سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

«
»

آنچه که آنها میدانند !

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه در تشریح استراتژی جدید آمریکا در قبال حکومت اسلامی ایران گفت «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» را اعمال خواهد کرد.آقای پمپئو افزود که حکومت اسلامی ایران هرگز چک سفید برای تسلط بر خاورمیانه نخواهد داشت. وی سپس فهرستی از ۱۲ خواسته واشنگتن را ارائه کرد و گفت اگر حکومت ایران به این خواسته‌ها تن دهد، نه تنها تحریم‌ها لغو خواهند شد، بلکه آمریکا به رشد و مدرن کردن اقتصاد ایران کمک خواهد کرد . از این پس دو گزینە پیش روی حکومت اسلامی ایران قرار دارد، تغییر بنیادین و بازگشت بە جامعە جهانی ، یا تن دادن بە فروپاشی و انفجار داخلی !

 

رئوس خواسته های غرب  را که بخوانی ، یعنی جدیتی در تعیین تکلیف این اختاپوسی که خودش در 1357 به جان مردم ایران انداخت . شرایط عوض شده و منافع غرب در چیده مان جدید خاورمیانه از وقت اضافه اش هم گذشته است . وزیر خارجه آمریکا افزوده که چند سال از برجام میگذرد و حاکمان ایران فقط از برجام در بحران سازی استفاده کردند ‍! خسته نباشی مایک….

آنچه که غرب در مسیر برجام انجام میدهد از زوایای مختلف قابل آنالیز است ، اما آنچه که آنها میدانند این است که خاورمیانه در نهایت به آرامش نمیرسد مگر اینکه موضوع فلسطین و اسرائیل در کادر کشور مستقل فلسطینی حل شود . اینکه چرا اساسا کشور اسرائیل در آنجا تشکیل شد بماند … در حالی که قاره سبز اروپا برایشان مناسبتر و تقارن تاریخی بیشتری هم دارد… ولی فعلا موضوع این بحث نیست . اما اینکه چرا این معضل تاریخی حل نمیشود تا بازیکنان ریز و درشت حول آن طواف منافع کنند موضوع جالبی است . سالهاست غرب در میدان سیاسی از انواع حشره کش استفاده میکند ، درحالی که میداند خشکاندن محل تخم ریزی و تغذیه حشرات راه حل اصلی است .

کشور اسرائیل رسماً در سال ۱۹۴۸ میلادی توسط غرب تأسیس شد. در سال 1979 حکومت اسلامی به مردم ایران توسط غرب چپانده شد ! ساف ( سازمان آزادیبخش فلسطین ) و دولت اسرائیل در سال ۱۹۹۳ به طور متقابل یکدیگر را به رسمیت شناخته‌اند. علی‌رغم تلاش‌هایی که برای صلح بین اسرائیل و فلسطینیان به انجام رسیده‌است، ولی این معضل مثل مرداب مناسبی جهت تخم ریزی انواع حشرات شده است . فقط سوالی که در ذهن مطرح میشود این است که فردا ساعت 10 صبح خاورمیانه به آرامش برسد آنوقت زمینی به این مساعدی برای بازیهای خودشان میتوانند پیدا کنند؟

آنچه که در وقایع سیاسی رخ میدهد تناقضاتی دارد که اشاره ای مختصر کافی است . سالها سوریه را زمین مانور یا بازی خودشان کردند از روسها تا آمریکا و خلاصه هر ننه قمری در آنجا دستی دارد . ایران را هم به همین سبک زمین بازی خودشان کرده اند تنها تفاوت این است که سوریه بخش مانورهای نظامی آنها است وجغرافیای ایران بخش سیاسی…الان 40 سال است هی بازی سیاسی میکنند وقیمت این بازیهای خونین را مردم سوریه و ایران و خاورمیانه … میدهند .

http://fa.euronews.com/2018/05/21/what-are-usa-pompeo-conditions-for-possible-news-deal-with-iran


اسماعیل هوشیار
22.05.2018