذ و اجرای تدابیر جدید جهانی علیه تهدید های امریکا از سوی کشورهای مختلف ، ترس آن وجود دارد که اقتصاد غول آسای امریکا بیشتر تضعیف شده و حتا منجر به فروپاشی ایالات متحده ی ان کشور شود .

        هرچند پیشگویی فروپاشی امریکا به مشکل پذیرفتنی و محتمل است  ؛ اما همانگونه که عوامل اقتصادی اسباب فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق را فراهم آورد ، قرضداری های هزاران میلیارد دالری دولت امریکا ، مصارف گزاف نظامی در نقاط مختلف جهان  و قرار گرفتن دیوانه وار آن کشور در برابر چین ، روسیه ، اروپا ، ترکیه ، ایران ، ونزویلا وغیره ؛ میتواند زمینه های این سقوط و فروپاشی تاریخی را هم فراهم  نماید .