تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

«
»

آیا شما عقل خود را از دست داده‌اید؟

منبع: مجلهٔ هفته


ترجمه حمید علوی 

نماینده جناح چپگرای مجلس آلمان از همکاران می خواهد که با جان آلمانی ها بازی نکنند
سارا واگنکنشت می گوید تحویل احتمالی موشک های تاروس ساخت آلمان به کیف می تواند امنیت خود برلین را تضعیف کند.
سارا واگنکنشت، سیاستمدار چپگرای با سابقه و بنیانگذار اتحاد سارا واگنکنشت در سخنرانی خود در مجلس آلمان بوندستاگ گفت: قانونگذاران در سراسر طیف سیاسی آلمان که در حال بررسی عرضه موشک های دوربرد تاروس به اوکراین هستند، باید بدانند که این موشک ها جان میلیون ها آلمانی را به خطر می اندازند.  این نماینده مجلس همچنین به همکاران خود اشاره کرد که این سلاح نمی تواند روند درگیری اوکراین را تغییر دهد.
کی‌یف ماه‌هاست که از برلین می‌خواهد موشک‌ها را تامین کند، اما صدراعظم شولتس بارها این موضوع را رد کرده است.  او توضیح داد که برد بلند موشک‌های تاروس به اوکراین اجازه می‌دهد تا اهدافی را در عمق خاک روسیه هدف قرار دهد و خطر تشدید بیشتر تنش را افزایش دهد.  

شولتز همچنین گفت که تحویل این موشک‌های ساخت آلمان به ناگزیر مستلزم حضور سربازان بوندس‌ور { نام مجموعه نیروهای مسلح آلمان – فرستنده} در خاک اوکراین است – سناریویی که “قابل بحث نیست” او در ادامه گفت:

 “آیا همه کسانی که خواستار تحویل موشک‌های دوربرد آلمانی و حضور متخصصان آلمانی در خاک اوکراین هستند به این موضوع فکر کرده‌اند که این به معنی اعلام جنگ به روسیه است؟ آیا فراموش کرده‌اند که روسیه به سلاح‌های اتمی مجهز است؟ آیا همه شما ها عقلتان را از دست داده‌اید؟”.در حالیکه بوندستاگ روز پنجشنبه به تسلیح کی یف به این موشک ها رای منفی داد، منتقدان مخالفان و ائتلاف چراغ راهنمایی حاکم از صدراعظم شولتس خواستند تا این ممنوعیت خودخواسته را لغو کند.
واگنکنشت در سخنرانی برای همکارانش در بوندستاگ قبل از رای گیری ادعا کرد که “تمام جهان خارج از حباب سیاسی آلمان می دانند که اوکراین نمی تواند در این جنگ پیروز شود.”
او توضیح داد: “توروس [موشک‌های کروز] این را به هیچ وجه تغییر نمی‌دهند، تنها چیزی که تغییر می‌کند این است که آلمان قطعاً از نظر روسیه تبدیل به یک جنگ‌طلب می‌شود”.
به گفته این سیاستمدار که رئیس حزب خود نیز هست، حامیان تحویل موشک های تاروس به کی یف “بی خیال با امنیت و در بدترین حالت با جان میلیون ها نفر در آلمان بازی می کنند”.
واگنکنشت که قبل از ترک اکتبر گذشته به عنوان یکی از رهبران حزب چپ در سیاست آلمان نامی برای خود دست و پا کرد، این را یک رسوایی  توصیف کرد که “افسران نیروی هوایی آلمان با آرامش در حال بحث درباره نحوه استفاده از موشک های کروز آلمانی برای انهدام اهداف روسی هستند.”  ظاهراً منظور این نماینده مجلس به مکالمه فاش شده بین چند افسر ارشد آلمانی بود که سردبیر روسیه امروز مارگاریتا سیمونیان اوایل این ماه منتشر کرد.
در نواری که بعداً وزارت دفاع آلمان صحت آن را تأیید کرد، افسران تئوری حمله اوکراینی به پل کریمه با استفاده از موشک‌های تاروس را مطرح کردند.
واگنکنشت از زمان آغاز خصومت ها در فوریه ۲۰۲۲، منتقد سرسخت سیاست شولتی در قبال روسیه در درگیری اوکراین بوده است.