تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

«
»

آنچه که آنها میدانند !

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه در تشریح استراتژی جدید آمریکا در قبال حکومت اسلامی ایران گفت «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» را اعمال خواهد کرد.آقای پمپئو افزود که حکومت اسلامی ایران هرگز چک سفید برای تسلط بر خاورمیانه نخواهد داشت. وی سپس فهرستی از ۱۲ خواسته واشنگتن را ارائه کرد و گفت اگر حکومت ایران به این خواسته‌ها تن دهد، نه تنها تحریم‌ها لغو خواهند شد، بلکه آمریکا به رشد و مدرن کردن اقتصاد ایران کمک خواهد کرد . از این پس دو گزینە پیش روی حکومت اسلامی ایران قرار دارد، تغییر بنیادین و بازگشت بە جامعە جهانی ، یا تن دادن بە فروپاشی و انفجار داخلی !

 

رئوس خواسته های غرب  را که بخوانی ، یعنی جدیتی در تعیین تکلیف این اختاپوسی که خودش در 1357 به جان مردم ایران انداخت . شرایط عوض شده و منافع غرب در چیده مان جدید خاورمیانه از وقت اضافه اش هم گذشته است . وزیر خارجه آمریکا افزوده که چند سال از برجام میگذرد و حاکمان ایران فقط از برجام در بحران سازی استفاده کردند ‍! خسته نباشی مایک….

آنچه که غرب در مسیر برجام انجام میدهد از زوایای مختلف قابل آنالیز است ، اما آنچه که آنها میدانند این است که خاورمیانه در نهایت به آرامش نمیرسد مگر اینکه موضوع فلسطین و اسرائیل در کادر کشور مستقل فلسطینی حل شود . اینکه چرا اساسا کشور اسرائیل در آنجا تشکیل شد بماند … در حالی که قاره سبز اروپا برایشان مناسبتر و تقارن تاریخی بیشتری هم دارد… ولی فعلا موضوع این بحث نیست . اما اینکه چرا این معضل تاریخی حل نمیشود تا بازیکنان ریز و درشت حول آن طواف منافع کنند موضوع جالبی است . سالهاست غرب در میدان سیاسی از انواع حشره کش استفاده میکند ، درحالی که میداند خشکاندن محل تخم ریزی و تغذیه حشرات راه حل اصلی است .

کشور اسرائیل رسماً در سال ۱۹۴۸ میلادی توسط غرب تأسیس شد. در سال 1979 حکومت اسلامی به مردم ایران توسط غرب چپانده شد ! ساف ( سازمان آزادیبخش فلسطین ) و دولت اسرائیل در سال ۱۹۹۳ به طور متقابل یکدیگر را به رسمیت شناخته‌اند. علی‌رغم تلاش‌هایی که برای صلح بین اسرائیل و فلسطینیان به انجام رسیده‌است، ولی این معضل مثل مرداب مناسبی جهت تخم ریزی انواع حشرات شده است . فقط سوالی که در ذهن مطرح میشود این است که فردا ساعت 10 صبح خاورمیانه به آرامش برسد آنوقت زمینی به این مساعدی برای بازیهای خودشان میتوانند پیدا کنند؟

آنچه که در وقایع سیاسی رخ میدهد تناقضاتی دارد که اشاره ای مختصر کافی است . سالها سوریه را زمین مانور یا بازی خودشان کردند از روسها تا آمریکا و خلاصه هر ننه قمری در آنجا دستی دارد . ایران را هم به همین سبک زمین بازی خودشان کرده اند تنها تفاوت این است که سوریه بخش مانورهای نظامی آنها است وجغرافیای ایران بخش سیاسی…الان 40 سال است هی بازی سیاسی میکنند وقیمت این بازیهای خونین را مردم سوریه و ایران و خاورمیانه … میدهند .

http://fa.euronews.com/2018/05/21/what-are-usa-pompeo-conditions-for-possible-news-deal-with-iran


اسماعیل هوشیار
22.05.2018