افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

«
»

آیا ترامپ در نشست امروز ناتو هم اقدام غیرمنتظره دیگری انجام می‌دهد؟

شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی اعلام کرد احتمال بروز تنش میان رئیس‌جمهور آمریکا و هم‌پیمانانش در نشست ناتو وجود دارد.

آیا ترامپ در نشست امروز ناتو هم اقدام غیرمنتظره دیگری انجام می‌دهد؟به گزارش  شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در گزارشی به تحولات مرتبط با نشست ناتو در بروکسل پرداخت و اعلام کرد احتمال بروز تنش میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و هم پیمانانش در نشست ناتو وجود دارد.

خبرنگار الجزیره انگلیسی درباره نشست ناتو گزارش داد: رئیس جمهور ترامپ وارد بروکسل شد. او که 18 ماه است به قدرت رسیده، خشم و تنفر خود را از سازمان های بین المللی پنهان نکرده است. او طی روزهای اخیر این موضوع را در ارتباط با مهمترین هم پیمان نظامی آمریکا اعلام کرد. او در توئیتر خود در این باره نوشت و طی تجمع حامیانش در هفته گذشته هم درباره آن سخن گفت.

او گفت: “وقتی مقامات ناتو را ببینم، به آن‎ها خواهم گفت: شما باید صورتحساب‎های خود را بپردازید. آمریکا به همه چیز رسیدگی نخواهد کرد (صورتحساب‎های شما را نخواهد پرداخت).»

سال گذشته او در نخستین سفر خود به مقر ناتو، رفتارهای غیردیپلماتیک از خود نشان داد و نخست وزیر مونته‌نگرو را به عقب هل داد تا خودش جلوتر از او حرکت کند. او از آن دسته از هم پیمانان خود در ناتو که به هدف اختصاص دو درصد از تولید ناخالص ملی به مسائل دفاعی دست پیدا نکرده اند، به شدت انتقاد کرد. 21 عضو از 29 عضو ناتو هنوز به این آستانه نرسیده اند. تعاملات امسال ترامپ با همتایانش به شدت زیر نظر است. او پس از برگزاری نشست گروه هفت در ماه گذشته، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا را فردی صادق و ضعیف توصیف کرد. اما باید گفت دیدار او با دیگر همتایانش بسیار دشوارتر خواهد بود.

ترامپ هفته گذشته در جمع هوادارانش گفت: “من گفتم، می دانی آنگلا (مرکل)، من نمی توانم تضمین کنم، ولی ما در حال حفاظت از شما هستیم و این برای شما به مراتب مهم تر است تا حفاظت از ما، زیرا نمی دانم ما با حفاظت از شما، ما چه مقدار حفاظت دریافت کنم.”

نیل گاردینر از بنیاد هریتج در سخنانی گفت: “تنش ها بین رئیس جمهور ترامپ و آنگلا مرکل مطمئنا در زمان کنونی در سطح پایینی است. باید منتظر بمانیم و ببینیم در نشست (ناتو) چه اتفاقاتی رخ خواهد داد اما حدس می زنم آنگلا مرکل، دونالد ترامپ را در ارتباط با هزینه های دفاعی به چالش خواهد کشید. مرکل در ارتباط با این موضوع به شدت موضعی دفاعی دارد. مرکل به موضوع افزایش محدود هزینه های آلمان در مسائل دفاعی اشاره خواهد کرد.”

در حالی مقامات وارد بروکسل می شوند که دبیرکل ناتو از نظر دیپلماتیک به این موضوع اشاره کرده است که چرا آمریکا به 28 هم پیمان خود نیاز دارد.

ینس استولتنبرگ در سخنانی گفت: “ناتو افزایش‎دهنده‎ی قدرت آمریکاست. هم‎پیمانان در میدان های نبرد از کره گرفته تا افغانستان در کنار آمریکا ایستاده اند.”

گفته می شود پنتاگون طی هفته های اخیر در حال بررسی کاهش نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان است. کاخ سفید اعلام کرد تعداد این نیروها کاهش خواهد یافت، اما برخی از هم پیمانان آمریکا در این باره ابراز نگرانی می کنند و می گویند از زمان تشکیل این ائتلاف در هفتاد سال پیش، تاکنون شاهد این موضوع نبوده اند که یک رئیس جمهور در آمریکا تا این اندازه پیام های ضد و نقیض در ارتباط با تعهدش به این سازمان ارسال کرده باشد.