مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

آنچه رنگین‌پوستان در اوکراین تجربه می‌کنند

نویسنده: لین شیائوی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۷ مارس ۲۰۲۲ *

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 


در حالی که بحران جاری در اوکراین ادامه دارد، مایه تأسف بسیار است که به‌نظر می‌رسد غرب با مردم رنگین‌پوست مانند آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها که در اوکراین زندگی می‌کنند و در تلاش برای فرار از جنگ هستند، در افکار عمومی‌ با اعمال و کردار خود، ناعادلانه رفتار می‌کند. این به‌طور کامل برترپنداری و ریاکاری سفیدپوستان را آشکار می‌کند و انتقاد مردم سراسر جهان را برانگیخته است. شولا موس ــ شوگبامیمو، وکیل نیجریه‌ای بریتانیایی، مفسر سیاسی، و نویسنده کتاب «اینکه چرا من مقاومت می‌کنم: هویت سیاهم را تعریف نکن»، یکی از کسانی بود که صحبت کرد و شجاعانه خشم خود را ابراز نمود.

واقعیت امر این است که هر زمان که به مسائل مربوط به زندگی سیاه‌پوستان و زندگی اقلیت‌های قومی ‌مربوط می‌شود، غرب فقط می‌خواهد آن را زیر فرش پنهان سازد. علت اصلی ساده است: موس ــ شوگبامیمو در مصاحبه‌ای اختصاصی با گلوبال تایمز گفت: این برترپنداری سفید‌پوستان است، فرهنگی عمیقاً سرشته شده با نژادپرستی در غرب، و تنها کاری که آنها انجام می‌دهند این است که آن را بیشتر فعال می‌سازند.

براساس پست‌های اخیر در رسانه‌های اجتماعی توسط سیاه‌پوستانی که تلاش می‌کنند از جنگ در اوکراین فرار کنند، با آنها با شیوه‌ای سلسله مراتبی رفتار شده است ــ اول اوکراینی‌ها، دوم هندی‌ها و آخر آفریقایی‌ها. بسیاری ادعا می‌کنند که رنگین‌پوستان در طول سفر خود که اوکراین را ترک می‌کنند، نژادپرستی را تجربه کرده‌اند، از‌جمله تهدید و ضرب و شتم، یا حتی هل دادن و بیرون راندن از قطار. اما وضعیت اسفبار آنها چندان مورد توجه رسانه‌های غربی قرار نگرفته است. 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که آنچه در طول آشفتگی فعلی در اوکراین ادامه دارد و منجر به بدبختی جمعیت غیر سفیدپوست خواهد شد این است که بعضی از غربی‌ها معتقدند که افراد صرفاً به دلیل رنگ پوست‌شان بر دیگران برتری دارند. او گفت: «به همین دلیل است که در یک بحران عمیق انسانی، نژادپرستی همچنان می‌تواند زشتی خود را نشان دهد، زیرا کسانی که قرار است به مردم کمک کنند و برای سالم و ایمن بیرون راندن مردم به آنان خدمت کنند، ذهنیت نژادپرستانه دارند.» 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که متأسفانه و رقت‌بار این که، رسانه‌های جریان اصلی غرب به‌طور گزینشی افشاگری‌های صورت گرفته توسط حساب‌های شخصی آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها را که تبعیض را تجربه کرده‌اند نادیده گرفته‌اند. 

او گفت:‌ تمرکز و روایت رسانه‌های غربی بر جنگ در اوکراین کاملاً متفاوت از گزارش جنگ‌های سوریه یا افغانستان است. از واژه‌هایی مانند «متمدن» برای توصیف اوکراین استفاده شده است، در حالی که سایر مکان‌های جنگ‌زده کشورهای «در حال توسعه» و «جهان سومی» نامیده می‌شوند. 

از نظر غربی‌ها، جنگ نباید در اروپای «متمدن» رخ دهد. شعله‌های جنگ فقط باید در جهان سوم «غیر متمدن» شعله‌ور شود و جنگ‌های راه‌اندازی شده توسط ایالات متحده و متحدان اروپایی آن نباید متوقف و یا مورد انتقاد قرار گیرد. 

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 

 او همچنین خاطرنشان کرد «گاهی اوقات مردم فکر می‌کنند که نژادپرستی یا نژادپرستی نهادینه شده فقط در بین یک ملت در غرب وجود دارد. اما من فکر می‌کنم که تعصب و تعصب نژادی نهادینه شده بین ملت‌های غرب و سایر کشورها وجود دارد. این روشی است که آنها با بقیه جهان رفتار می‌کنند و به آنها داستانی را می‌گویند که آنها خود تصور و باور می‌کنند».

موس ــ شوگبامیمو گفت که نتیجه شوم چنین روایت‌هایی این است که بسیاری از مردم در آغوش دروغگویان بیمارگون و بدترین نوع سیاستمدارانی افتاده‌اند که به بهانه عدالت به اصطلاح بشردوستانه تلاش می‌کنند به زندگی بیگناهان تجاوز کنند. 

«بنابراین، من تعجب نمی‌کنم که ایالات متحده شخصی مانند ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور داشت. در دنیا، به خصوص آنهایی که خود را ابرقدرت می‌خوانند، کاری را که باید انجام دهند، انجام نمی‌دهند. آنها رنج بیشتری خواهند برد، بسیار بدتر از آنچه اکنون می‌بینید.»

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۳/۱۲۵۴۲۱۸.shtml